Şile Yakınlarını Keşif Gezisi (19 Temmuz 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,003

BolbuzJack

Zirve
Pazar günü tüm İstanbul'un akın ettiği Şile'de denize girilecek sakin bir yer bulunabilir mi? Soru bu; cevabı ise ortamda bir 4X4 var ise muhtemelen, iki 4X4 varsa kesinlikle... Cumartesi akşamından arayışımız başlıyor.

Şile - Ağva sahil yolundaki orman yollarından birine sapıyoruz, amacımız kuzeye gidip karadeniz sahiline ulaşmak. Bir süre sonra orman yolu bitiyor, ancak bu esnada denizi gördüğümüz için gidebileceğimiz yere kadar gidiyoruz.

111.jpg

Dik bir iniş ile kumsala yaklaşıyoruz, aslında sahilede inebiliriz ama vinç olmadığı için geri çıkmak sorun olabilir.

112.jpg

113.jpg

Ancak askeri bölge yakınında ki bu alan çok güvenli gelmiyor, o yaya geçidi tabelasına benzer tabelanın üzerinde bomba imha alanı falan yazıyor ::smiley:

114.jpg

Geri dönüp indiğimiz yeri tırmanıyoruz, sahil şeridinden doğuya doğru ilerleyip yeni bir yer bulmak amacımız.

115.jpg

116.jpg

Nefis manzaralar var.

117.jpg

118.jpg

Melen projesinin geçtiği yerler orman içinde ilerlememizi sağlıyor...

119.jpg

Hemen yan tarafta sakin bir koy buluyoruz ve bir süre tadını çıkarmak için hazırlıklara başlıyoruz.

120.jpg

121.jpg

122.jpg

Kaya tırmanışı antremanı yapılabilecek bir yer, ancak ekipman yok yanımızda, bir daha ki sefere artık.

123.jpg

Etrafta denizin taşıdığı bolca odun varken, sakinliğin ve sessizliği bozan dalga seslerinin tadını çıkarmamak olmaz.

124.jpg

125.jpg

Pazar günü deniz ne mi oldu, tembelliğe kurban gitti, bahçede yattım bütün gün, nasıl olsa burayı biliyoruz, dilediğimiz an gidebileceğimiz sessiz bir koyumuz var... Hem doğu hemde batı tarafında ki kayalıklar gün boyu gölge sağlayabilecek düzeyde, benim gibi güneş sevmeyenler için ideal.

Etiketler

Ynt: Şile Yakınlarını Keşif Gezisi (19 Temmuz 2008)

Gezi şahane. Yoldan ayrılırken takribi bir nokta var mı şuradan girilebir denilebilecek?

Şöyle tarif edeyim; Şile-Ağva sahil yolunda ilerlerken solda askeri bölge geliyor, orayı geçip tepeye çıkınca Kabakoz köyüne doğru inmeye başlamadan bir yol giriyor sola içeri hatta yolun tam karşısında Kabakoz köyü piknik alanı gibi bir pankart asılı, buradan girip kuzeye yöneliyorsunuz sağ tarafa doğru devam ettiğinizde koya ulaşırsınız. Bu arada daha doğudan koya gelen bir toprak yol gördük, ama bunun nerden geldiğini bilmiyorum, Kabakoz köyünün içinden çıkıyor alabilir.

Tarif için teşekkürler.
Biraz off-road, biraz deniz yapmak lazım.

Murat iyi bir gezinti yapmışınız. Heleki sonunda deniz varsa, bu yaz sıcağında en güzeli.
O doğudan gelen (kabakoz köyü tarafından) yol varya. Orası bizim meşhur güvercinlik etabımız. Çok zorlu geçişler vardı kışın oralarda sabahlara kadar çok debelendik. Çokta pis bir çamuru var. Arabadan yıka yıka çıkmıyor. Ama yaz başında yaptığımız seferde gördükki dozer girmiş yolları düzlemiş. Şimdi 1-2 yer haricinde oldukça kolay sayılabilecek bir hal almış.

Murat , bütün hafta sonların banko dolu , bravo imrendim valla :smiley:

Evet Kabakoz tarafından gelen yol temiz görünüyordu, ama orman içinden buraya ulaşmak daha keyifli ;D Abim ile bir araya gelince pek rahat durmuyoruz, yarım saat - bir saatte olsa orman içinde araç kullanmak baya rahatlatıyor.

Zerrin, uzun zamandır İstanbul'da şehir içinde haftasonu geçirmedik, eğer hiç bir şey yapmazsak Şile'ye gidiyoruz, genelde bir hafta sonu gezi bir hafta sonu Şile şeklinde geçiyor, bazende iki hafta sonu Şile bir hafta sonu gezi oluyor.

Evet var :smiley: Kışın bir geziden sonra verandasında barbekü sefası yapmıştık. Hanım daha sonra çamurları 1 haftada ayıklayamadı ..Fırçayıda bastı .. :D

Hani mekan falan dedin de o nedenle söylemiştim ama kötü bir deneyim olmuş , yani hayır yok benim yazlıktan diyorsun :D

Jeep34' Alıntı:
Evet var :smiley: Kışın bir geziden sonra verandasında barbekü sefası yapmıştık. Hanım daha sonra çamurları 1 haftada ayıklayamadı ..Fırçayıda bastı .. :D

Benim yer kime yeter Zerrin :smiley: Şöle 10 dönüm bir devlet arazisi kiralamak falan..İçine ahşap ev..Sudan ucuz kirası :smiley: Proje kapsamında ;)

Şaka yapıyordum Uğur :D Düşünsene 100 kişinin geldiğini vaww nereye sığar o kadar kişi ;D Ama devlet arazisi fikrini tuttum bak :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,131
Kayıtlı Üye Sayımız
167,031
Kaydolan Son Üyemiz
volkankesici

Çevrimiçi üyeler