Şile Yolunda Keşif Gezileri (30 Mart 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MK51 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,244

MK51

Zirve
Yer
Istanbul
Bu gün de boş geçmesin dedik ve iki etap yaptık...

Hakan (Offroadpassion) ile beraber iki araçla girdiğimiz birinci etap:
İstanbul - Şile yolunda, gözlemecilere gelmeden birkaç km önce sağ tarafta 2-3 km'lik nefis bir cangıl idi.
Yaklaşık 3 saatte, 2/3'ünü gidebildik ve geçit vermediği için dönmek zorunda kaldık.
Etabın giriş noktası koordinatları: 41°05'47" N - 29°24'03" E

Etap1.jpg

Gözlemecilerdeki molada Onur (orsa) arkadaşımızda katılınca, üç araç ikinci etabı yaptık:
İstanbul - Şile yolunda, gözlemecilerden birkaç km sonra sol tarafta yaklaşık 5-8 km'lik bir etaptı.
Çorak ve ağaç kökleri ile dolu, çok keyif alamadığım bir etap oldu.
Etabın giriş noktası koordinatları: 41°08'20" N - 29°27'35" E

Etap2.jpg

Hakan arkadaşımız çok sayıda fotoğraf çekti. Yüklemesini bekleyelim...

Etiketler
Ynt: Şile Yolunda Keşif Gezileri (30 Mart 2008)

Bravo..Bu haftayıda es geçmediniz..Zaten Onur'un kaşıntısı cumartesinden vardı.. :smiley:
Paylaşım için teşekkürler..resimler bekleniyor...

Mustafa Abi'lere tamamen tesadüf denk geldim gözlemecilerde. Yeşil Vadi tarafından dönerken denk geldik. Ben de oradaki bir derede alt yıkama ve motor yıkama yaptırdım arabaya. ;D
Dönüş yolunda Taşdelen sapağından ayrıldım ben. Hakan'a da selektör çekip korna basmama rağmen farketmedi herhalde Mustafa Abi. Arkadaşlara uğrayacaktım ama ulaşamayınca onlara tekrar yola döndüm. Çekmeköy'den önceki sıkışıklıkta ara yoldan gidince seninde yavaş gitmen vesilesi ile yakaladım seni.
Yeni kesim yapılmış alanda bir ağaç köküne araç yüksek diye fazla dikkat etmediğim için girdim. Ama fazla bir şey gözükmüyor şimdilik.
İğneada konusunu boş geçmeyelim. Rehberliğiniz için teşekkürler.

Merhabalar.
Pazar sabah Mustafa Abi (MK51) ve ağır işmakinası Jeep'i ile buluşup Google Map üzerinden belirlediğimiz orman içinde kullanılmayan kapanmaya yüz tumuş rotalarda ilerlemek üzere benim kuçu (Vitara) ile birlikte yola çıktık.

DSCI0001.jpg

Belirlediğimiz noktaya varınca orman yoluna saptık ve ilerledik. Burada çamura ve suya rastlamadık,hatta zemin kuru ve sertti.
DSCI0006.jpg

Giderek sarı topraktan yeşile dönen kıvırılan yollar bizi keyif içinde yarı bilinmez :smiley: bir rotaya dogru götürüyordu.
DSCI0008.jpg

DSCI0014.jpg

DSCI0015.jpg

DSCI0017.jpg

Önde Mustafa Abi ve Agır işmakinası :smiley: arkada benim kuçu... kuçu kuçu gidiyorduk.
DSCI0018.jpg

Yer yer inip ön keşif çalışması yapıyroduk. Bazen patikanın devam ettiğinden emin olamıyorduk. Bu keşiflerden birinde MK51 :smiley:
DSCI0020.jpg

Giderek bir Cangıl :smiley: içine dogru ilerliyor gibi hissediyor fakat çaktırmıyorduk :smiley:)
DSCI0022.jpg

DSCI0025.jpg

DSCI0030.jpg

DSCI0031.jpg

Hah tam düzlüge çıktık diyoruz 30 mt sonra çalı çırpı ağaç yolu sarıyordu.
DSCI0033.jpg

Ağaç ebatları bu bölgede gereçekten baya iriydi, keza "Hakan şu kök", "yuhhh Abii bu agaç" filan cümleri telsizde anons ediyorduk :smiley:
DSCI0041.jpg

Ağaçlar gerçekten iri ve çok güzellerdi, bu bölgede bu büyüklüklere ilk kez rastladım. Hatta yan yatmış bir ağaç ve köküne hayran kaldık.
DSCI0034.jpg

DSCI0042.jpg

Boyut açısında fikir versin diye Mustafa Abi yanında poz verdi.
DSCI0062.jpg

Orman içinden yola devam ettik.
DSCI0061.jpg

DSCI0060.jpg

Burası yolumuzdaki açık bir bölge..
DSCI0057.jpg

Önde ağır işmakinası ile Mustafa abi çalıları aşarken.
DSCI0065.jpg

DSCI0066.jpg

Geçişlerde yer yer yol yukarıdanda daraldı ve kapandı, bazı yerleri biraz açmak gerekti . :smiley:)
DSCI0068.jpg

DSCI0067.jpg

Devam ediyor...

Tşkler... Değişik bir lezzet olsun dedim :smiley: Neyse..
Bazı noktalarda kendimize geçitler açmak durumunda kaldık, ormana zarar vermeden, araçlarıda kollayacak şekilde orta yolu bularak devam ettik.
Bu resimdeki geçit yaklaşık 15-20 dk iki kişlik çalışama gerektirdi ve sonunda teçhizatı toplayıp yola devam ettik.
DSCI0069.jpg

DSCI0071.jpg

DSCI0072.jpg

DSCI0073.jpg

Bu geçişte baya bir yorulduk, bundan sonraki ilk düzlükte mola vermeye karar verdik.
Mustafa abi bu çalışmalarda performansın konusunda tebrik ederim, gençlikten hiç birşey kaybetmemişsin.
Neyse.. Yola devam ettik. Yeşillik ve orman bizi büyüler vaziyette, el değmemiş bir rota gitmek büyük keyif veriyordu.
DSCI0074.jpg

DSCI0075.jpg

DSCI0076.jpg

DSCI0077.jpg

Hem telsizden konuşuyor hemde keyifle yol alıyorduk, Mustafa abi ağır iş makinası ile önde ben arkada benim "kuçu" ile tırıs tırıs yer yer orman yer yer çalılar içinde ilerliyorduk. Mustafa abiyi bir kaybediyor.
DSCI0078.jpg

Aniden araçtan inmiş bir keşif insanı lezzetinde buluyordum . :smiley:
DSCI0080.jpg

DSCI0079.jpg

Nihayet mola verebilecegimiz bir düzlüğe ulaşmıştık. Seyyar sandalyelerimizi atıp vahşi ormanın keyfini çıkardık, üzerinde birer meyvalı soda atınca kendimize geldik. Elimdeki çatal sopa yolda çok işimize yaradı, bu hatıra pozunda olmasına karar verdik. :smiley:
DSCI0081.jpg

Vee... ilerlemeye devam ettik, kararlıydık ileride bir yerlerde orman ara yollarına çıkma ihtimalimiz ay yüzeyine paraşütle inme ihtimali kadardı ama yinede ilerlemeye karar vermiştik birkere . :smiley:)
Yoldaki eğim ve orman..
DSCI0082.jpg

DSCI0083.jpg

DSCI0084.jpg

Yakından takip ettik birbirimizi. :smiley:)Pardon ben Mustafa abiyi..
DSCI0085.jpg

DSCI0086.jpg

DSCI0087.jpg

Eğim yer yer artıyordu...
DSCI0089.jpg

Zaman zaman Kuçu yanyan gidiyordu.. Yerde yaprak ve ıslak toprak zemin ve bu eğimle kaymalar normal diye düşünüyordum.
DSCI0090.jpg

Bazen birbirimize ücretsiz köprü ayağı olduk :smiley:))
DSCI0091.jpg

Bu noktadan sonra yaklaşık 150 m. ileride patika ve/veya geçilebilecek her şey sona erdi. Hatta bir 50-75 m. daha yürüyerek gittik ancak geçit olmadığına kanaat getirdik. Esasında tahminlerime göre 500 /800 m. daha gidebilecek bir yerler olsaydı bir orman yoluna çıkma ihtimalimiz... :smiley:) ..olacaktı..
Tühh bu çaba.... derken.. geri dönelim dedik. Dar bir alanda yapılan zorlu menevralar ile bu resimdeki noktaya geri dönerek geri dönüş yoluna geçtik.

Yolu baya bir bitirdik, neredeyse giriş noktasına ulaştık.
DSCI0093.jpg

Dedikki Dallas dizisinda var bizde neden olmasın :smiley:))) Bu pozu çok sevdik..
DSCI0095.jpg

DSCI0096.jpg

İstabul'a dönünce arabalara bunlardan takmaya karar verdik. :smiley:)))
DSCI0097.jpg

DSCI0098.jpg

Gezimizin İkinci Bölümüne Orsa (Onur) arkadaşımızda katıldı.
Biz gözlemecilerde güzel bişiler yerken.. Onur geldi.. bize katılarak 3 araçlık mini bir konvoy ile Sofular istikametine doğru yola çıktık.
Sofular sapağından tahminen 1 km. kadar önce, bir ocak yanından giriş yaptık.
DSCI0100.jpg

DSCI0101.jpg

İlk görüşte herkesin ortak kanaati, Mars yüzeyi gibi bu nassı bir yerdir yaww :smiley:)) olduk..
DSCI0099.jpg

DSCI0105.jpg

Turkuaz renkli göl nefis görünüyordu.
DSCI0104.jpg

Bu anıda ölümsüzleştirelim dedik.
DSCI0102.jpg

DSCI0106.jpg

DSCI0107.jpg

Bol ağaç kökleri olan kuru ve sert zemini olan bir bölgeye doğru ilerledik, Mustafa abi ve ben artık ormandan ve yoğun floradan bıkarak kendimizi açık arazilere atmak istiyorduk, bu bölgelerde biraz nefes aldık..
DSCI0109.jpg

DSCI0110.jpg

Gerçi yol arasıra süprizlerde çıkarıyordu.. Ama esas önemlisi yerden 15-20-25 cm. yüksekte ucu kalmış ağaç kökleriydi. Dikkat etsekte ara sıra araçların altlarına deyiyorlardı.
DSCI0111.jpg

Yolda hah güzel güzel gidiyoruz derken buraya geldik..??? :smiley:
DSCI0112.jpg

DSCI0113.jpg

Naapalım çalıyı dolaşalım dedik.
Bazen off-road'da etrafından dolaşmak gerekir diyerek yan yola saptık.
DSCI0114.jpg

DSCI0117.jpg

DSCI0120.jpg

DSCI0121.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler