Ynt: Sizce "AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???
yasarergun' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar
Daha önce de konuşuldu, normal şartlar altında haklısınız, burada avcılık da konuşulabilir. Ancak Türkiye'de yaşıyoruz ve kural kaide tanımayan bir topluluk tıpkı doğada yaptığı gibi burayı da mezbahaya çevirirse, 80 tane bıldırcın 500 tane ördek resmini burada yayınlarsa ne diyeceğiz nasıl kontrol edeceğiz. Teşkilatı bazı illerde hiç olmayan bazı illerde bir araba ve 2 görevliden oluşan doğa koruma milli parklar kurumu ile kontrol altına alınmaya çalışılan ve ne yazık ki kontrol edilemeyen ve işin sadece av pulunu yatıran ve belgesi olan avcı ile bunu almayan avcı ayrımına dayandığı yerde aradaki fark ne olacak. Kara avcılığının burada konuşulması bence bize zarar verir. Ülkemizde 50 sene önce olan kaç memeli ya da kuş türü şu an yok oldu farkında mıyız ?
İnsanoğlu bugün karnını doyurmak için avlamak zorunda değildir. Sportif olta balıkçılığı gibi avladığını serbest bırakacak konular açılacaksa taraftar olurum ama türlerin yok olduğu bir ortamda Allahın yarattığı son canlıları da öldürmek ve sonsuza kadar ortadan kaldırmak için birileri örgütlü hareket ediyorsa adına ister spor deyin ister cinayet ister katliam bence farketmez ama burada yeri olmamalı. Kara avcılığı konularında bir sürü forum var hatta televizyonları da var orada konuşsunlar vurduklarını da orada sergilesinler. Ama balıkçılık konusunda ve özellikle sportif balıkçılık konusunda konuların açılmasına taraftar olurum. Ancak bu taraftarlık forumu bağlayan bir taraftarlık olarak algılanmasın konu yönetim bölümünde konuşulursa burada yazdıklarımı orada da savunurum. Ama kara avcılığı konusunda tavrım kesinlikle olumsuzdur.
Saygılarımla
Elbette katliam olmaması için destek veririrm bende... Ancak siz buna destek vermek istemiyorsunuz ama o örneğinizdeki gibi 500 tane ördek resmini burada olmazsa başka biryerde yayınlayacaklar, çünkü bunun yasal olup olmadığının bile farkında değiller... Sizlerde gezenbilir.com moderatörleri olarak bu şahısları bilgilendirmek, bilinçli avcılığa yönlendirmek adında birşey yapmadığınız için sizlerde bu bilinçsiz avcılığa destek olmuş oluyorsunuz.. Bilmem ne kadar farkındasınız... Öyle 500 ördek örneğiindeki gibi bir şekilde resim yayınlayanlar olursa emin olun burada ayıplayacak, kınayacak çok fazla insan var.. Belki bir kez yayınlayacak ama aldığı tepkileri gördükten sonra jetonu düşecektir...
Balık olayına gelince:
Geçen senelerde karadenizde hamsinin çuvalını "1TL" ye satmıyorlarmıydı... Hatta satamadıklarını tarlaya gübre olarak dökmediler mi...? Gereksiz avcılık, fazlasıyla balığı katlederek soylarının üremesinin önüne geçmedilerrmi? şimdi aynı şahıslar değiil midir, Balık yokluğundan bahsedip, küresel ısınmaları, iklim değişikliklerini sebep gösterenler..?
Neden bunlar bu şekilde avlandı?? Neden nesil azalıyor...? Bilinçsiz avcılıktan... Peki sizler bilinçsiz avcılığı önlemek adına ne yaptınız gezenbilir yöneticileri olarak???
Avcılık kategorisini yerleştirerek buna destek olmuş olacağınızımı sanıyorsunuz? Tam tersine bilinçli avcılığa yönlendirerek nesilleri korumuş olacaksınız...!!!
Ayrıca; Evet artık beslenmek için kimse avcılık yapmak zorunda değil... balığı, kırmızı eti yada beyaz eti bugün marketten balıkçıdan yada her neresi ise kolaylıkla teğmin edebiliyorsunuz... Ancak avlanmanın konusu aç kalmamak için avlanmak değildir... Bir teke avlayabilmek için devlete ödediğiniz mevlanın miktarını biliyormusunuz? Bilginiz var mı? O rakamlara fazlasıyla o miktardaki eti satın alabilirsiniz, hemde zahmetsizce... Avcılığın halen yapılması tamamen sportif amaçlıdır! Sportif avcılık! Katliam avcılığı değil!
Yolda yürürken yada markette balıkçı gördüğünüzde şöyle sattıkları balıklara bir bakın bakalım... Örneğin çinekop 20cm in altında olmamalı! Hatta şu sıralarda nesillerini koruyabilmek için lüfer boyutlarına gelmesi zorunlu diye biliyorum... Ancak bir bakın bakalım marketteki balıkçılara yada balıkçı Ahmet efendiye nesilleri mi düşünüyor? Yoksa kendi cebini doldurmayla mı? Birkaç sene sonra bu işten nasıl ekmek kazanacığını bilmiyor... Balıkçı gördüğünüzde bir bakın bakalım dikkatlice... Ne kadar destek olan var bilinçsiz avcılığa istemeden yasak boyutlardakileri satın alarak... Buda bilinçsiz tüketici...
Sizlerde gezenbilir moderatörleri olarak sadece kendinizi düşünüyorsunuz ne deriz 500 ördek remi koyarlarsa diye...
Gelecek nesilller bakalım ördek nedir bilecekler mi acaba... Bu bilinçsizce avcılık devam ettiği sürece zor...
Sitemim şahsınıza değil sakın yanlış anlamayın beni...
Ancak bu tutumda olan herkese bu şekilde olmasının daha yanlış olduğunu göstermeye çalışıyorum...
Bu kategoriyi açamamak etliye sütlüye karışmamaktan başka bir şey değil... Doğayı, yada doğa hayvanlarını koruduğunuzu düşünmeyin...
Yarın belkide bende bir tüfek ve ruhsat alıp çıkacağım ava... prosedür nedir bilmiyorum... Bir teke için kaç yaşında olması lazım yada yaşını nasıl anlarımı bilmiyorum...
Bu bilgilerin teğmini için ise pek adam akıllı bir site/forum yok!!!
Bunun farkına varmalısınız!!!
Oldukça extreme koşullarda avcılık yapılıyor görüyorum... Bunu sportif bir ama için yapıyorlar.. yemek yemek karınlarını doyurmak için değil!!!
Zaman zaman dağcılık, zaman zaman trekking, zaman zaman camping, yapıyor, avlarının izlerini sürüyorlar... gezenbilir içerisindeki kategorilerin pek çoğunu aynı aktivite içerisinde yapıyorlar... Aslında oldukça özel bir kategori "avcılık" Öyle ki outdoor dendiği zmana pek çok kişinin ilk aklına gelendir... Ama gezenbilir de bir kategorisi bile yok!!!
Saygılarımla...