Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi???
Tempus' Alıntı:
O zaman oranda ağaç kesenlerde doğa sporu mu yapıyor?
Onlarada yer verelimmi gezenbilirde kesilmiş devasa çamlar, meşeler kalın kalın tobruk fotoğrafları olsun
Doğayı sevdiğimiz için spor için kesiyoruz derler
Gezenbilir.com doğa sporları forumu değil doğa aktivitelerinin tümünün yer aldığı (avcılık hariç) doğa severlerin yer aldığı bir forum...
Ne karavancılık, ne fotoğrafçılık, ne off-road ta spor değil (off-road motor sporudur)
Avcılıkta doğa severlerin yer aldığı bir doğa aktivitesidir...
Ormancının ki ise meslek... Farklı şeyşer bunlar... Ormancı olmak için doğa sever olmaya gerek yoktur!
Bu örnek biraz çarpıtıcı olmuş... Ona bakarsanız doğada yer alan pek çok meslek dalı var...
Örneğin ben denizciyim, doğa dediğiniz sadece yeşil değildir, mavide doğanın rengidir... O zaman tüm denizcilerde olmalı sizin mantığınızca...
Doğada çalışmak için, doğayı sevmeniz gerekmez; Ama hobi amaçlı yapılan sportif balıkçılık(olta, zıpkın(ağ hariç) yada silah avcılığıda meslek değil yada beslenebilmek için zorunlu yapılan birşey değildir... Çok farklı şeyler sizin ormancı örneğiniz ile...
Ama bende silahlı avcılığı tarif ettiğimi çok desteklediğimi söylemiyorum... Ama bilinçsizce yapılmasını önüne geçilebilir, avcıları bilgilendirerek...
Hatta av reismleri eklenmesi engelelnebilir, sadece av hikayelerini birbirlerine anlatırlar, site içerisinde bulabilecekleri yasal avcılık ile ilgili yasal tüzükler, avcılık kuralları, avlanma esasları vs. bu gibi konularda yer alabilir... Hatta hatta, av hikayelerine yer verilmez sadece bilgi edinilme amaçlı kullanılabilir bu kategori... Bu, bu kategorinin oluşmasına engel teşkil etmez ki... Nedir bu kadar inada binmesindeki sebep... Anlayamıyorum...
Yapıcı olmak lazım... Bu kategorinin yer alması gerektiğinin farkındayız, forum için büyük bir eksiklik...
Bunu nasıl düzenleyebiliriz ve neler olmalı neler olmamalı... Bununla ilgilienmeliyiz bence... Olup olmamasıyla ilgili değil....
Sonuç olarak aksi bir konu yayınlanmış bile olsa bunun kaldırılması moderatörlerin elinde...