<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Sizce "SPORTİF AVCILIK" kategorsine yer verilmeli mi??? </b><br />
<br />
Bunu anlamayacaksınız biliyorum ama canını aldıkları hayvanları sizden daha çok seven avcılarda var...<br />
Hatta "apocalipso" gibi filmlerde bunu görebilirsiniz... Hayvan avlanır arkasından törenler yapılır, avlanılan hayvana ve tanrıyaa şükr ederler...<br />
Ve birde söz verirler allaha, avının hiçbir parçasını, organını ziyan etmeyeceklerine dair... <br />
Çünkü av yaşam kaynağıdır onların... Ve bunun bilincindedirler...<br />
Siz diyorsunuz ki avlanma kardeşim banane... Git sende benim gibi para ile kasaptan, marketten karşıla ihtiyacın olan eti kıymayı...<br />
Hani bazı arkadaşlar diyor ya elinde silah ile avlanılınca eşit olunmuyor diye... Sanki doğada her canlı birbirne eşit gibi... Aslan-geyik misali... <br />
Para karşılığında mezbahalara kestirmek, hemde kesilmek üzere beslenilmiş, hiçbir zaman kaçarak kendini savunma hakkı dahi elde edememiş bir hayvanı katletmek yada satın alarak daha çoğunun beslenip-kesilmesinde rol oynamaklan aynı mantığı taşır...<br />
Ama bunu anlamak için hayvan sevgisini doğa sevgisini kenara bırakıp, tamamen tarafsız olarak, tepeden bakarak, farkında olmadan ne yaptığımızı yada neye sebebiyet verdiğimizi düşünmek gerekir... Eğer ki hayvan avlanıp ziyan ediliyorsa, kabul ederim dediğinizi ki böyle bir avcıda zaten yoktur heralde...<br />
Şöyle düşünmek lazım belkide:<br />
Sizi götürseler mezbahaya gözünüzün önünde kesseler hayvanı, al eti burada al bunu ye diye verseler yinede bir bururkluk olur içinizde...<br />
Her nedense bir çok kişi sığırı canlıdan saymıyor... Yediği etin ağaçta yetiştiğini düşünenler var ne yazı ki.... Bu kadarda kör olmamak gerekir...<br />
Sığır eti daha makul daha yaygın diye buna bir alışıklık gelmiş ve bunu kesmek yada satın alıp tüketmek canilik olmuyor; Doğada ki hayvanı beslenmek amacıyla çok daha zor yollardan, extreme şartlarda avınıza kaçma fırsatınıda tanıyarak avladığınız zaman canilik oluyor...!<br />
Bu nasıl bir bakış açısıdır allah aşkına?<br />
Şahsen söylüyorum:<br />
Bende avcı değilim ama doğru prosedürlerle yasal sınırlar dahilinde yapılan ava karşı değilim...<br />
Ve benim içimdeki doğa sevgisi, hayvan sevgisi belkide hiçbirinizde yok!<br />
Bunu yargılayabilecek kişilerde sizler değilsiniz!<br />
Ben sırf doğayı sevdiğim için hayatımı adadım, mesleğimi denizcilikten yana kullandım!<br />
Aslında denizcilik bir meslek değil yaşam biçimidir. Biz denizcilerin hiçbir zaman, gecesi gündüzü olmadan,cumartesi pazarı yada bayram tatili olmadan tüm kontratımız süresince doğaya karşı mücadele veriyor ülkemizi ve Türk bayrağını tüm dünya sularında taşımanın gururunu yaşıyoruz... Ne için?? Para?? Çok büyük mevlalarda rakamlarda dahi vermiş olsalar, çoğunuzun yapamayacığına garanti veririrm...<br />
Ailenizden uzakta çoğu zaman seslerine bile hasret kalarak... Kim yada hanginiz doğaya karşı mücadele verebilir... Hanginizin hayatı gerçekten doğada geçiyor? <br />
Haftasonu yapılan 2 günlük turlalan mı doğacısınız? yada basit bir kaç saatlik mangal partisiylemi? Şimdi söyleyin hangimiz daha doğacıyız...?<br />
Laflarımıza dikkat edelim lütfen!!! Beni yargılayacak kişi sizler değilisniz!!! -ki ben sizi yargılamıyorum doğa için lafta, atıfta bulunmakla yetindiğiniz için...<br />
Doğacıysanız gösterin kendinizi... Yaptıklarınızı söylemek zorunda değilsiniz elbette! Ama bir girişimde bulunmaya çalışanları, saçma sapan şekillerde SWOT analiz yapmadan eleştirmeniz hiç doğru değil... SWOT analizin ne olduğuna da bir bakmanızı öneririm bilmiyorsanız... Bir girişimde bulunmanın avantajları ve dezavantajları vardır. Önce bunu analiz etmek gerkir. Kafanızda (+) sı, (-) si ne olur diye düşünmek gerekir... Yapabilirseniz bu önerdiğim başlıkların oluştuğu avcılık kategorisi için avantajları ve dezavantajları ne olur diye sıralamak gerekir. Bir başlık açmak destekleyici değil, köstekte olabilir avcılar için...! Benim önermelerim, avcılara destekten çok köstek olacak şeylerdi! -ki pek çok kişi okumaktan bile aciz olduklarından, okumadan saçma sapan yorumlarda bulundular... <br />
Aynı fikirdeyiz biz neyin kavgasını yapıyoruz, neyi tartışıyoruz anlayamıyorum!!!!<br />
Ben diyorum ki avcıların yasal çizgilerinin altından geçtiğimiz bir kategori oluşturulsun ki sınırlarını bilsinler! Bilmeyeni öğrensin, bilenine de hatırlatmış olalım tekrar...<br />
Siz diyorsunuz ki hayır oluşturulmasın, böyle bilinçsiz avcılarla hayat daha güzel...<br />
Başka forumlarda da var zaten dimi hiç gerek yok... Başka forumda olması savunma değil ki! ben bunu anlatamıyorum... gezenbilir olarak siz nasıl bir girişimde bulundunuz bunun için diye sorarlar adama...!!!<br />
Şimdi sorarım size hangimiz doğayı yada hayvanları daha çok seviyor????<br />
<br />
Saygılarımla,<br />
H.ÖNHAN</div>