Size Güzel Bir Soru !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,020
Ynt: Size Güzel Bir Soru !

sword7' Alıntı:
Abi bunlar benim işimi fazlasıyla gördü zaten, her koşulda zorladım arabayı asfaltta patinaj çektridim, kumda debelendim, motoru 4500 devire dayadım, ibreyi bitridim ama gel görki adam akıllı giderken kestik aksı. Buna da şükür :D

Umut Bey isterseniz bu başlıkta isterseniz ya da kendi dönüşüm başlığında bu kadar kullanımdan sonra Puma motorla ilgili değerlendirmeniz paylaşabilirmisiniz?

Özellikle benim merak ettiğim 30-40 derece gibi yan ve dik eğimlerde motorunuz belli bir süre rölantide çalıştı mı? Kaput seviyesinde su geçişleri yaptınız mı?

Alanya'da 10'dan fazla araçta bu dönüşüm gerçekleşti, Engin Bey'de de başarılı bir dönüşüm yapıldı. Ama benim merak ettiğim gerçek arazi koşullarında ki tepkisi.

İstanbul Off-road Şampiyonası'nda iki hafta önce yarışmış olan arkadaşımın aracı düz dizel ve hararet yaptı. Artı ileride hidrolik direksiyon, üst kapak değişimi derken rakam bu motorla yürütmek için yukarı çıkabilir.

Eğer deneyimlemeleriniz olumluysa seçenek olabilir.

Araçla trophy yarışlarına da katılmak düşünüldüğü için yukarıda saydığım kriterler önem arz ediyor.

Şimdiden teşekkürler.

Etiketler

orsa' Alıntı:
Umut Bey isterseniz bu başlıkta isterseniz ya da kendi dönüşüm başlığında bu kadar kullanımdan sonra Puma motorla ilgili değerlendirmeniz paylaşabilirmisiniz?

Özellikle benim merak ettiğim 30-40 derece gibi yan ve dik eğimlerde motorunuz belli bir süre rölantide çalıştı mı? Kaput seviyesinde su geçişleri yaptınız mı?

Alanya'da 10'dan fazla araçta bu dönüşüm gerçekleşti, Engin Bey'de de başarılı bir dönüşüm yapıldı. Ama benim merak ettiğim gerçek arazi koşullarında ki tepkisi.

İstanbul Off-road Şampiyonası'nda iki hafta önce yarışmış olan arkadaşımın aracı düz dizel ve hararet yaptı. Artı ileride hidrolik direksiyon, üst kapak değişimi derken rakam bu motorla yürütmek için yukarı çıkabilir.

Eğer deneyimlemeleriniz olumluysa seçenek olabilir.

Araçla trophy yarışlarına da katılmak düşünüldüğü için yukarıda saydığım kriterler önem arz ediyor.

Şimdiden teşekkürler.

Ben motoru her koşulda denedim, sınırlarını zorladım Bir sıkıntı çıkarmadı çok şükür. Kaput seviyesinde aracımı suya sokmam zaten. Siz trophy tarzı yarışlara katılmayı düşünüyorsanız orjinal 300 tdi motor fazlasıyla işinizi görecektir. Saygılar...

sword7' Alıntı:
Ben motoru her koşulda denedim, sınırlarını zorladım Bir sıkıntı çıkarmadı çok şükür. Kaput seviyesinde aracımı suya sokmam zaten. Siz trophy tarzı yarışlara katılmayı düşünüyorsanız orjinal 300 tdi motor fazlasıyla işinizi görecektir. Saygılar...

Cevabınız için teşekkürler.

300 TDI bu işler için biraz yavaş kalıyor.

Daha fazla tork ve güç ihtiyacı oluyor bu tip aktivitelerde.

İnternetten Evros Trophy veya Transilvania Trophy videoları araması yaparsanız çıkacak videolar fikir verecektir.

orsa' Alıntı:
Daha fazla tork ve güç ihtiyacı oluyor bu tip aktivitelerde.

İnternetten Evros Trophy veya Transilvania Trophy videoları araması yaparsanız çıkacak videolar fikir verecektir.

Arazide düz dizel ile ford arasında uçurumlar yok. Ford'u takınca arazi şanzımanının oranını da 1.67'den 1.22 ye düşürmeniz gerekiyor. Fordun tercih edilme sebebi daha çok düz yolda verimli olması. Düz dizelin arazi oranına direk olarak Ford'u takarsanız yürüyen aksamınızda kırılmadık ve bükülmedik parça kalmayacaktır muhtemelen... Buda demek oluyor ki iş sadece motorla bitmiyor. Alt takımınızı da ağır arazi şartlarına uyarlamanız gereklidir ki buda yeni motor değişimiyle hemen hemen aynı fiyata gelecektir. Kolaylıklar...

benim de geçen pazar kırıldı sağ ön kısa aks 100 tl servisten aldım taktırdım gayet basit işlem silecek değiştirmek gibi
çapraz askıda patinaj çektirdim kırıldı ucuz ve basit işlem arabamı iki gün kilitte kullandım
sanada geçmiş olsun umut
bütün def kullanıcılarının başına gelebilir

kokteknik' Alıntı:
benim de geçen pazar kırıldı sağ ön kısa aks 100 tl servisten aldım taktırdım gayet basit işlem silecek değiştirmek gibi
çapraz askıda patinaj çektirdim kırıldı ucuz ve basit işlem arabamı iki gün kilitte kullandım
sanada geçmiş olsun umut
bütün def kullanıcılarının başına gelebilir
Değiştirilen aksın diff.de kilit yoksa anladığım epeyce gidiyor yan sanayii aksları .. bende arkada kilit varken aksın düz frezeleri 2 günde spiral olmuştu ağır olmayan arazi koşullarında ...

kokteknik' Alıntı:
yani kilit bizim gibi arasıra off-road yapanlar için değil demek mi ?
tamda öyle sayılmaz :smiley: ama bana göre kilit varsa ve motorda güçlü ise birgün araziden dönüşte aracı çekiciyle getirmemek için aksların & Şaftların hasılı prizdirek mili dahil aktarma organlarının ağır hizmet tipleriyle değiştirilmiş olması gerekiyor ..
MKG abinin Defenderini sanırım sitede hemen herkes bilir ön-arka ARB kilitleri var motor Td5, aksları ve şaftları dişardan getirdiği ağır hizmet tipleriyle değiştirmiş buna rağmen kendinden teyit etmedim ama duyduğum 2 ay kadar önce onun aracı bile aks kesmiş..
Yinede bence en azından arkada kilit olması bizim gibi ara sıra off road yapanlara bile gerekli ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,110
Kayıtlı Üye Sayımız
167,018
Kaydolan Son Üyemiz
ayberker

Çevrimiçi üyeler