Slovakya Schengen Vizesi Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emiraskin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,581

emiraskin

Ana Kamp
Yer
Samsun
Web
www.aroundtogether.com
mrb arkadaşlar.viyana gitmek istiyorum ama ucuz uçak biletleri slovakya ya
oldugu için önce bratislavaya gitmek ve ordan viyana geçmek istiyorum vede bu
durumda da slovakya schengen vizesi almam lazım ama slovakya da herhangi bir
otel rezervasyonum yok yada adres gösterceğim bi yer ama viyanadan davetiye
alabilirim o davetiyeyi slovakya kabul eder mi yada avusturya schengen vizesiyle
ilk bratislava gitsem sorun olur mu vede slovakya 3 aylık çok giriş çıkışlı
schengen vizesinin ücreti ne kadar bilen varsa :smiley:teşekkürler .....

Etiketler
Ynt: Slovakya Schengen Vizesi Hakkında Bilgi

http://www.ibishotel.com/gb/hotel-3566-ibis-bratislava-centrum/index.shtml

yukarıdaki adresten kredi kartı numarası vererek rezervasyon yaptırın sonra o rezervasyonla vizeye başvurun gezmeye gidiyorum deyin bir şey sorarlarsa giriş öncesinde de rezervasyonu iptal edin ya da kesin rezervasyon yaptırıp bir günlük ücreti ödersiniz en fazla. sonra oradan avusturya yakın. dönüşte zaten kimse bir şey sormuyor. Sınır kontrollerinde eğer denk gelirseniz telaşlanmayın şengen ülkelerinden birinden giriş yapınca sorun yaşamazsınız.

teşekkürler verdiğin cevap için.
Vede viyana -prag-bratislava-budapeştede şehirlerine gezilcek kesin görmeden gelme diyebilceğiniz özel yerler var mı arkadaşlar ...

pragda saati mutlaka görmelisin saatte sabah 9 akşam 9 arasında gösteri var mutlaka seyretmelisin gece 12den sonra kalabalık nereye gidiyorsa oraya git kesinlikle pişman olmazsın tüm avrupada türkiyedeki gibi ısrar olayı pek yok daha doğrusu ben denk gelmedim evet evettir hayır da hayır, budapeşte çok ucuz bir şehir insanlar genç ve güleryüzlü buda zaten ufacık bir şehir kaleye çıkmalısın bizden bir tek gülbaba türbesi kalmış bulmak çok kolay peşte tarafında zaten devasa süslü binalar var sana buraya gel derler kahramanlar meydanna git orada hayvanat bahçesi görülebilirı ve dünyadaki ilk metroya bin seni doğruca kahramanlar meydanına götürür. kahramanlar meydanındaki heykelere dikkat et kimi hatırlatıyor. etrafa iyi bakınırsan sayıları 1000 i geçmeyen türklerin işlettiği lokantaları görebilirsin. gulaş çorbası/yemeği yemeden gelme. bratislavaya gitmedim henüz ama viyanada mutlaka ama mutlaka ama mutlaka ama mutlaka doğa tarihi müzesine tam bir gün ayır. gece normal kıyafetle gidilen klasik müzik konserine ya da operaya git. viyanada alışveriş için baden trenine binerek autlet mağazaların olduğu yere gidebilirsin ama gündüz gitmelisin 20.00 de kapanıyor heryer. fiyatlar uygun. pragdan porselen alabilirsin saate yakın yerlerde pazar var fiyatlar gerçekten uygun hediyelik ihtiyacını oradan giderebilirsin.

çok sağol verdiğin bilgiler için.Bu ülkelere gitmiş bilgilerini bizimle paylaşcak arkadaşlar yok mu özellikle prag budapeşte ve bratislavada çiftin kalabileğini çokta pahalı olmayan 2-3 gecelik hotel bilgisi olan arkadaşlar. varsa süper olur :smiley: ..

Merhabalar, Bratislava havaalanından Viyana'ya gitmek için internet üzerinden terravision adlı otobüs firmasından bilet alabilirsiniz. Gidiş-Dönüş alırsanız indirim de oluyor. 10 euro diye biliyorum, gidiş-dönüş. Avrupada havaalanları ile şehir merkezleri arasında yolcu taşıyan bir firma.

http://www.terravision.eu

Otel rezervasyonu için www.hostelbookers.com adresinden rezervasyon yapabilirsiniz. Hosteller ve küçük oteller var uygun fiyatlı. Ben çok kullandım, hiç pişman olmadım. En güzel tarafı rezervasyon yaptığınızda ücretin sadece %10'unu ödüyorsunuz. İptal etseniz bile düşük bir miktar ödemiş oluyorsunuz.

Bir de lastminute.com var. Biraz daha lüks ve yıldızlı, uygun fiyata otel bulabilirsiniz. Ancak bu siteden rezervasyon yaparsanız ücretin tamamını ödemek zorundasınız ve iptalde geri alamıyorsunuz. Düşük fiyat vermesinin nedeni bu olsa gerek.

vizeye başvurmak için internetten otelin 1 tanesine reverzasyon yaptırcam vizeye başvururken kesin olması gereken bi belge diye biliyorum vede rezervasyon yaptırdıgım otel reverzasyonum gerçektiğini bana maille bildirdiğinde ben vizeye başvurcağım zaman o mailin çıktısını mı götürcem ne yapcam tam bilgim yok kusura bakmayın :(

hayatımda hiç vize almadım fikrim yok vize alınacak ülkeye de gitmiyorum :smiley:
ülkenin civarında yeşil pasaporta vize istemeyen bir ülke bulup oraya gidip diğer tarafa otobüs ya da trenle geçmek shengen ülkeleri için yapılabiliyor denenmiştir riski yok tavsiye edilir.

Slovakya AB üyesi ise Avusturya'dan schengen vizesi almak yeterli olur. Ama emin olmak lazım tabi.

yeşil pasaport ailemde babamdan dolayı var ama 18 yasını geçen erkeklerden babadan yeşil pasapırt hususunda yararlanımıyor (21 yasındayım ve okuyom ) vede slovakya AB üyesi avusturya vizesi alsam ilk girişide slovakya ya yapsam sorun olur mu onu bende bilmiyorum kesin sorun olmayacağını bilcem avusturyadan davetiyem var aslında.direkte viyanada gidemiyorum malum ucuz uçak biletleri bratislavaya var.biraz karışık galiba :smiley:

Bence Avusturya'da kalacağınız otel bilgilerini, Viyana-Bratislava gidiş dönüş biletinizi, uçak biletinizi vize başvurunuza ekleyin. Bu şekilde Slovakya'dan bence vize alabilirsiniz.
Myair'la mı gideceksiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,059
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
karavanyapıyorum

Çevrimiçi üyeler