Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,231
Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

Özgür hocam merhaba, çok güzel açıklamış sınız evet, teknik bilgim sizin kadar gelişmiş.değil ancak bilgim dahilinde özünde doğru diyorsunuz aktarma organları çalışıyor sadece ön tekerlerle bağlantısı kesiliyor yani tahrik verilmiyor, açıkçası ben şu şekilde faydasını hissettim özellikle kalkışlarda 1 ve 2. Viteste 4 çeker haline kıyasla çok daha atak kalkıyor, hatta pati bile.çekiyor 4.vites ve üzeri içinse dört çeker kıyasla daha rahat hızlanıyor, 4 çeker kullanımda arka tekerlerin koşmak isterken ön tekerler hoop dur hele biz de varız diyor ve hızlanmayı sınırlandırıyor, sanırsam dengeli bir araba olmasını ve yola oturmasını da buna borçlu, 4x2 modda ise canavarı serbest bırakıyorsunuz diyelim, dörtçekerde aracın 90- 100 é çıkması için gerekli efor ile 2 çekerken ki efor arasında hissedilir fark var, bu da ister istemez yakıt tüketimini etkiliyor, benim hesabımda geçen haftasonu 1400km yol yaptım hayalperest ile ve 4-5 kez yakıt ölçümü yapma şansım oldu 55 lt tüp de bir depo ile 350km yol yaptım, ortalama 100km de 14,4 lt yakıt tüketimi ölçtüm uzun yol değeri bu da km 40-42kuruş arasına denk geliyor lpg fiyatına göre, ortalama hızım 75-80km, min.hızım yokuşlarda 25km (takdir edersnizki ankara-ığdır arası baya bir yükseliyoruz) Max hızım da 110km oldu araç yüklü olduğu için fazlasını zorlamaya cesaret edemedim doğrusu, araç dört çeker özelliğini kaybedip arkadan itişli olduğundan denge ve kıç atma.sorunu oluyor, lpg ışık göstergesine göre yakıt tüketimi ise lpg tam dolu iken ortalamada 4.yeşil ışık: 140-150km, 3.yeşil ışık: 60-70km, 2.yeşil ışık: 55km, 1.yeşil ışık: 25-30km, Son kırmızı ışık da 45-50 km götürüyor. Bu değerler sizce nasıldır bilemem ama benim beklentilerimin çok üstünde bir.performans sergiledi hubların etkisi olduğunu düşünüyorum, öyle yada böyle defenderım la çok mutluyum yolculuğa dair birkaç foto da eklerim elbet.

Etiketler

Hayalperestin bitmiş halinin hiç fotoğrafını koymadığımı farkettim, gerçi yapılacaklar hiç.bitmiyor ama en Son hali diyelim, birde Ankara-ığdır arası yolcululumuzdan birkaç kareyi de paylaşayım istedim

Bunlarda 1400km lik defender maceramızın yol kaydı, genel olarak ortalama 80 km hız ile birazda yok üstü gezelim.görelim isteği olduğundan yolu normalden 150km filan uzattım ve 3 güne yaydım tüm yolculuğu sivas ve erzurum üzeri konaklamalı şekilde ilerledik, sizlere de zaman tablosu fikir vermesi açısından altta sunuyorum

Alkım bey elinize emeğinize sağlık. Maaşallah nazar deymesin. Harika olmuş kırmızı şimşek

çok yakışıklı olmuş zevkine sağlık. Sıra bana geliyor yavaş yavaş..

Teşekkür ederim Burak Bey daha güzeli sizin olur inşllh, bu arada Emre Bey, Ankarada Ostimde karbüratörcü bayram usta var, orada Karbüratörü komple açtırdım tanzikli benzin ile her tarafı iyice temizledik, Kelebek ve diyafram yenilendi contalar kurumuş değiştirdi herşeyi ile sıfırlanıp geri kapattık 100 tl tuttu toplamda ve yakıt performansında inanılmaz fark etti, rolanti ayarı inanılmaz düştü, gaz ayarı yeniden ona göre yapıldı uzun yol kmde 58 kuruştan 41kuruşa düştü inananamadım şiddetle size de tavsiye ederim, ustada işinin ehli ankarada gidecek olanlar olursa iletişim bilgilerini verebilirim.
saygılar ve Iğdırdan sevgiler
Alkım

valla Alkım bey zaten 48krş yakıyorum şehir içi. Nazar değmesin diye yazmıyordum hiç bir yere. daha da ayarını bozmak istemem açıkcası dokundurtmuyorum kimseye de.

önceliğim lastik/jant kombinasyonu sonra diğerleri. Yakıt şu an listemde bile yok ;D

fakat müsadenizle bu bilgiyi de "alıntı" yapıyorum malum bilgi toplayıcısı olduk iyice hepimiz...

Edit: Şu an lpg fiyatı 2,69TL

reklama her denk gelişimde aklıma geliyorsun. Keyifler yerindedir umarım... selamlar...

Bende reklamı her görüşümde aklıma siz.geliyorsunuz zira reklamın büyük bölümü Antalya.da çekilmiş
teşekkürler Emre Bey, Iğdır gerçekten çok güzel bir yer, herkesi beklerim, bu arada hiç vakit kaybetmeden bugün ilk offroad gezimize çıktık burada Tarık hocamın Kırat ı Ümit abinin Disco Kurmayı ve benim hayalperest ığdırın mahşerlik 3 landına bir willys birde landcruiser birde ranger eşlik etti

insanın aklı hava da olunca kalpte kalbe karşı olurmuş

Iğdır ın keyfini çıkarın. hayalperest te pek yakışıklı olmuş maşallah...

Selamlar biraz konumu canlandırayım ve bir de soru sorayım dedim, iş sebebiyle yaklaşık 1 aydır hem hayalperestten hemde forumdan uzak kaldım bugün nihayet kavuştum geri, 25 gündür yattığı yerden kaldırdım pasını tozunu attım birde güzelce bir yıkadım şimdi tertemiz oldu ;D

Benim özellikle buradaki üstad arakadaşlara ve teknik deneyimi olan arkadaşlara bir sorum olacak, aracımda sol ön tekerden geldiğini düşündüğüm bir ses var açıkçası çok normal gelmedi bana işleyişte herhangi bir sıkıntı yaratmadı şimdilik ama ileride birşey olmasından tırstım. kısaca özetlemek gererkirse araba giderken özellikle 4-5.viteste giderken nasıl desem bir vowvovvowvov veya bnz şeklinde tekerin her dönüşü ile ses geliyor şoför tarafından ayağımın altı ile sanki birşey vuruyor yada sürtüyor muş gibi hissediyorum ama emin de olamıyorum. Bilyalardan birinin kırılmış olma ihtimali varmı gerçi onlar yeniydi ama, tekerin iç kısmında aks bğlantı başının olduğu yerden biraz yağ akıyor, bu sebeple tekerin yağ tıpasını sökerek dişli yağını yeniledim ses biraz azaldı ama halen devam ediyor bu acaba yağını az mı koydum ki veya başka birşebebi olabilirmi amortisörden filan ne dersiniz?

Saygılar,
Alkım.

Ses konusunda pek bilgi cikmadi, o halde baska birsey sorayim, benim hayalperest 2.5 benzin/lpg li özellikle uzun süre kullnimda veya yokus cikarken pedallarin oldugu kisimin arkasi asiri isiniyor, motor isisi oldugu gibi iceri geliyor öyleki el degmeyecek kadar isiniyor o bölgedeki dösemeler, eriyecekler veya baska bir sorun cikacak diye tirsiyorum, ancak hararet göstergesi normal ölcülerde gösteriyor, ayagim baya rahatsizlik verecek duzeyde sicakladi, asiri isinma ve isiyi bu denli iceri iletme sorunu varmi yoksa bu normalmidir??
Tesekkürler
Alkim

Selam dediğiniz bölge sıcak havalarda rahatsız edecek kadar ısınır doğrudur önceki araç 2.5 dizel ve nissan3.0 motorlu idi aynı şekilde ısınıyordu şimdiki araçta benzinli buda ısınıyor şanzıman dağlumbazında diğerlerine göre fazla yalıtım malzemesi var yada diğerlerininki eksikti birde pedalların üstünde basit bir sunta, mdf tarzı bir şey var diğer araç kadar ayağımın yandığını hissetmedim he

Normal diyorsunuz yani özgür bey, tesekkur ederim bunu bilmek benim icin yeterli gerekirse arabada bir takim sandalet tasiyacagim bu havalarda kullanmak icin

voyvoda4' Alıntı:
Normal diyorsunuz yani özgür bey, tesekkur ederim bunu bilmek benim icin yeterli gerekirse arabada bir takim sandalet tasiyacagim bu havalarda kullanmak icin
Genel olarak o bölgede ısınma normal şanzıman davlumbazında içten ve dıştan izalosyon malzemesi varsa pedalların üstüne ve motor içindeki kısmınada sıcağı kesecek malzeme konabilir
ısı normale yakın bir seviyeye düşer en azından ayağınızda yanma hissi kalmaz diye düşünüyorum

Merhaba değerli gezenbilir ailesi, biraz geç oldu ama bundan 3 hafta önce tamamladığım Gürcistan gezim ile ilgili birkaç kare ve bilgi paylaşayım dedim. Yaklaşık 10 günlük iyisiyle kötüsüyle oldukça maceralı bir gezi oldu, kısaca rotadan bahsedeyim Iğdır dan çıktık yola ben, ağbim ve iki arkadaşımız, Kars üzerinden Ardahan posof türkgözü sınır kapısından içeri girdik. Sınır geçişinde oldukça sıkılar tüm arabayı ve çantaları boşalttırıp xrayden geçiriyorlar, polisleri de pek cana yakın olduğu söylenemez aslında

İlk durağımız tiflis di oldukça güzel ve yarı avrupayi yarı kafkas kenti görünümünde insanlar sıcak ve yardımcı, yemekler ucuz şehrin genel olarak daha pozitif bir enerjisi olduğunu söylemek mümkün

Tabiki Gürcistana girdiğimde yaptığım ilk iş depoyu doldurmak oldu, benzin tl fiyatı ile 2.35 Gel yada 2,65 tl civarında litresi benim Hayalperest şaşırdı tabi garibimin ilk defa deposu doluyordu, hakkını da verdi benzinin otoyolda 130 ile araçları sollaya sollaya geçmek alışık olmadığım bir deneyimdi açıkçası, o gazla yolculupumuza devam ettik, tiflisden sonra planımız batuma geçmek orda bir gün kaldıktan sonra da Mestia tarafına svaneti yaylalarına geçip birde buzul tırmanışı yapacak sonra da geri döncecktik. Tabiki işler planladığımız gibi olmadı, neyse o kısma birazdan geleceğim şimdi batuma yola koyulduk