Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu
özgür.yörüker' Alıntı:
Selamlar şu hub olayı banada çok farklı geldi. şimdi anlamadığım defenderde herhangi bir teker boşa düştüğünde orta kilit kullanıp ön ve arka şaftın dönme şartı oluşur yani önden 1 arkadan 1 teker in dönmesi şart hubların biri bile açık iken orta kilidi devreye sokmak gerekir buda ön şaft, ayna, mahruti ve aksların dönmesi demek geriye kalan tekerlere tahrik kısmı buda ne kadar tasarruf sağlar düşüncesi oluşturdu
Özgür hocam merhaba, çok güzel açıklamış sınız evet, teknik bilgim sizin kadar gelişmiş.değil ancak bilgim dahilinde özünde doğru diyorsunuz aktarma organları çalışıyor sadece ön tekerlerle bağlantısı kesiliyor yani tahrik verilmiyor, açıkçası ben şu şekilde faydasını hissettim özellikle kalkışlarda 1 ve 2. Viteste 4 çeker haline kıyasla çok daha atak kalkıyor, hatta pati bile.çekiyor
4.vites ve üzeri içinse dört çeker kıyasla daha rahat hızlanıyor, 4 çeker kullanımda arka tekerlerin koşmak isterken ön tekerler hoop dur hele biz de varız diyor ve hızlanmayı sınırlandırıyor, sanırsam dengeli bir araba olmasını ve yola oturmasını da buna borçlu, 4x2 modda ise canavarı serbest bırakıyorsunuz diyelim, dörtçekerde aracın 90- 100 é çıkması için gerekli efor ile 2 çekerken ki efor arasında hissedilir fark var, bu da ister istemez yakıt tüketimini etkiliyor, benim hesabımda geçen haftasonu 1400km yol yaptım hayalperest ile ve 4-5 kez yakıt ölçümü yapma şansım oldu 55 lt tüp de bir depo ile 350km yol yaptım, ortalama 100km de 14,4 lt yakıt tüketimi ölçtüm uzun yol değeri bu da km 40-42kuruş arasına denk geliyor lpg fiyatına göre, ortalama hızım 75-80km, min.hızım yokuşlarda 25km (takdir edersnizki ankara-ığdır arası baya bir yükseliyoruz) Max hızım da 110km oldu araç yüklü olduğu için fazlasını zorlamaya cesaret edemedim doğrusu, araç dört çeker özelliğini kaybedip arkadan itişli olduğundan denge ve kıç atma.sorunu oluyor, lpg ışık göstergesine göre yakıt tüketimi ise lpg tam dolu iken ortalamada 4.yeşil ışık: 140-150km, 3.yeşil ışık: 60-70km, 2.yeşil ışık: 55km, 1.yeşil ışık: 25-30km, Son kırmızı ışık da 45-50 km götürüyor. Bu değerler sizce nasıldır bilemem ama benim beklentilerimin çok üstünde bir.performans sergiledi hubların etkisi olduğunu düşünüyorum, öyle yada böyle defenderım la çok mutluyum
yolculuğa dair birkaç foto da eklerim elbet.