Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu
Çok Teşekkür ederim Ahmet hocam, gerçekten çok keyifli Hayalperest imle seyahat etmek, batum sokaklarında da dikkat çekmekten kendini alamadı bir türlü, ilgiyi pek seviyor kerata

neyse biraz da batumdan kareler:
Buraya kadar herşey iyi hoş plana uygun lakin bir noktada biraz naz yaptı işte batumdan çıkışta araç biranda benzinde gaz almamaya başladı, birkaç sefer denemeden sonra mecbur lpg ye döndüm, batumun içindede açıkçası biraz dil sıkıntısı birazda pek dokındurtmak istemediğimden uygun usta bulamadım, Gürcistan da tüp var ancak onlar genelde bizim kullandığımız propan değil metan gaz kullanıyorlar litresi 1.80tl bu arada, dolayısıyla lpg bulmakta güçlük oluyor nadir bizim sisteme uyumlu otogazcılar, bir depo gaz ile de Mestia ya gitmeyi göze alamadım açıkçası sonuçta gaz bu benzin gibi bitse bidona doldurup arabaya taşıyamayız maalesef, onun yerine batuma daha yakın olan önce Mitrala milli parkına gittik ve bir gece orda kamp attık, oldukça güzel yeşili bol bir park
Serin sularda biraz dinlendik
Normalde sarp sınır kapısından çıkıp camili üzerinden dönecektik ama aldığımız birkaç tavsiye üzerine batumun bağlı olduğu Adjara bölgesinin arka sınırlarına yakın sote bir göl keşfettim, Mtsvana tsba diye, yani yeşil göl, en azından google Maps de baya sote gözüküyordu, oraya gitmeye ordanda yine girdiğimiz kapı olan türkgözünden dönmeye karar verdik, lpg bir depoda 340 km gidiyor de anca yeter diye hesapladım, Sonraki günde yola koyulduk