Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,263
Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

Teşekür ederim umut bey, ama bu kaloriferlerin temiz olup olmadığı nasıl anlaşılır bilemiyorum, ikinci el tanıdığım bildiğim biri olursa ilgilenriim tabiki, ama onun haricinde uygun fiyatlı az kullanılmış yada sıfır bakıyorum :smiley:

Etiketler

Son bir haftadır olan biten güncellemesi yapayım, nerden başlasam bilemedim, çamurluk üstü ve kaput üstü saclar tamam, domuzluk ve dodikler boyandı takıldı, tekerler takıldı jant ve balans ayarları yapıldı, pistonlar elden geçti motor ve şanzıman dişlilerini dağıttık, bu arada motoruda kırmızıya boyadım :D arazi şanzumanı arızalıydı tamir oldu,kırık olanlar yenilendi, yağ akıtıyordu giderildi, baskı Balata değişti, Rot başları, debriyaj merkezleri, fren hidrolik kabloları ve daha pek çok ufak ama önemli parçayı değiştirdik, kampanalar ve ön diskler söküldü elden geçti, elektirik tesisatı tamamlandı, ön göğüs konsol kaplandı, geri görüş kamerası lambalar ışıklandırmalar tamam, tüp bağlandı sibop ve avans ayarları yapıldı, yan aynalar yeni aldık takıldı, benzin deposunu söktük temizledik şamandıra ayarını yapıldıktan sonra geri taktık, hazır depo sökülmüşken arabanın altında bağlantı yerinin olduğu yere Pütür attık iyi oldu, erksan marka çift fanlı turbolu çorum kaloriferi aldım arka koltuk altına bağlantısı yapıldı, kapı altına basamaklar takıldı, forumda selahattin bey aracılığı ile AVM marka 4x2 hub aldım ustam saolsun bunların bağlantısını yaptı, ağır offroad dan çok expedition ve kamp amaçlı topladığımdan bu hublar bana oldukça mantıklı geldi, bakalım söylenildiği gibi performans farkı olacak mı,
Hepsinin maliyetlerini fikir vermesi için elimden geldiğince daha sonra toplu olarak yayınlamayı planlıyorum ki derli toplu olsun, şimdilik aklıma gelenler bunlar birkaç fotoğraf ile de pekiştireyim. :smiley:

uploadfromtaptalk1396898547457.jpg

uploadfromtaptalk1396898593468.jpg

uploadfromtaptalk1396898620609.jpg

uploadfromtaptalk1396898664056.jpg

uploadfromtaptalk1396898686793.jpg

Defender'da hub çalışmaz ki??? Daha doğrusu hub çalışır da araba yürümez? Orta diferansiyel kilitli dolaşmanız gerekir. Ben mi yanlış anladım acaba, ön aks göbeklerine hub taktınız değil mi???????

Hublar kara jantta biraz çıkıntı durdular ama alüminyum jantta içeride gömülü kalıyorlar güzel oluyor şimdilik jant.İ değiştirecek param kalmadığı için bir süre böyle kullanacağım belki siyaha boyarım :smiley:

uploadfromtaptalk1396898841708.jpg

uploadfromtaptalk1396898893432.jpg

uploadfromtaptalk1396898938019.jpg

uploadfromtaptalk1396899011715.jpg

uploadfromtaptalk1396898872463.jpg

Ynt: Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

umut401' Alıntı:
Defender'da hub çalışmaz ki??? Daha doğrusu hub çalışır da araba yürümez? Orta diferansiyel kilitli dolaşmanız gerekir. Ben mi yanlış anladım acaba, ön aks göbeklerine hub taktınız değil mi???????
Evet doğru diyorsunuz umut bey, ön dif İ boşa çıkarıyor hublar, araç arkadan itişli hale geliyor, defender için üretilmiş bu parçalar, defenderın özüne aykırı belki farklı eleştiriler var bu hub konusunda farkındayım ama neden olmasın.tavrını severim ben, hem şehir içinde ön difi boşa çıkardığı için ön.dişliler kullanılmıyor ve yıpranmıyor hemde düz yol performansı biraz artıyor anladığım kadarı ile haliyle yakıt tüketime olumlu etkiside cabası, ancak.tüm bu söylediklerimi kullandıktan sonra onaylayabilirim, şimdilik sadece şu kadarını söyleyebilirm hublar çalışıyor, 4x2. Ve 4x4 modda denedik :smiley:

41 kere maaşallah iyiye gidiyor iyice :smiley:

umut401' Alıntı:
Allah Allah bildiğim hub bunlar :eek: Neyse hayırlısı bakalım, izlemekten başka yapacak birşey yok....

Şaşırmış gibisin Umut.

Bence de eşyanın tabiatına aykırı ama kişisel kararlara saygı göstermek lazım. Ancak yine de bu parçaya verilen para kendisini beklenen tasarrufla geri ödemez diye düşünüyorum. Zaten "Defender" ve "tasarruf" kelimelerinin aynı cümlede olması bile başlı başına bir tezat.
İzleyip göreceğiz.

Arkadaşlar, üstadlar arabayı revize etme konusunda hep aklıma takılan ama bir türlü öğrenemediğim bir konu var. Müsadenizle sormak istiyorum.

Arabamızı aldık. Arabanın rengini değiştirdik, tampon değişti, vinç taktık hatta motoru da değiştirdik. Bu işlermler bittikten sonra mı arabanın ruhsat değişikliği yapılıyor? Yoksa bunları yapmadan önce de bir yere başvurup ben bunları bunları yapacağım diye bilgi vermek gerekiyor mu?

Uysalburak yapacağınız değişiklikler için kanunen uygunmu ve bunları işletecek kişiyi bulun yapılmasına musade edilen değişiklikleri yapıp bilgi aldığınız kişiye işlemleri yaptırın

Selamlar şu hub olayı banada çok farklı geldi. şimdi anlamadığım defenderde herhangi bir teker boşa düştüğünde orta kilit kullanıp ön ve arka şaftın dönme şartı oluşur yani önden 1 arkadan 1 teker in dönmesi şart hubların biri bile açık iken orta kilidi devreye sokmak gerekir buda ön şaft, ayna, mahruti ve aksların dönmesi demek geriye kalan tekerlere tahrik kısmı buda ne kadar tasarruf sağlar düşüncesi oluşturdu

özgür.yörüker' Alıntı:
Uysalburak yapacağınız değişiklikler için kanunen uygunmu ve bunları işletecek kişiyi bulun yapılmasına musade edilen değişiklikleri yapıp bilgi aldığınız kişiye işlemleri yaptırın

Yani hiçbir işe başlamadan önce bu işleri takip eden trafik müşaviri bulmalıyım. Ondan sonra ustamla konuşup değişiklikleri yapmalıyım.

Teşekkür ederim.

Can' Alıntı:
bu buttonlarda da var bi bozukluk ? :-\

yanıtla/haberdar et/ vs vs görünmüyor.. ???
Burak hocam merhabalar, kusura bakma geç cevabım için Son 3 gündür yollardayım defenderım ile Ankara-Iğdır yaptım gerçekten çok keyifli bir yolculuktu, detaylarını ve fotoğraf koyarım elbet maalesef henüz ilgilenecek vaktim olmadı, ben aracın rengini değiştirdim, bizimde işlerimiz ile.ilgilenen bir takipçi sigortacı arkadaş vardı onun aracılığı ile yaptık, ankaradaysan bilgilerini.verebilirim, muayeneye girmeden bir belge hazırlıyor, aracın rengini boyacıdan öğrenip onu yazdırıyorsunuz, bu belge ile.birlikte araç muayene ye sokarken renk tespiti de yaptıracam diyorsun ona ek bir.ücreti var galiba, sonrasında muayene raporunda ayrı bir yere renki şudur diye not geçiliyor, boyacıdan birde en az 200tl lik boya makbuzu almanız lazım emniyette bunu istiyorlar arabayı boyattığının kanıtı, sonra emniyet e gidiyorsun renk değişikliği sebebiyle ruhsatımın yenilenmesi diye.dilekçe ve muayene. Formu fatura filan onları veriyorsun, iki gün sonra yeni ruhsatın çıkıyor, 100 tl ruhsat parası var, vinç konusunda bildiğim kadarıyla önce proje çizdirmen.muayene ye öyle sokman lazım ama ben taktırmadığım içinbirşey diyemeyeceğim.

voyvoda4' Alıntı:
Burak hocam merhabalar, kusura bakma geç cevabım için Son 3 gündür yollardayım defenderım ile Ankara-Iğdır yaptım gerçekten çok keyifli bir yolculuktu, detaylarını ve fotoğraf koyarım elbet maalesef henüz ilgilenecek vaktim olmadı, ben aracın rengini değiştirdim, bizimde işlerimiz ile.ilgilenen bir takipçi sigortacı arkadaş vardı onun aracılığı ile yaptık, ankaradaysan bilgilerini.verebilirim, muayeneye girmeden bir belge hazırlıyor, aracın rengini boyacıdan öğrenip onu yazdırıyorsunuz, bu belge ile.birlikte araç muayene ye sokarken renk tespiti de yaptıracam diyorsun ona ek bir.ücreti var galiba, sonrasında muayene raporunda ayrı bir yere renki şudur diye not geçiliyor, boyacıdan birde en az 200tl lik boya makbuzu almanız lazım emniyette bunu istiyorlar arabayı boyattığının kanıtı, sonra emniyet e gidiyorsun renk değişikliği sebebiyle ruhsatımın yenilenmesi diye.dilekçe ve muayene. Formu fatura filan onları veriyorsun, iki gün sonra yeni ruhsatın çıkıyor, 100 tl ruhsat parası var, vinç konusunda bildiğim kadarıyla önce proje çizdirmen.muayene ye öyle sokman lazım ama ben taktırmadığım içinbirşey diyemeyeceğim.
.

İlginize ve cevabınıza teşekkür ederim. İstanbul dayım. Gördüğüm kadarıyla defender cıların çoğu da Ankara da. Emre beyin deyimiyle zihnisinir sorularıma devam edeyim :

Yani hem renk değişimi hem vinç hem lpg değişiklerini bir kerede yapamıyoruz. Her biri için ayrı işlemler muayne ve ruhsat değişimi gerekiyor o zaman....

Ayrı ayrı olması için bir sebep yok benim bildiğim, yanlış da olabilir.belki bilgim ama yaptıracağınız tüm işlemler bitsin sonrasında muayeneye sokun, tek ruhsat işleminde hepsi çıkar aradan, sadece emniyette yaptığınız değişiklikleri bildirmeniz gerek o kadar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR