Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 86,232
Ynt: Sonunda Defender Günlükerim, Hayalperest'in Doğuşu

Evet baya bir araştırmıştım vakti zamanında Oğuzhan bey, benim aracım benzin/lpg li dizelden gidecektim alırken ama pek çok izolasyon gördüm ki pek de işe yaramıyorlar adam akıllı izolasyon yapmak bir nebze olsun işe yarıyor gerçektene de ama onunda maliyeti çok fazlaydı. Eh onun yerine motoru ve kalan parçaları toplatmayı tercih ettim. Mecbur derin su geçişleri başka zamana kalsın dedik ve gündelik araç için daha mantıklı olan benzinliden gittik :smiley:

Etiketler

Snorkel bağlantısı ve yalıtımı da unutmamak gerek tabi :D

Yalıtım demişken daha iyisini henüz bulamadım :smiley:

7a02f9030b36d9fd8890d6ccf5d4c5a3.jpg

Motor kaputunun icine kendinden yapiskanli ses ve isi izolasyonu icin ne kullanalim emre bey ? Islandiginda koku yapmayan fiyati makul bisey varmi ? Bi sorum da var sizin monte ettiginiz sey ne :smiley:? Contalari yeni degistirdim ama yine de ordan ruzgar geliyo :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

mrdnmz' Alıntı:
Karton kutu yahu :smiley: dıştan monte ama suda işe yaramıyor haberiniz olsun :smiley::smiley:
birden heveslendim yeni bisey mi acaba diye :smiley: kaput icine ne yapicaz peki ?

once bituself aldim 60cm 10mt once onu yapicam kaput icine ve arac icine daha sonra ustune Therma flex diye bir sunger varmi ondan siparis ettim.onu yapicam en saglikli cozum bu heralde

oguzhan3434' Alıntı:
once bituself aldim 60cm 10mt once onu yapicam kaput icine ve arac icine daha sonra ustune Therma flex diye bir sunger varmi ondan siparis ettim.onu yapicam en saglikli cozum bu heralde

Defendercıların havalandırmalar ile imtihanı Yahu ne alıp veremediğiniz var hava kapakçıklarıyla be güzel işte pütür püfür doğal klima :D oğuzhan bey kaput içi yalıtımda ne kullanırsanız kullanın zaman içinde düşüyor özellikle tam kaput kapağının altına, benim kaput altı yalıtımı şu an kısmi düşmüş kısmı tutar şekilde, bitüself yanısıra yapıştırırken ısıya dayanıklı yapıştırıcı macun var genelde kırmızı renkli filan oluyor, boyacılarda hırdavatçılarda var tüpü 5 tl ondan alın yapıştırın, yine eninde sonunda düşecektir bence ama en azından daha uzun ömürlü olur.

Emre bey, yalıtımınız gerçekten çok başarılı olmuş tebrik ederim bende tesisat kaporta tüm arabayı karton arabaya çevireyim, birazda kapı içlerine tıkıştıralım bence titreşimi de azaltır :D

Valla rüzgar için on numaradır kesinlikle tavsiye ederim ::D

Twitter : Overland_Tr
Instagram : overland_turkey

Merhaba Alkım bey, forum takip etmek ve aktif bir kullanıcı olmaktan çok uzak birisiyim sanırım. Fakat Hayalperest'in doğuşunu ve tüm konuyu bir çırpıda roman gibi okudum, hayal etmeye çalıştım ve çok keyif aldım. Ne denli zor ve pahalı olabileceğini gördüm. Konuyu okurken yaptıklarınıza hayran kaldım ve çok gıpta ettim. Henüz bir araç sahibi olmasam da doğaya ve araçlara olan tutkumun bir gün Hayalperestvari bir araçla kendi çizdiğim rotalarda can bulmasını o kadar çok arzu ettim ki (nazar değmesin bu arada) böyle bir mesaj yazma gereği hissettim. Kazasız ve haz dolu yollarda her şey gönlünüzce olsun.

bariskhy' Alıntı:
Merhaba Alkım bey, forum takip etmek ve aktif bir kullanıcı olmaktan çok uzak birisiyim sanırım. Fakat Hayalperest'in doğuşunu ve tüm konuyu bir çırpıda roman gibi okudum, hayal etmeye çalıştım ve çok keyif aldım. Ne denli zor ve pahalı olabileceğini gördüm. Konuyu okurken yaptıklarınıza hayran kaldım ve çok gıpta ettim. Henüz bir araç sahibi olmasam da doğaya ve araçlara olan tutkumun bir gün Hayalperestvari bir araçla kendi çizdiğim rotalarda can bulmasını o kadar çok arzu ettim ki (nazar değmesin bu arada) böyle bir mesaj yazma gereği hissettim. Kazasız ve haz dolu yollarda her şey gönlünüzce olsun.
Barış bey selamlar, çok teşekkür ederim güzel mesajınız için, bende sizin gibi bu sevdaya kapıldığımda sessiz sedasız forumun kuytu köşelerinde başlık okuyarak ve öğrenmeye çalışarak geçirmiştim, benim 2-3 yılımı aldı kimi zaman gaza gelip alayım bir tane dedim kimi zaman boşver sakin ol altından kalkamazsın dedim, bu yüzden vakit gelip nihayet kendi aracımı alacak maddi ve özellikle manevi gücü bulduğumda olabildiğince detaylı yazmaya çalıştım ki sizin ve benim gibi arkadaşlara fikir olsun, yol göstersin biraz.bu amacımı gerçekleştirebildiysem ne mutlu bana, dilerim sizde birgün istediğiniz araca ki umarım bu defender olur, kavuşur ve doğa ile olan birlikteliğinizi daha keyifli hale getiririrsiniz. İşiniz zor valla kolay gelsin :D
Alkım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR