Sonunda Muradıma Erdim 98'GrandCherokee ZJ 5.9

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan urazkaspar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,551
Ynt: Sonunda Muradıma Erdim 98'GrandCherokee ZJ 5.9

İlginize çok teşekkürler,acele etmeden adim adim,aracimi taniyip modifiyenkismina gececegim.Umarim yanlis bir yol izlemem.Cok uzun zamandir 5.9 projelerini inceliyorum.Elimden geldigince yapili bir arac yapma niyetindeyim.Saygilar...

Etiketler

öncelikle hayırlı ugurlu olsun aracınıza karsı olan sevgnız eksılmesın artsın:smiley: arac maşallahı var 10 numara duruyor ist gıbı ımkanların ve kalıtelı ustaların bol oldugu bır yerde sizden guzel bir 5.9 hazırlamanızı temennı ederim.BOL ÇAMURLU GÜNLER

Uraz bey ne yaptın sen yaw... yakmışsın başını....biz şaka yaptıydık ;D

4.0 değil 5,2 bile değil hem de 5,9 vay anam vaaayyyy....

Herkese tesekkur ederim Levent Bey artik donusu yok gelicem yanina.Birkac sorum olacak yarin burdan ve detayli resimler cektim yarin ekleyecegim.Arac muayeneden kusursuz gecti.Ancak egsoz pasli denilmis orjinal egsoz nereden temin edebilirim,bu tarz parcqlar icin JeepGarage mi yoksa parcacilarinmi kapisi calinmali? Levent bey siz nasil bir baslangic onerirsiniz baslangic olarak?Saygilar...

urazkaspar' Alıntı:
Herkese tesekkur ederim Levent Bey artik donusu yok gelicem yanina.Birkac sorum olacak yarin burdan ve detayli resimler cektim yarin ekleyecegim.Arac muayeneden kusursuz gecti.Ancak egsoz pasli denilmis orjinal egsoz nereden temin edebilirim,bu tarz parcqlar icin JeepGarage mi yoksa parcacilarinmi kapisi calinmali? Levent bey siz nasil bir baslangic onerirsiniz baslangic olarak?Saygilar...

yok ya şaka yapıyorum...en güzelini yapmışsınız elinize, sağlık güle güle binin...1 hafta sonra aracınıza tam adapte olucak aracınızı çok seveceksiniz...

baişlangıçtan kastınız nedir?

urazkaspar' Alıntı:

benimde ilk muayenede paslı cıkmıstı ikinci muayeneye de 2 gun once gittim sorunsuz cıktım :smiley: ancak gitmeden once araca katalizator taktırdım yoksa gecemezsin demişlerdi ayrıca daha once eksoz paslı denildiğinden dolayıda susturucuyu da değiştirdim her ikisi bana 550TL ye patladı :smiley:

işin kısası aracınızı bu sekilde 2 sene daha kullanıp muayene zamanı gelince bu dediğim aksamlarda değişiklik yapabilirsiniz :smiley:

bana sorarsanız muayeneyi beklemeden paslı eksoz susturucu değiştirilmeli , içi de dolmuş olabilir.
ben daha dün son susturucuyu değiştirttim , 150 tl ye maloldu , elbette kullanımda birşey farketmiyorsunuz (eskisi patlak değilse) fakat aracın sağlığı açısından bence önemli.

yalnız dışına bi bakıp da aaa paslı bu demişlerse ayrı bir konu , sıfır kilometre aracın da eksozu 6 ay sonra paslı görünür , işi bilen herhangi bir eksozcu bile susturucunun durumunu anlar diye düşünüyorum.

Tesekkur ederim bu hafta egsoz yenileyecegim.Bu arada Levent bey baslangic derken off road donanim anlaminda soylemistim.Tecrubesiz olmam aracimi tanimiyor olmam ve aracin kuvvetli olusundan dolayi siz duayenlerin onerilerine ihtiyacim var.Saygilar...

Offroad donanımı uygun yapan yer var bütçenizi fazla sarsmadan iyi işçilik yapabilecek birini tanıyorum.

şimdiiii

eksoz kazanından bahsediyorsanız...
aracınızda ses istiyorsanız, ford transit orta susturucuyu takturuyorsunuz...v8 e bindiğinizi hissediyorsunuz size 80 tl ye patlıyor...

lift kit ve off-road olayına gelinceee...

her yeni kullanıcıya söylediğim şeyi size de söylüyorum...basit yükseltme denen 2'' takozla aracınızı yükseltin...31'' 10,5-16 yada 245-75-16 ebatta kullanım tarzınıza uygun mt lastik takın bir sezonu bitrin...aracı tanıyın, kendinizi tanıyın, ekibinizi tanıyın, ne yapacağınızı tam olarak görün ona göre plan yapalım, düzgün ve nokta atışıyla, minimum maddi manevi hasarla, maximum haz almanın yoluna bakın... kısa net özettir...

haaa yok ben kaşınıyorum, param da var derseniz, garage bölümüne göz atın yapım aşamalar olan 4-5 araç var, şunları beğendim aynısını istiyorum deyin, onlardaki tüm malzemeleri bulalım, takın...

çok yanlış adamların eline düşüp çok para harcama ihtimalinizi unutmayın...bizde herkez her şeyi en iyi yapar, bindiğimiz araç hangisi ise o en iyi araçtır (satana kadar) gittiğimiz usta en iyi ustadır(bu kararı verecek doneye nasıl sahip o da anlaşılır bir durum değil...o kadar biliyosan ustanın dercesi hakkında yorum yapacak kadar alt yapıya sahipsen neden para harcarsın anlamam)...vs vs vs...

aracınızın bakımlarının aksatılmış olma ihtimali yüksek olabilir..o nedenle..
şanzuman
motor
defransiyel
yağları ve filitrelerini
buji-kablo ve distribitör kapağını
değiştirmenizi öneririm...

997799' Alıntı:
aracınızın bakımlarının aksatılmış olma ihtimali yüksek olabilir..o nedenle..
şanzuman
motor
defransiyel
yağları ve filitrelerini
buji-kablo ve distribitör kapağını
değiştirmenizi öneririm...

distribitör kapağı diye hangısını kastedıyorsunuz?
elektronık ateşleme değilmi bunlar?

MErhaba tekrar inanın başka aracı gözüm görmez oldu.Yakıtını dert etmeycekseniz 5.9 dan başka araç önermem .Levent bey bu nasıl bir canavardır:smiley:
Söylediğiniz tüm bakımları bu haftasonu yaptıracağım.Çünkü ay başı Bodrum a gitmemiz gerekiyor .Get öneriniz ve lastik önerinizi dinleyeceğim,marka öneriniz varmı acaba ve serviste amotisörleri değiştirelim demişlerdi bu konuda ne önerirsiniz acaba?
Saygılar...

menecer' Alıntı:
distribitör kapağı diye hangısını kastedıyorsunuz?
elektronık ateşleme değilmi bunlar?

değil.

urazkaspar' Alıntı:
MErhaba tekrar inanın başka aracı gözüm görmez oldu.Yakıtını dert etmeycekseniz 5.9 dan başka araç önermem .Levent bey bu nasıl bir canavardır:smiley:
Söylediğiniz tüm bakımları bu haftasonu yaptıracağım.Çünkü ay başı Bodrum a gitmemiz gerekiyor .Get öneriniz ve lastik önerinizi dinleyeceğim,marka öneriniz varmı acaba ve serviste amotisörleri değiştirelim demişlerdi bu konuda ne önerirsiniz acaba?
Saygılar...

patlak değilse değiştirmeyin...
araziye girin patlatın, öyle iken modifye kit tarzı bişey alırsınız..patlaksa fiyat alın, yine modifiye bişeyler bakalım orjinal almaktansa... şimdi orjinale para 3 gün sonra modifyeye para...

markaya gelince... yaşadığınız şehir, kullanım km niz bunlara etmen oluyor...ben 3 km sonra off-road a başlıyorum o nedenle en agresif deseni kullanırım, ama siz araziye girmek için 30-40-50- km ler yapıyorsanız, aracı günlük kullanacaksanız cooper stt tarzı bişey almalısnız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR