Sportif ve Güçlü Unimogların Yeryüzündeki Ahengi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,435
Ynt: Sportif ve Güçlü Unimogların Yeryüzündeki Ahengi

yol' Alıntı:
mogzilla family'e, ilker abiye, şehsuvar beylere, atatürk sanayideki og sahiplerine, türkiyedeki mog sahiplerine, dünyadaki mog sahiplerine (hollandalılar hariç :D ) sor bakalım 550km yolu mogla gidip geri dönmek isteyecekler mi? o araçla arazide dolaşmak inanılmaz bir keyif verir ama uzun yolda tam bir eziyete dönüşür. yada arazi performansından ödün verip bir takım modifikasyonlara girmek gerek. hollandadan moglarla yola çıkıp ortadoğu veya nepale giden tur şirketleri var mesela...

ama serdar sen yazılanları okumuyorsun sanırım :smiley: adam yürüyerek dünyayı dolaşıyor, unimogla neden dolaşılmasın. ama gerek hızlı gidememesi, gerek gürültüsü vs eziyete dönebilir o yolculuk. yoksa gitmek istedikten sonra adamlar ingiltereden, hollandadan 5-10 kişilik turlar düzenleyip türkiye - suriye - türkiye - iran üzerinde nepale gidiyorlar. hani ben de öğrenci olsam yada babam dolar milyoneri olsa da çalışmak zorunda kalmasam :smiley: kısaca param ve bol vaktim olsa 6-7 ay gibi :D ben de katılabilirim öyle bir geziye... ama denemesi sana kalmış, inşallah 5 sene içinde bir unimog sahibi olursunda tüm türkiyeyi dolaşırsın.

1966 404 6500 cc motor.
güzel bir mog olmuş !.. Aracın görevini tam olarak anlayamadım ama!

unimogzh3.jpg

6.4 lt. motoru 280 beygir guc ve 1100 Nm ureten ( bu tork gercekten sıkı ) bu orman krali tam 12 ton. 120 km/s hiza ulasan Unimog'un bu versiyonu daha cok Dubai çöllerinde oynamak isteyen arap zenginlerine gore dizayn edilmis. Aracta S serisinden alinan COMMAND sisteminden, DVD-navigasyona, CD-Changer'dan, 6.5"'lik monitor'e kadar vs vs vs her turlu konfor dusunulmus. Ciplak fiyati 140.000 Avro olan arac, Brabus donanimi ile alindiginda ekstradan 90.000 Avro daha odenemek gerekiyor.

brabusclasseu1kk7iq4.jpg

brabusclasseu2lo3gj2.jpg

brabusclasseu6sc9jt8.jpg

brabusclasseu7jj2vi7.jpg

img02vw2et1.jpg

yalnız çöl performansı konusunda hemfikir değilim, bu araç 12 ton ağırlığı ile çölde nasıl gidecek? En az 2 kat geniş lastikler lazım, daha çok çamur ve kaya geçişi amacına göre dizayn edilir moglar, zaten Almanlar ilk olarak tarlada gitsin diye yapmışlar bu aracı. Mogzilla'nın mogundan biliyoruz zaten kumda pek başarılı olmadığını, tecrübeyle sabittir ;) kumda hafif kasalı geniş tekerli bir jip çok çok iyi gider.

Bir zamanlar Orman İşletmesine ait 406 unimog.
Tasfiyeye çıkarılmış. (Daha bundan ne cevherler çıkar da...) ;)

İthalat şefi Nihat abimizin bahçesinde uyukluyan çirkin prensin sahibini bir bulabilsek bir şeyler soracaz ama...(Nihat abimize de fotoğrafını çektiği için teşekkür ederim) "Saygılar Karagümrüklü Türkgezgin Akarbey" Nihat abi defender meraklısıdır. Foruma kaydedilmesi için benim tarafımdan yoğun ilgi görüyor...:D
Fotoğraf bugün çekildi. Araç biraz yatmış gibi gözüküyor.
Plakası yok ama trafiğe tescil ettirelebiliyormuş. 800YTL-2000YTL masrafı varmış galiba. Bu konuda bilgisi olan varsa aktarabilir foruma...

nhbluohe2.png
nh2bluogo8.png

Babam, yatan araçtan hayır gelmez gibi şeyler söylüyo. Bilmem neden?..

Aracı daha ben de, babamda göremedik.
Camına bakarsak toz katmanı oluşmuş, uzun bir süre yatmış,kullanılmamış anlamına geliyor zannedersek.
Babam: şanzumanı yatmaktan karıncalaşmıştır belki de.( Veya benzeri bir cümle.)

Araç 1 - 1,5 senedir yatıyormuş.
Tahminen ne kadar eder sizce Nadir amca...
(motor, şanzuman orjinal sayarsak)
Kaçırdığıma pişman olduğum dediğiniz iki, üç sene önceki 5-6 adet U416' lara Baktınız mı? Ne kadara satıldılar?

Valla ne ettiğini ben bilemem.Bana göre 3 eder, mal sahibine göre 5 eder.Önemli olan sahibinin araca ne istediği.
OGM ' den satılan 416 lara gelince araçları alan hurdacı bana en son 12.500 e bırakmıştı.Sonra tanesini 25.000 e sattı.

266181.jpg

serdarın gönderdiği resim reo tabiki böyle bir asalet başka hangi kamyonda var arkadaslar m62 serisi bunlar kasasıda vadi köprüsü açıldığı zaman vadi köprüsü oluyor!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri