Ssang Servisleri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sabri yucel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,500

sabri yucel

2009 kyron
Yer
istanbul
aracllarımız oldukca kaliteli asfalt olsun arazi olsun performansı yeterli kanımca ....
ssangın bence tek sorunu servislerin cok pahali olması ve teknık ışler hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları ...

Etiketler
Ynt: Ssang Servisleri Hakkında

sabri yucel' Alıntı:
aracllarımız oldukca kaliteli asfalt olsun arazi olsun performansı yeterli kanımca ....
ssangın bence tek sorunu servislerin cok pahali olması ve teknık ışler hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaları ...

servis konusunda hak vermemek mümkün değil Türkiye geneli servis sayısı yanılmıyorsam 35 tane özel servisi hiç yok gibi böyle olunca fiyatlar ister istemez pahalı sol ön far üst kaput ve akü değişimi işçilik dahil 5000 tl civarı ama el mahkum yapacak bir şey yok

2008 2009 otamatiklerin klasik sanziman sorununu herkez bilir düşük devirlerde vites küçültmesi gerekirken vitesi değiştirmez ve tork yetersizliğinden araç titrer vs vs .. Bir kaç servise sorunumu anlattım sanziman arızası ve kullanıcı hatası deyip. 5000 ila 2000 tl arası ücret talep ettiler yurt dısı internet sitelerinden yaptıgım araştırmalar sonucunda araçtaki sanziman Epromunun ( halk dilinde beyin ) update edilmesi gerektiğini öğrendim .. Servislere bu konuyu sorduğumda böyle birşeyi ilkdefa duyduklarını söylediler .. Kendi imkanlarimla yurt dısına gönderdim yeni program yüklendi şimdi. Hiç bir sorun yok sanziman mükemmel kararlılıkla vitesleri değiştiriyor. ..

kaan2002' Alıntı:
servis konusunda hak vermemek mümkün değil Türkiye geneli servis sayısı yanılmıyorsam 35 tane özel servisi hiç yok gibi böyle olunca fiyatlar ister istemez pahalı sol ön far üst kaput ve akü değişimi işçilik dahil 5000 tl civarı ama el mahkum yapacak bir şey yok
. Fren balatalarna 2000 tl para istediler :smiley:) ben o paraya motor yaptırıyorum dedim 180 tl ye kendim değiştirdim .. 30 40 liralık bir araç in en ufak bir şeyi bozulsa 3 lira 5 lira istiyorlar aracı parça parça sıfırdan servisden toplasak 500 lira tutar tahminim :smiley:

Fren balatalarına hangi serviste 2000 TL istediler bilmiyorum ama gerçekten çok yüksek bir rakam ben tuzla serviste değiştirdim yanılmıyorsam 30 000 bakımdaydı ama böyle astronomik bir rakam ödemedim.Benim aracımda 2009 otomatik full versiyonu 55 000 km oldu şanzımanla ilgili problem yaşamadım fakat bizim araçlarda otomatik viteslerde kalibrasyon ayarı yapıldığını biliyorum tuzla serviste benim araca otomatik vites kalibrasyon ayarı yapılmıştı.Bana söylediklerine göre sürücü koltuğunun altında otomatik şanzumanla ilgili beyin bulunmaktaymış ve sürüşe göre tepki vermekteymiş.Zaman içerisinde bu tepki değişim göstermekte ve kalibrasyon ayarıyla düzeltilmekteymiş.Kaan arkadaşımızın dediği gibi özel servis nerdeyse yok denecek kadar az fakat bu iş talep meselesi yani şu an ülkemizde bulunan araç sayısı özel servisi kazandıracak kapasitede değil kaldıki çoğu ilde yetkili servisler bile boş bekliyor.

umraniye atakentdeki servisde 2000 tl istediler kendim degistirdim daha sonra piyasada var starreks balatası zaten ....
anladigim kadarıyla otamatiklerdeki program yukleme işini birtek tuzladaki servis yapiyor ......

arkadaşlar aracım kaza sonrası servisten çıkalı bir hafta oldu şlimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ancak bu sabah evden işe gelirken el freni inik olduğu halde bile ekranda göstergesi el freni çekik sinyali veriyor hız 70-80 de iken geri sönüyor biraz sonra geri yanıyor otomotik viyes ara. ancak 2 seneden beri kullanıyorum şimdiye kadar böyle bir sıkıntı yaşamamıştım sizden böyle bir sorun yaşayan oldumu konu ile ilgili bilgisi olan varmı cevaplarınız için şimdiden teşekürler

Kaan bey selam
Elfrenin hemen dibinde küçük bir musur var soketi çıkmış olabilir aracın gövdesine deyince isigi yakabilir veya en fazla musur bozulmuştur. Herhangi bir oto elektrikcisi yapabilir .. Selamlar .

sabri yucel' Alıntı:
Kaan bey selam
Elfrenin hemen dibinde küçük bir musur var soketi çıkmış olabilir aracın gövdesine deyince isigi yakabilir veya en fazla musur bozulmuştur. Herhangi bir oto elektrikcisi yapabilir .. Selamlar .

cevabınız için teşekür ederim buraya yazdıktan sonra servisteki ustayı aradım bana fern hidrolik yağı eksildi ise ondan yanabilir getir bakalım 5 dakikalık işi var dedi sabah bir götüreyim o ne diyecek

kaan2002' Alıntı:
cevabınız için teşekür ederim buraya yazdıktan sonra servisteki ustayı aradım bana fern hidrolik yağı eksildi ise ondan yanabilir getir bakalım 5 dakikalık işi var dedi sabah bir götüreyim o ne diyecek

sabah servise uğradım yukarıda belirttiğim gibi hidrolik yağı eksildiği için el freni lambası yanıyormuş hidrolik takviyesi yapınca sorun giderildi normal çalışıyor sebebi de hidrolik koyulan yerin altında bir civata var o gevşemiş ondan kaçırıyormuş sıktılar şu an sorun yok

arkadaşlar merhaba,
servis ile ilgili fren balatası için istenen rakkam mantık sınırlarının dışında, bence fiyatı veren elemanın kesin bir hatası ya da kastı var. Her halukarda distribütörü
ikaz etmek gerek.
Ben Ataköy'de oturuyorum ve Osmaniye hipodrom caddesindeki ASYA-BOZKURT adlı bayinin servisine gidiyorum. aracımı mayıs ayında 2. el olarak aldım ve 70 bin km de idi. son bakımları aksatılmıştı. periyodik bakımda hava, polen filtreleri, mazot ve yağ filtreleri, 2 ön fren balatası değişti, 7,5 lt 5-40W motor yağı, 5 lt şanzıman yağı değişti, işçilik ve kdv dahil 435 tl para ödedim.
bugün az önce (araç 83.500 kmde) periyodik bakıma girdim, uygulanan indirimli servis kampanyasında hava , yağ filtrelreri değişimi, yağ için 65 (altmışbeş TL) ödedim...Dolayısıyla bir yerlerde birşeyler hatalı.. 4x2 bir A.Sports bakımda idi, bahsedilen şanzıman problemi için otm şanzıman kapağını sökerek seloneid valfleri ayarladılar ve yerine taktılar. Yazın Çanakkale'de iken, ısıtmalı sol aynam kırıldı, bir telefon açtım, 24 saat sonra kurye yeni aynayı teslim etti, parasını 2 ay sonra istanbula dönünce ödedim (servis öyle dedi), kurye parası almadılar, ödenen bedel 50(elli) TL. Bilemiyorum bu fiyatlar sizinkilerden nekadar farklı...Paylaşırsanız genel bir değerlendirme yapabiliriz.. Ayrıca Şahsuvar artık servislerde belli dönemlerde kendi servis süpervizör mühendislerini de bulunduruyor.

sağlıcakla kalın.

Benim şansıma tüm aksilikler beni bulmuş anlaşılan ......
Araçlarımız kesinlikle çok sağlam ve kaliteli ,,,motor sanziman ve difransiyeller Muazzam ....
Zaman icinde ufak tefek sorunlarında çözüleceğine eminim ..

selam arkadaşlar. 2008 den beri takip ettiğim actyonsports a ekim.2011 de 2009 4*2 50 bin de Allahın izni ile sahip oldum. şimdi bir sangyong sahibi olarak aracı övmeyeceğim.yalnızca şimdilik isteklerime çok fazlasıyla cevap vermekte. ben de servisten şikayetçiyim. yalnız servis sonrası beni ist.merkezden arayıp memmnuyetimi sorduklarında şikayetlerimi sıraladım. inanılmaz derecede ilgilendiler.benim şikayetim her 10 bin de faturaya bazı şeyleri devamlı ekliyorlar.mesala saf su,cam suyu.. bunları da bana sormuyorlar.bir de yağ meselesi. ben castol yok mu? dediğimde o yağ çok pahalı dediler.kendileri total koyuyorlar. fiatına baktığımda ise kdv hariç litresi 16 tl.peki bu ucuz mu oluyor dediğimde çıt yok. bütün bunları ist. merkeze aktardım .benden faturaları istediler ve ilgileneceklerini söylediler. bir de 50 bin.bakımı 466 tl tuttu.tamam.kredi kartını veriyorsun tek çekim yapıyorlar.neymiş şirket prensibi imiş.ben de dedim ki neredeyse fırıncı bile ekmek alırken böleyimmi abi diye soruyor.ist. bunun için bir şey yapamayacağını söyledi.ama bütün bunlara rağmen beni aracımdan soğutamazlar.vesselaam..bu arada ist.dan yeni periyodik bakım [attachment=1]cetvelini istedim bana gönderdiler.bakmakta fayda var.

Ekli dosyalar

• 1- Peryodik Bakım tablosu.pdf
    49.5 KB · Görüntüleme: 423

Arkadaşlar İstanbul'da oturan arkadaşlar için Görkemi önerebilirim.Bence şuan için en iyi sevis ve showroomlardan biri ssangyong için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.