ssangyong actyon sports debraj arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melih aslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,313

melih aslan

Ana Kamp
Yer
sakarya
daha 4.800 km olan ssangyong actyon sports marka 2011 model araçım 2 defa olmak üzere baskı balata yedi....
bu araç ile 1 defa araziye çıktım baskı balata seti yandı..
yapıldıktan sonra tekrar araziye çıktım bu sefer araça birşey olmasın diye konvoy sonu gittim ama araç tekrar baskı balata yedi....
sevgili arkadaşlar bu konuda arçın ayıplı bir ürün oldugunu düşünüyorum ve araçın degişimini istedim...
bu konuda nasıl bir yol uyguluyabilirim bilgilerinizi paylaşırmısınız ...
melihaslan@hotmail.com adresine de bilgi paylaşabiliriz...

araç adapazarında olup serviste yatmaktadır. özellikle yaptırmıyorum....

Etiketler
Ynt: ssangyong actyon sports debraj arızası

sizin ki kadar düşük km lerde olmasada bende de bir ara vites değiştirdikten sonra sanki debriyaj balatası kaçırıyor gibi bir sorun olmuştu, hatta baskı-balatayı değiştirme kararı almıştım ama biz değiştirene kadar kendinden düzeldi, sizin probleminizle aynımı bilemiyorum.
balatanın bitip bitmediğini tamircim anlamak için el freni çekikken 1.vitesle aracı hareket ettirmek istediğinde bayaa kaçırıyordu balata bitmiş dedi ama 1-2 hafta içinde kendinden düzeldi. araç 20-25000 km lerdeydi. şu anda 40000 km de hala bir sorun yok...

tahmin ettiğim kadarıyla benim debriyaj üst merkez inde sorun var.eger sizlerde yok ise o zaman sürekli bir problem degildir gibi algılarım ve araçıma daha fazla güven gelmiş olabilir.arazi konusunda nasıl memnun kalıyormusunuz.

Arazi konusunda benim çok fazla tecrübem olmasada kendi başıma daha çok kumda deneme şansım oldu ve de biraz çamur ve son olarak kar da denedik yani benim tahminlerimin üzerinde bir performansı var, bir tek araç alçak kalıyordu onuda hallettik gibi bişey.

bende cok zor şartlarda denedim ama suzuki jimny kadar keyif vermedi. özellikle kar da şu anda m t lastiklerim var ama kum ve çamur da nasıl tam olarak bende bilmiyorum..saygılarımla

melih aslan' Alıntı:
daha 4.800 km olan ssangyong actyon sports marka 2011 model araçım 2 defa olmak üzere baskı balata yedi....
bu araç ile 1 defa araziye çıktım baskı balata seti yandı..
yapıldıktan sonra tekrar araziye çıktım bu sefer araça birşey olmasın diye konvoy sonu gittim ama araç tekrar baskı balata yedi....
sevgili arkadaşlar bu konuda arçın ayıplı bir ürün oldugunu düşünüyorum ve araçın degişimini istedim...
bu konuda nasıl bir yol uyguluyabilirim bilgilerinizi paylaşırmısınız ...
melihaslan@hotmail.com adresine de bilgi paylaşabiliriz...

araç adapazarında olup serviste yatmaktadır. özellikle yaptırmıyorum....
hocam sizin durumu bugün ustama sordum,''aracı görmeden bişey demek zor ama
ikinci kez olmussa ilkinde baskı,balata değişirken volanı da değiştirmişler mi sormak lazım''dedi

Baskı balata yapımında kullanılan oldukça dayanıklı bir madde (adını unuttum), kanserojen olduğu sebebiyle yasaklandı, artık balata yapımında kullanılmıyor.
Yeni baskı balatalar eskisi kadar dayanıklı değil.
Buna ilave olarak arazi şartları eklenince... otomatik vites daha mantıklı bir tercih.

şimdi ki balata larda aspes maddesi kullanılmıyormuş dogrudur.bende yeni ögrendim mercedes aksamı oldugu için eski kasa mercedeslerin balatalarından arıyorum onlar daha saglam ve daha uzun ömürlüymüş.inşallah bu sefer olacak....

Bana da aracimin debraji cok yumusak ve sorunsuz gibi geliyor hatta arazide bir akrabama vermistim debraj ayarini iyi yapamadi bayagi koku gelmisti kacirir dedim ama hic sıkıntı cikarmadi! Bence ayipli mal durumu var tuketici haklarini iyi bilen bir avukata sorun degisim olmali bence

avukat larlada konuştum.araçı satarlarken imzaladıgımız belgelerde debriyaj ile olan tüm aksamları garantiden çıkarmışlar.birde araç baskı balatasında zorlanma olunca araç otomatik olarak stop ediyor.sakın çalıştırmayın hidrolikleri soğuğunca tekrar çalıştırın.yoksa balata yakarmışız onu da yeni söylediler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR