su eksiltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unterhuwnst Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,748

unterhuwnst

Yeni Üye
merhabalar sizlerden gelecek acil yardıma ihtiyacım var.
94 model Zj aracım cok fazla su eksiltiyor eksilen su direk sağ ön koltuktan arkaya doğru ilerliyor.Bu bir tahmin ama yağmur yok araba yıkanmadı her taraf su içinde
bu arada arabada cok fazla cekiş kaybı var. sarıyerde oturuyorum aracım için ne gibi önerilerde bulunursunuz servis??? usta??? sat gitsin???
acil dönüşünüzü beklemekteyim.

saygılar...

Etiketler
Ynt: su eksiltme

Geçmiş olsun.İhtimalen klima radyatörü delinmiş.Klima, suyu araç radyatöründen kullanıyor.Klimadaki bir delik veya patlak, bu suyu aracın sağ önünden içeriye verir.Aracı sattırmaz ama sanırım 1000.-TL.civarında iş çıkarır.

peki bu olay çekiş düşüklüğüne sebebiyet verir mi check engine işiğida yanıyor

klima çalışmazkende aynı problemi yapıyor...

peki önerdiğiniz bir usta varmıdır acaba...

yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

unterhuwnst' Alıntı:
peki bu olay çekiş düşüklüğüne sebebiyet verir mi check engine işiğida yanıyor

klima çalışmazkende aynı problemi yapıyor...

peki önerdiğiniz bir usta varmıdır acaba...

yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

her halikarda motor soğutma suyundan yiyorsunuz gibi gözüküyor.böyle devam ederseniz araca hararet yaptırıp üst kapak derdi çıkarırsınız.bir an önce eyleme geçin derim ..yoksa 1000 liralık masraf 2-3 olarak geri döner.

Arkadaşımızın arızası klima falan değil.Klima sisteminde su bulunmaz,arızayla ilgisi yok. Torpido altında karorifer radyatörü vardır ,kalorifer yazın çalışmasada kalorifer peteğine giriş çıkış yapan su hortumları ,kelepçe veya hortum delinmesinden veya radyatör delinmesinden dolayı sağ ön paspasın altından su verebilir,bu da motorun su kaybetmesinden dolayı hararete sebep verir ve dolayısıylada arkadaşın dediği gibi conta yakar vs sekman kaynatır ,allah korusun.yapacağın tek şey kalorifer radyatörünü söktürüp ,şişletip taktırman .

İyi akşamlar aynı araçtan bendede var sağ koltuğun altına su geliyorsa bunun çeşitli nedenleri var benimde başıma geldi soğutma suyunda sorun yoktu ama yağmur yok araç yıkama yok sağ tarafın zemini su içinde kalıyordu tesadüfen önceden klimanın aracın altına su akıtırken suyun gelmediğini farkettim klima tahliyesi tıkanmış içeriye veriyordu tazyikli suyla çamurluk içini anten kısmını temizledim artık yapmıyor,kalorifer radyatörü deliksede yapar ama araçta antifiriz varsa aracın içinden gelen suyunda antrifriz olması lazım eğer değilse klima tahliyesindendir check engine ışığıda biryerde bir kablonun çıkmasından yanabbilir kutup başını sökün takın eğer sönerse sorun çözülmüş demektir ama yanarsa size servis yolu gözüküyor demektir.

öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

radyotör ek bidonu 15 dk içinde boşalıyor... yani suyu dolduruyorum sanayi mahallesinde Petrol ofiside Balmumcuda su azaldığına dair hata veriyor...

yarın ilk işim kaloriferi söktürp taktırmak...

anten krık ordan gelir diye düşünüodum ama ordan su gelmediğine eminim...

yarın bakımı yaptırdıktan sonra gelişmelerden sizleri haberdar ederim...

tekrardan çok teşekkür ederim...

TUĞRUL' Alıntı:
İyi akşamlar aynı araçtan bendede var sağ koltuğun altına su geliyorsa bunun çeşitli nedenleri var benimde başıma geldi soğutma suyunda sorun yoktu ama yağmur yok araç yıkama yok sağ tarafın zemini su içinde kalıyordu tesadüfen önceden klimanın aracın altına su akıtırken suyun gelmediğini farkettim klima tahliyesi tıkanmış içeriye veriyordu tazyikli suyla çamurluk içini anten kısmını temizledim artık yapmıyor,kalorifer radyatörü deliksede yapar ama araçta antifiriz varsa aracın içinden gelen suyunda antrifriz olması lazım eğer değilse klima tahliyesindendir check engine ışığıda biryerde bir kablonun çıkmasından yanabbilir kutup başını sökün takın eğer sönerse sorun çözülmüş demektir ama yanarsa size servis yolu gözüküyor demektir.

klima giderinin tıkanıp atık suyu içe verdiği fikri aklımdan geçti ama arkadaş ısrarla belirtmiş soğutma suyu eksiliyor diye.
yapılacak basit içeri ıslanıyorsa radyator hortumları takip edilip yırtılan veya kaçıran tespit edilecek.su içte olduğuna görede taramaya torpido altından başlanacak.

selamlar.

tekrardan herkese çok teşekkür ederim...

Sorun açığa kavuştu kalorifer radyatör delinmiş yada çatlamış...Değiştirilecekmiş.

Sökülmesi için torpidonun tamamiyle sökülmesi gerekiyormuş. bunun için hafta içine randevu verdiler...

orjinal radyatör 700 avro
yan sanayi 200-300 TL arasında sanırım işçilikle 500tl civarında tutacak...

yardımlarınız için herkese çok teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR