SUBARU FORESTER XS

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lamies Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,362

lamies

BİZ ORTA ŞARİTÇİYİZ...
Yer
RİZE
MERHABALAR...
arkadaşlar land disco td5 , nissan pickup 4x4 ve daha sonrasında landeover deff 2.5 tdi den sonra wv transpoeter....
ve nihayetinde ehlileştim....:smiley:
şimdi ise subaru forester almayı düşünüyorum...
offroad merakım biraz kaybolmuş durumda..
sağolsun hüseyin usta(maslak snayii) biraz soğuttu
beni off road dan..(tamamen duygusal)..
2006-2008 arası subaru forester xs(turbosuz)
modeline bakıyorum..
zorlu arazide kullanma niyetim yok ...
genelde uzun yol km si yapıyorum..
tabi dağ bayırda geziyoruz..
dağ bayır derken en zorlu yolum karadenizin yayla yolları..
genelde transpoeterla bile çıkabildiğim yerler..
şimdi sizden ricam subaru forester xs yi önerirmisiniz..
daha önce hiç kullanmadım..
özelliklerini iyi biliyorum..
boxer oluşu denge ağirlikli oluşu
AWD. oluşu vs..
fakat gel görki kullanmak nasip olmadı..
aracı kullanan arladaşlar bi zahmet artıları eksileri nelerdir..
yakıt durumu nedir..
benzinmi yoksa muhakkak LPG taktırmalomı(alacağım araç lpg siz olacak)
türkiye koşullarında ideal mdır..
bide foresteren bi çok model açılımı var hanğisi
çok tutulur.. ve idealdir. ..turbo şartmıdır..
şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: SUBARU FORESTER XS

Merhaba,

aynen sizin durumunuz gibi Cherokee XJ, Grand Cherokee 5.2, Grand cherokee 4.7 ve Discovery V8'den sonra 2006 model 2.0 turbosuz Forester aldım. yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. LPG'siz ve düşük kilometrede bir tane bulursanız bence kaçırmayın derim. Konforu her halükarda tatminkar. Yedek parça biraz pahalı ama sonuçta siz de yedek parçası pahalı araçlar kullanmışsınız. O araçlardan sora da çok fark yok açıkcası.

2006-2008 kasa olan araçlarda 2.0 motorlarda turbo mevcut değil. 2.5 olanlarda var. Gerçekten çok güzel bir motor ancak vergi ve yakıt dezavantajı var. 2.0 turbo olsun derseniz 22003-2005 arası kasaya bakmalısınız ancak onların da düşük kilometrede ve düzgün kullanılmışları malesef çok nadir denk geliyor. Yakıt tüketimine gelince şehir içi sakin kullanımda benzinde 10-11 litre civarında yakıyor 100km'de. Daha dün LPG montajı yaptırdım. onun da değerlerini ölçer size yazarım. Bu araçların motorlarını pek tanımadığı için yaparım abi nedir ki diyen her yere LPG montajı yaptırmayın sakın. marka çok önemli değil ama bu araçlarda gerçekten montaj çok önemli.

Alınmayacak bir araç değil. Bence alın ve bir de japon imalatı deneyin derim :smiley:

Saygılarımla,
Serdar

ilgilenip cevap yazdığınız için teşekkür ederim...
esasında honda prelude ve accord ex tecrubem olmuştu..
amerikadaki yıllarımda..
ancak benim için yol tutuşu ilk tercih olarak geliyo...
tam anlamıyla bir offroad aracı alacak olsam mantık olarak
yol tutuşunu çok üst seviyede beklemem..
ancak genelde asfalt da kullanacağım için yol tutuşu
önem arz eder...
konfor donanım daha spnraki sebeplerdir benim için...
------------------------------------------------------------
bulduğum araç (sahibinden.com)
galeriden satılık(subaru yetkili servis)
2006 forester xs..165.000km de bi parça boyası var
(ön sağ çamurluk)..
değişeni yok..
32.500 tl istiyo..
sizce fiyat normalmidir..
esasında maximum 30.000 aşmamam şazım..
teşekkürler..
iyi çalışmalar...

Km'si biraz yüksek o yüzden biraz daha hesaplı alabilirsiniz. Bakımları düzgün yapıldıysa aslında km sıkıntısı çıkarmaz bu arabalar. benim aracım da 2006, ancak 70.000km'de, 1 parça değişeni var (Kapı) 33.500'e almıştım.2 ay oluyor.

Yol tutuş konusunda gerçekten başarılı bir araba. Şüpheniz olmasın. Symmetrical AWD hakkında Youtube'de bir çok videosu mevcut.

ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim..
LPG konusunda bilende konuşuyo bilmeyende..
yurbo okması LPG verimliliğini düşürürmü..
bazı arkadaşlar turbolu araçlarda LPG. sorun çıkarıyo fiye belirtmişler..
netice itibari ile 2006 xs ler turbosuz olduğu
halde 156 HP ..
LPG dönüşümünüde teleflex ile yapmayı düşünüyorum...
.. tekrar teşekkürler...

LPG olayında turbo araçlara uygun bir çok kit mevcut. Tercih bunlardan yana yapılırsa hiçbir performans/verim sıkıntısı yasamazsınız emin olun. Teleflex gayet uygun bir kit ama prins de duşunun derim ben.

2003 Forester turbo aracım var. Subaru beka otomativden aldım. kendileri ile ikili ilişkilerimde iyidir. isterseniz orayı arayabilirsiniz.Ellerindeki araçlar hurda haşat araçlar değil. Ve en önemlisi size araç geçmişi hakkında tüm doğru bilgiyi veriyorlar.
Lpg olarak lavato obd 2 sistemini taktırdım. Nazar değmesin hiç motor ikaz ışığı yanmadı daha. istanbuldaki beka nın önerdiği ustaya taktırdım. montajı görseniz aracın orjinali sanırsınız.
uzun yolda 120 km sabit hız ile 27 kuruş yaktı.
şehir içinde ise durum farklı. tamamen sizin kullanımıza bağlı. eğer benim gibi çabuk gaza gelen biriyseniz ve her ışıkta yanınızda 3-5 spor arabalı zibidiyi maymun etmek hoşunuza gidiyorsa, arada bir POWER düğmesine basıp şehir içinde kullanırsanız 35 kuruş civarında yakıyor :smiley:

Ama zibidileri maymun etmenin verdiği haz paha bicilemez :smiley:

kesinlikle turbolu 2.0 model alın derim. Çok zevkli. yol tutuş mükemmel.

Bu arada araıma 3 cm yükseltme kiti taktırdım :smiley: kendim cizip yaptırdım. araç yüksekliği baya fark etti :smiley:
yol tutuşda gözle görülür bir fark yok. hala benim eski golf,pejo 307,focus,316 gibi araçlardan çok çok daha iyi. kıyaslanmaz bile.

Tavsiye ederim ALINNNN! :smiley:

bir konuda daha yardım istiycem...
2006 forester xs bakıyorum..
ancak xs modelide kendi arasında 3 e ayrılmış..
en donanımlı olan hangisidir ..
çünkü hepsinin fiyatları farklı..
aynı model araca birisi 37.000 diyo..birisi 32.000 tl diyo..
dolayısı ile alıcı olarak tereddüt içerisindeyim..
emin olduğum şey ise önümüzdeki hafta aracı kesin alacak olmam..
sadece ince eleyip sık dokumak istiyorum..
yani kazık yemek istemiyorum..
butçemide en son 33.000 tl ye yükselttim..
bide LPG takılacak.. 35.000 tl ye gelir..
hem km si düşük hemde 2006-2007- 2.0 turbosuz
değişeni olmayan ,bi kaç parça boyası olabilir..
bi forester bulmam lazım..
hayırlısı allahtan diyelim...

merhaba öncelıklı olarak "subaru"markası dünyada iyi bilinene fakat ülkemızde dıstrıbötürun ilgisiz davranması yüzünden degerıne ulaşamamış bir markadır..tabi bu bizim için bir yönden iyi çünkü bu paraya bu kadar özellığı olan 4*4 almak zor...daha sonra ise benım aracım şu anda 193.000km de..168.000km aracımı caddemotordan tüm bakımları seviste yapılmış olarak aldım ve aracıma lpg taktırdım..lpg bence bu araclara gereklı ..benımaracım 2004 model turbozus 2.0x modelıdır..deri koltuk ve hız sabıtleme yok benım aracımda..benım hevesım öncelıklı olarak bu kasanın turbolu modelındeydı ama araya lpg olayı girince turbosuza yöneldım...aracın servis ve yedek parça pahalılığından başka aractan kaynaklı bir problemıne rastlamadım..sadece lpg taktırıken gercekten subarudan anlayan bir yere lpg taktırmanızı tavsıye ederım..ben bu yüzden lpg montajından sonra lpg ayarlarından kaynaklı bayagı ugrastım...onun dışında aracımı kumda,çamurda,karda yazlık lastiklerle kullanmam ragmen benı şimdiye kadar hiç yolda bırakmadı..zaten youtube da forester videolarını izlersenız ne demek istediğimi anlarsınız..onun dışında aklıma şimdilik başka bırşey gelmıyor..geldıkçe buraya eklerım..ama ben en önemlı konu bu aracı alırken yetkılı servis bakımlı olmasına dıkkat edin derim ben...

mossin nagant' Alıntı:
Bu arada araıma 3 cm yükseltme kiti taktırdım :smiley: kendim cizip yaptırdım. araç yüksekliği baya fark etti :smiley:
yol tutuşda gözle görülür bir fark yok. hala benim eski golf,pejo 307,focus,316 gibi araçlardan çok çok daha iyi. kıyaslanmaz bile.

Tavsiye ederim ALINNNN! :smiley:
bu kitin markası nedir ve fıyatı nekadara mal oldu acaba?birde resim paylaşabılırmısınız?

lamies' Alıntı:
bir konuda daha yardım istiycem...
2006 forester xs bakıyorum..
ancak xs modelide kendi arasında 3 e ayrılmış..
en donanımlı olan hangisidir ..
çünkü hepsinin fiyatları farklı..
aynı model araca birisi 37.000 diyo..birisi 32.000 tl diyo..
dolayısı ile alıcı olarak tereddüt içerisindeyim..
emin olduğum şey ise önümüzdeki hafta aracı kesin alacak olmam..
sadece ince eleyip sık dokumak istiyorum..
yani kazık yemek istemiyorum..
butçemide en son 33.000 tl ye yükselttim..
bide LPG takılacak.. 35.000 tl ye gelir..
hem km si düşük hemde 2006-2007- 2.0 turbosuz
değişeni olmayan ,bi kaç parça boyası olabilir..
bi forester bulmam lazım..
hayırlısı allahtan diyelim...
özelıkler için bu site size faydalı olacaktır..
http://www.cars101.com/subaru/forester/forester2006.html

erol bey Benzin ve LPG de yakıt durumu
nedir .
aydınlatırsanız sevinirim..

lamies' Alıntı:
erol bey Benzin ve LPG de yakıt durumu
nedir .
aydınlatırsanız sevinirim..
benzinde fabrıka çıkış verisi;
şehiriçi 11.9lt
şehirlerarası .6.7lt
lpgde ise benım kullanımım biraz agresıf oldugu için
şehiriçi 14-15lt
şehirlerarası 9 lt 100 km deki tüketimim..ama bireaz daha sakın kullansam emınım daha az yakar...
bu arada dip not bu araclar süreklı 4 çeker yakışı lütfen ona göre düşünün..yani kafadan" çok yakıyor "der herkes ama aracın süreklı 4 çeker oldugunu bilmezler ;)

erol bey netice itibariyle subaru kullanacaz..
zaten bu güne kadar hiç az yakan bi aracım olmadı..
söylemesi ayıp bi ara mustang GT 5.0 bile kullandım ..
yani anlıycan yakıta taktığım yok..
ancak milleti biliyosun..
adam anlamazki subaruymuş boxer mış..
direk yoruma geçerler neymiş çok fazla yakıyomuş...
velhasıl 2006 forester xs buldum sana zahmet bu aracı vaktin olduğu zaman bi incele ..
ben kunuştum galeriyle ...
servis bakımlıymış..
iki parça boyası var değişem yok..
32.500 son diyo..
sahibinden . com
İlan No 107513592

lamies' Alıntı:
erol bey netice itibariyle subaru kullanacaz..
zaten bu güne kadar hiç az yakan bi aracım olmadı..
söylemesi ayıp bi ara mustang GT 5.0 bile kullandım ..
yani anlıycan yakıta taktığım yok..
ancak milleti biliyosun..
adam anlamazki subaruymuş boxer mış..
direk yoruma geçerler neymiş çok fazla yakıyomuş...
velhasıl 2006 forester xs buldum sana zahmet bu aracı vaktin olduğu zaman bi incele ..
ben kunuştum galeriyle ...
servis bakımlıymış..
iki parça boyası var değişem yok..
32.500 son diyo..
sahibinden . com
İlan No 107513592
aracı inceledim..görüntü itibariyle gayet iyi duruyor...ama bence yinede yetkili serviste ekspertiz yaptırarak almanızı önerırım ki sonrada başınıza büyük masraflar açmasın...motor durumu,kazası,değişeni ve bakımları hakkında bilgi edinmeniz açısından...

biirde eger yakıtta sıkıntınız yoksa ve lpg kullanmayacaksanız 2.5 turbo derim ben...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR