Subaru vs Diğer Araçlar Sürüş Dinamikleri / Keyfi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rnk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,919
Ynt: Subaru vs Diğer Araçlar Sürüş Dinamikleri / Keyfi

GezenGen' Alıntı:
Maalesef öyle. Bu arada TÜV'lerde muayene haricinde araç ekspertizliği yapıyorlar ve bazı yetkili servislerden daha ucuza gelebiliyor.
Özellikle orjinal km. motor durumu ve değişen hakkında doğru ekspertizlik yapıyorlarsa süper. Doğruluğu çok önemli tabii.

Etiketler

Eskiden ekspertiz diye ayrı bir hizmet başlığı vardı, ancak şimdi baktım normal muayene olarak görünüyor.

GezenGen' Alıntı:
Eskiden ekspertiz diye ayrı bir hizmet başlığı vardı, ancak şimdi baktım normal muayene olarak görünüyor.
O zaman iş başa düştü. Zaten pek araç değişmem zaten. Acelede etmem. Çok önceden araçları inceler bilgi edinirim. Sıfır alınırken veya garantı kapsamındaki araçta zaten pek sorun olmaz sanırım.

Sıfır araçta elbette sorun olmaz ;)

GezenGen' Alıntı:
Sıfır araçta elbette sorun olmaz ;)

Hiç belli olmuyor valla. Daha bugün okudum 2000 km'de pejo 308 HDİ otomatikte baskı balata yanmış, kullanıcı hatası demiş servis. Otomatik vites araçta kullanıcı ne kadar hata yapabilecekse.

Bu ekspertiz işi çok öneli bence eğer araçtan anlamıyorsanız benim gibi.
En son 126.000 km ile ekspertize soktugum araç iki sene önce 168.000'de 160.000 km bakımına girmiş :smiley: ;D ;) dendi. Araç dışarıdan ve içeriden 1 yaşında gibi temiz duruyordu bide.

hazanfer' Alıntı:
Hiç belli olmuyor valla. Daha bugün okudum 2000 km'de pejo 308 HDİ otomatikte baskı balata yanmış, kullanıcı hatası demiş servis. Otomatik vites araçta kullanıcı ne kadar hata yapabilecekse.

Normal şartlarda sorun olmuyor sıfır olduğunda. Çünkü garanti bitene kadar zaten yetkili servise götürmek gerek, aksi halde direk garantiden çıkıyor. Böyle olunca da km ve servis takibi daha rahat oluyor.

Ancak firmalara göre başka sorunlar da olabiliyor. Bir kişide sıfır aldığı aracı ikinci el satarken bu araç kazalı/boyalı demişler. İnanamamış, sonra öğrenmiş ki fabrikadan bayiye gelirken araç tırdan düşmüş ve boyanıp/onarılıp sıfır diye satılmış ::smiley:

hazanfer' Alıntı:
Bu ekspertiz işi çok öneli bence eğer araçtan anlamıyorsanız benim gibi.
En son 126.000 km ile ekspertize soktugum araç iki sene önce 168.000'de 160.000 km bakımına girmiş :smiley: ;D ;) dendi. Araç dışarıdan ve içeriden 1 yaşında gibi temiz duruyordu bide.

Büyük motorlu araçlarda ve dizellerde bu sorun çok daha yaygın gerçekten.

SayınSerden ve Çelebi ;
naçizane birkaç bir şeyde ben ekleyeyim;
1- Araç alırken kesinlikle uzaktan ve yakından menfaati olacak kişilerden bilgi almayın. Alırsanız da çok ölçün biçin. Doğru olma ihtimalide vardır ama sadece ihtimal.
Örnek; Bir galerici yakınım uzun yıllar önce, kendisi ikinci el araç satar. Ben ona sıfır Nissan Navara alacağımı söyledim. Benim aracımı takasa kaça alır bayiler dedim. Fiyat aldı bana
gönderdi. Gelip en yüksek verene aracımı verdim ve en ucuz aracı verenden aracı aldım. Aracı bana satan eleman bana dediği başka araç alacak kişi getirirsen sizi görürüz dedi. Ne
kadar deyince güzel bir rakam dedi. Bizim galerici dostumuz da benim üzerimden elini sallamadan parasını aldı. Onun için sadece kendinize, forumlara ve bağımsız bir kaç ustaya
aracı gösterin. Öyle karar verin ve asla aceleci olmayın.

2-Arkadaşın oto kuaförüne ikinci el alınan araçlar geliyor.Süper bir temizleme ve makyaj ve araç en az iki yaş gençleşiyor. Km.de düşürülünce her şey tamam oluyor.

3-Siz galericiye aracınızı satarken inanın aracınızdan nefret edersiniz. Satınca galericinin dükkanında tanıyamazsın aracını. Ne özellikler ne on numara araç olduğuna inanamazsın.
Bunlara sakın itibar etmeyin.
4-Aracın plastik aksamlarının aşınma durumundan aracın yaşı tahmını olarak anlaşılır. Direksiyon simidi en güzel temsildir. Şoför koltuğunun aşınma durumuda öyle. Bu aksamlar eğer
tamir görmüşse ve hele değiştirilmişse araç çok daha km.yapmıştır demek.
5- Aracın altına bakmadan geçmeyin. Oralarda aracın durumu için çok önemlidir.

6- Diesel araçlar km. yapmak için alınmıştır. Km. olayına çok dikkat.

7- Aracın camları aracın yaşını belli eder. Motordaki hortumların durumuda keza belli eder. Motor ile torpido arası yalıtım malzemesi de belli eder.

Bu maddeler inanın çok uzar gider. Avatardaki gibi alacağınız aracınızla aranızda bir bağla bağlanıp içini okuyun. Ben bunlardan anlamam dersen ya sıfır al, ya garantideki aracı al (burda da yanılma payı var az da olsa), yada araç alma 19.800 ticari taksi ve bir okadar da korsanı hizmetinde.Tabii bu arada KORSANA karşıyız ve burdakı kimsenin buna itibar edeceğini sanmam. Daha az ötv vergisi ödemek istiyorsak vergisiz çalışanları ihbar etmeli ve itibar etmemeliyiz.
Kazasız belasız sürüşler.

Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık. Aynen katılıyorum.

Dizellerde bir başka masraf kalemi de, ucuz mazot alınması ve/veya zamanla motorda oluşan kurum ve enjektörlerin değişimi. Benzinliler genel olarak daha az masraf çıkarıyorlar.

GezenGen' Alıntı:
Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık. Aynen katılıyorum.

Dizellerde bir başka masraf kalemi de, ucuz mazot alınması ve/veya zamanla motorda oluşan kurum ve enjektörlerin değişimi. Benzinliler genel olarak daha az masraf çıkarıyorlar.

Size katılıyorum, inan bir aracı temiz yapan o kadar çok kalem varkı saymakla bitmez. Çoğuda parasal katkı yapmıyor. Sizinle daha önce konuşmuştuk sanırım. Takılan aksesuar ve aracın temiz olması sadece satılabilirliğinin artırıyor sadece. Oda acele ederseniz şanslı binicisine yarıyor size sadece gönül rahatlığı, daha az sorunsuz sürüşü kalıyor. Eğer emniyet ve sürüş güvenliğine masraf ederseniz o daha fazla size dönüş oluyor.
Mesela benim yaptığım ses yalıtımını kaç kişi takar. Satışta netteki muadil araçlarla karşılaştırıyor alıcı malesef. O yüzden bende az km. araç alınıp uzun yıllar binme taraftarıyım.
Maddi imkanlarla da orantılı tabi bu işler. ;)

Evet konuşmuştuk ;) En iyisi tanıdıktan bilinen aracı komisyonsuz şekilde alabilmek sanırım ;D

GezenGen' Alıntı:
Evet konuşmuştuk ;) En iyisi tanıdıktan bilinen aracı komisyonsuz şekilde alabilmek sanırım ;D
Kesinlikle doğru. Komisyon vererek alınan araç daha tehlikeli. Bildiğin araç almak işi biraz şans işi. Bence alacağın araç üzerine epeyce çalışmak.
Zaman sorun olmamalı.
Mesela ben aracımı alırken sadece 700 km, 320 km,de araçlar vardı. On günlük vadeden kaldı, bir miktarı. Sonra şu anki aracımı aldım. Fiyat olarak 2.3 bin daha uygundu sadece km. benimki 10.000'di. Kaporayı verdikten sonra 320 km.'lik araç aradı vadeyi kabul etti ama ben aracıma kavuşmuştum. Her şey kısmet tabi. Bizde de akıl var. Kısmete katkısı var.
Forumlarda bu iş için epeyce iyi ama bizim araçların foruma katılım olayı sıfıra yakın. Bir bakıma iyi. Bizler az çok bilgi sahibi oluyoruz. Araç ararken bilgili olmayan subaru sahiblerinden
temiz araç bulmak mümkün. Servislere gelen çoğu subaru müşterisi, özellikle forester modeli için. Parası olan, bakımlarını zamanında yaptıran, servisin her dediğine harfiyen uyan kişiler. Ben harıç ;D.
Neyse çıkmam lazım. Görüşmek üzere serden bey.

Nihayetinde Allah a şükür 2008 yeni kasa bir forester aldım
Bence müthiş bir araç, olmayanlara daha iyisi nasip olsun
Kullandığım yaklaşık 600 km boyunca hep zevk verdi.

Sevgili Gezenbilir,
Bugün FORESTER sürdüm. Vatana millete hayırlı olsun :D :D :D
Allah Cafer ağbiden razı olsun.

Görüşlerimi daha sonra detaylı olarak yazarım, şimdi yatmam lazım.

hazanfer' Alıntı:
Sevgili Gezenbilir,
Bugün FORESTER sürdüm. Vatana millete hayırlı olsun :D :D :D
Allah Cafer ağbiden razı olsun.

Görüşlerimi daha sonra detaylı olarak yazarım, şimdi yatmam lazım.
Bir Subarucu olarak Çelebi kardeşimize yol açtık. Kararını hazmederek versin diye.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR