Suçlu Baba!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,616

duman

Kamp III
Yer
gölcük
Hürriyet gazetesinde okuduğum bir haberi yorumsuz aktarıyorum

İngiltere’de 4 çocuğun ölümüyle sonuçlanan kazaya, babanın araçta yaptığı değişikliklerin neden olduğu ortaya çıktı.

GEÇEN eylül ayında meydana gelen ve İngiltere’yi yasa boğan kazada, baba Nigel Grasham’ın kullandığı Land Rover marka cip, nehre uçtu, çocukları Keavy (8), Willow (2), Thor (5) ve Angel (4) can verdi. Aynı kazada anne baba ve diğer üç kardeş ise yaralı olarak kurtuldu. Önceki gün görülen davada, babanın cipini zor yollarda kullanıma (off road) uygun hale getirmek için üzerinde değişiklikler yaptığı, bunun da aracı "tehlikeli ve caddede kullanılamayacak" hale getirdiği belirtildi.

Fren sistemini bozdu

Kazadan sağ kurtulan üç çocuğun da katıldığı davada savcı, ’off road’ tutkusu nedeniyle araçta değişiklikler yapan babayı çocuklarının ölümüne neden olmakla suçladı. Savcı "Bu trajik bir kaza. Ama önlenebilirdi. Kazanın nedeni araca dört farklı araçtan parçaların eklenmesi" dedi. Değişiklikle fren sistemleri bozulduğu için aracın nehre uçtuğu belirtilirken baba ise yoldan geçen bir minibüsün aniden karşılarına çıkmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Dava sürüyor.

6949467.jpg

Etiketler
Ynt: Suçlu Baba!

Bana bizaz saçma geldi çünkü yüksek hızladar defender denge cubuguda yoksa (türkiyede standart degil) yol hakimiyeti cok azalır yani buna hakimiyetini kaybetti nehre uçtu demek en dogrusu .
off roat modifikasyonları yapıldı diye yani başka ne yapmışki belki alkolu hazla kaçırdı :smiley:

Çok kötü bir durum, babaya çok üzüldüm doğrusu...
Hem çocuklarını kaybetmiş hem bunun sorumlusu ilan edilmiş.
Bence hiçbir baba -tutkuyla bağlı olsa da- hobisini çocuklarından daha seviyor olamaz. Eğer baba araç güvenliğini zayıf bulsaydı çocukları ile birlikte bu araçla yola çıkmazdı ki hepimizin bildiği gibi bir aracın modifiye edilmiş olması da aracı o denli güvensiz yapmaz.
Ama tabi elin Avrupalısı da bu olaya "Takdir-i İlahi" deyip geçmez!

Adam zaten vicdan azabı ile en büyük cezayı çekmekte,avrupalı mantığı olsa gerek illa maneviyatı bir kenara bırakıp adamı cezalandıracak... Bu dava savcısı off road düşmanı veya bu sporu sevmeyen biri sanırım :mad:

Allah hiç kimsenin başına böyle bir olay vermesin.Hiçbir anne baba bırakın kendi canlarını en değerli varlıklarını yanlarına alıpda zayıf dananımlı bir araçla hayatta yola çıkmaz .Bu olsa olsa Takdir-i İlahiden başka bir şey olamaz.

"Yoldışı modifikasyonların tümü araçların yol performansını olumsuz şekilde etkiler."
Off-Road ile ilgilenen kabullenmesi ve bilmesi gereken en önemli ifade budur. Bunun gerçek hayata yansıması ise malesef trajik bir olay ile yaşanmış.
Pek çok olayın daha yaşanıyor ancak basına yansımıyor olduğunu düşünüyorum.

Aracın yürüyen aksam geometrisi ile oynuyor, mevcut sistemlerde değişiklikler yapıyorsanız mutlaka aracın performansını da olumsuz etkiliyorsunuzdur.
Hatta modifikasyonu olmayan bir arazi aracı bile yolda kullanılmaya ancak gerekli kontroller yola çıkmadan yapıldığında uygundur.

Düşünün uç noktalarda zorlu koşullarda kullanılan bir aracın fren diskleri, balataları, lastikleri sürekli normalden daha fazla hasarlanma riski altındadır.
Çamurla kaplı aydınlatması ile, çamura bulanmış fren sisteminin düşen performansı ile, yorgun bir sürücünün kullandığı off-road aracı yolda akan diğer trafik için tehlike arz edecektir. Bu sebeple;

-Araçlarımızın aydınlatma ekipmanını arazi sürüşünden hemen sonra temizleyelim,
-Mümkün ise aracımızı hemen yıkayalım,
-Fren sistemi ve diğer hidrolik sistemleri olası kaçaklara karşı gözle kontrol edelim,
-Lastiklerimizi ve hava basınçlarını mutlaka kontrol edelim,
-parkur sonrası dikkatli ve olası risklerden uzak bir sürüş planı yapalım.

adama gercekten çok üzüldüm. hem evladını kaybetmiş, hemde olayın sorumlusu olarak ilan edilmiş. ecel gelirse elbet bir bahanede olacak.

selamlar evet üzücü br durum kesinlikle katiliyorum ve kesinlikle hicbir saglikli insan, degil cocugunu bir baskasini tehlikeye atacak sekilde bile yola cikmaz ve arac kullanmaz yada kullanmamalidir.Ama avrupalilar icin bir suc yani bir sorun varsa birde etken vardir ve suclu cezalandirilir burada bu tip cok fazla örnekle karsilasilir gercekten cok üzücü bir durum ama devlet bütün insanlarina esit davranmaya calisiyor ve senin cocugun degilde iki vatandasi olarak ve ihlal edilen kurallari olarak degerlendiriyor bu olayi.
mesela yaz sicaginda aracta unutulan bebekler ve genellikle köpeklerin ölümüyle sonuclanan ihmaller sözkonusu bunlardada suclanir ve cezalandirilir.
keske o adam ceza almasa ben adamin hakimiyeti kaybettigine inaniyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri