Haklısın, o muhabbette kaçırmışım burayı...
Benim aracın üreticisi ön arka rotasyon tavsiye ediyor. Stepneyi rotasyona dahil etmiyor. Araştırdım, o yıllarda fabrikada takılan lastikte radial. Good Year Wrangler ATR.
Radial lastikler için genelde duyduğum ön arka değişimi destekleniyor yani.
[attachment=1]
Ama,
Benim yönsüz lastiklerde tercihim ve aklıma yatan, yürüyen açılarından doğan dengesiz aşınmalar sebebiyle çapraz değişim.
Doğrumudur? Yanlış değildir okuduğum kadarıyla....

;D
Ama,
Bu çapraz değişim vakti geldiğinde stenpneyi bu rotasyona dahil etmeyeceğim...
Bence stepneyi rotasyona dahil etmek büyük ölçüde toplam lastik takımının ömrünü uzatmak amaçlı...
Benim bu tercihim olmayacak.
Stepneyi işe karıştırmamak dişlerin ciddi biçimde eridiği 25 30 bin km sonra bana ancak şu sorunu yaratbilir.
Lastik patladığında aynı aksa taktığım stepne çok yeni olacak, sadece stepne kullanımı sırasında güvenlik sorunu yaşarım ki, dikkat ederim..
Bide yeni diş eski diş sebebiyle ayna mahrutinin zarar görmesiki, bu kadarcık fark çok rahatlıkla tölöre edilir o kısa kullanımda...
;D ;D ;D Sonuçta, stepne olarak aldığım cillop gibi, mismi mis Cooper STT' yi inşallah bi zarar gelmezse cam masa ayağı yapacağım ;D ;D ;D
Erkan ağabeyciğim,
Jant önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum

CMS 162 çok güzelmiş ama maalesef göbeği yarı çapta 2mm kadar küçük ve çok tercih etmediğim jant tornalatmayı yaptırğımda ortadaki tası ne yapacağım? Çözüm varmı bu tasa... ;D ;D ;D
Saygılar...
Sevgiler...