suzuki 2005 grand vitara...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MOBİDİK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,453

MOBİDİK

çamurun tadına bakmak lazım..
Yer
izmir
suzuki camiasına merhaba..toyota sever biri olarak ilaveten suzuki severlerin arasına katıldım..aracı yeni aldım..şimdilik çok memnunum.ağır offroad yapmayı düşünmesemde ilerleyen zamanda modifiye yapacağım..bu araçla ilgili bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum..aklıma ilk gelen hublarla ilgili sorumu sorayım..toyotoda manuel olan hublar suzukide otomotik..muhtemelen arazi vitesine takılınca kendiliğinden devreye giriyor..arazi vitesinden çıktıktan sonra hublar boşa geçsin diye eski vitaralar gibi biraz geriye gitmek gerekiyormu??yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler..

20120525_125437.jpg

photo.jpg

Etiketler
Ynt: suzuki 2005 grand vitara...

Haluk kardeş hayırlı olsun yeni arabanız aracınızın 4x4 den çıkması için geri gitmenize gerek yok boşa alıp 4x4 den çıkarmanız yeterli olacaktır .

bilgilendirme için ve iyi dilekleriniz için sağolun arkadaşlar.

veteriner' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun. Önler dört çekere geçerken vakumlu bir sistemle geçiyor, bildiğimiz klasik hub yok.

bu durumda 4x4 ten çıktıktan sonra ön diffe hareket iletimi olmuyor,,eyvallah...hareket halindeyken ön diff dişlileri boşamı dönüyor? manuel hublarda devreden çıkarılınca tekerlek dönse bile diffteki dişliler dönmüyor.dolayısıyla gereksiz aşınma olmuyor..suzukideki bu sistemi anlamaya çalışıyorum...

haluk bey havalı sistem olduğundan hareket halindeyken aracı 4 çekere allabilir veya çıkarabilirsiniz. bu özellik eskilere göre aracı daha pratik hale getirmiş. 4 çeker için ayrıca durmanıza gerek yok.

broker650' Alıntı:
Haluk abi naber yaaaaaa :smiley:
aracın hayırlı olsun.
Tolga

vaaay..tolga kardeşim...özlettin kendini..antalyada olduğunu duymuştum...seninde aracın hayırlı olsun..aynı deliliği onda da yapıyormusun??bende senin gibi suzukilendim...selamlar ve sevgiler...

haluk bey yenı aracınız hayrlı olsun grand vıtaralarda arkadasların dedıgı gıbı hava hub vardır hareket halınde ıken 4 cekere alıp cıkara bılırsınız sıkıntısı yoktur aracınızı modıfıyeye ne zaman baslıyosunuz ben temmuz ayından ırtıbaren muglaya yerlesıyorum ıstanbul tarafına duznlı gecıslerım olacak o aralıklarda yanınıza ugrar cayınızı ıcerım sızde yapılı suzukı grand vıtara ınceleme ımkanı bulur hosunuza gıden yada gıtmeyen yonlerıne karar verırsınız ;) ;) ;)

gokhan5234' Alıntı:
haluk bey yenı aracınız hayrlı olsun grand vıtaralarda arkadasların dedıgı gıbı hava hub vardır hareket halınde ıken 4 cekere alıp cıkara bılırsınız sıkıntısı yoktur aracınızı modıfıyeye ne zaman baslıyosunuz ben temmuz ayından ırtıbaren muglaya yerlesıyorum ıstanbul tarafına duznlı gecıslerım olacak o aralıklarda yanınıza ugrar cayınızı ıcerım sızde yapılı suzukı grand vıtara ınceleme ımkanı bulur hosunuza gıden yada gıtmeyen yonlerıne karar verırsınız ;) ;) ;)

gökhan kardeşim..modifiyeli aracını güle güle kullan..izmire gelirsen çayın her zaman hazır..zamanla yapmak istediğim modifiyelerin başında mehmet becce 3'' kitini takmak geliyor..birde alta koruma sacını takmak istiyorum..genellikle offroada toyota LC ile gidi yorum ama suzukide bu madifiyeyi hak ediyor..

hareket halinde max 80km sürat..ile 4H a takıp cıkarabilirsiniz.. ;)

4L için durmak gerekiyor..takarken ..cıkarırkende durucaksınız..ama geri gitmek gerekmiyor..

kuru asvaltta da kullanımı hiç biri için hoş degil diyor kitabı..

işin espirisi karda buzda kaydığında hareketli iken 4H a gecmesi..demeli.. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
hareket halinde max 80km sürat..ile 4H a takıp cıkarabilirsiniz.. ;)

4L için durmak gerekiyor..takarken ..cıkarırkende durucaksınız..ama geri gitmek gerekmiyor..

kuru asvaltta da kullanımı hiç biri için hoş degil diyor kitabı..

işin espirisi karda buzda kaydığında hareketli iken 4H a gecmesi..demeli.. :smiley:

sağol oguz kardeşim..bilgilendirme için teşekkürler...araç sürüşü çok keyifli..binek BMW den vaz geçtim suzuki için..iyikide öyle olmuş..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR