Suzuki G.V Satıp Defender Almak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,442

selimsani

Zirve
Yer
istanbul
Arkadaşlar uzun süredir aklımda bir soru var, acaba 2004 5k grand vitaramı satıp defender almalı mıyım? Küçüklüğümden beri bir defender hayranlığım var ancak konfor olmamasından dolayı vitara tercih etmiştim... Şimdi ise sitemizde o kadar mükemmel defenderlar o kadar ilginç rakamlara satılıyor ki acaba bir değişiklik yapsam mı diye soruyor insan kendine... Siz ne dersiniz? Sanırım defender alınca bir de şehir içi kullanımı için ikinci bir araç gerekecek?

Etiketler

Ynt: Suzuki G.V Satıp Defender Almak?

Turbo dizel makine atılmış, izolaysonu yapılmış, hidrolik direksiyonu olan bir Defender'ı kullanın ve ondan sonra kararınızı verin.

Duruma göre araç size uygun veya uygun gelmeyebilir.

Ama G.V.'den sonra saydığım özellikleri olmayan bir Defender ancak G.V.'nin yanına alınabilir.

orsa' Alıntı:
Ama G.V.'den sonra saydığım özellikleri olmayan bir Defender ancak G.V.'nin yanına alınabilir.

Onu da düşündüm ancak ikisinin masrafı biraz fazla olurmuş gibi bir his içimde... Ufak binek bir araç (eşimin de kullanması için) olabilir.
Beni asıl endişelendiren suzukimi ararmıyım acaba?

Bence kötü fikir. Sırf offroad aracı bile olsa offroad yapılan yere asfalt üzerinden gidecek, ve bunu başka bir şehirde değil de istanbulda yapacaksa sorun olabilir. İstanbuldan çıkmak bile bir mesele, bunu defenderla yapmaya kalkışmak başka bir mesele olur.

İstanbul'un göbeği hem de... Fatih oturuyorum... Vitarayla off road a çıkmak ne kadar doğru? Şu anda tek araba olduğu için çok ağır gezilere katılamıyorum mesela, bir defender alıp toplatıp çıkarken en azından çok düşünmem gibime geliyor?

Yani amaç aracı hırpalamaksa orasını bilemem ama gezmek olduktan sonra vitara iyidir.
Ben çok fazla anlam veremiyorum offroad olayına. Şu ana kadar gözlemlediğim yol olmayan biryere zaten gidilemediği. Hangi araç olursa olsun. Benim için jip bozuk yollarda kullanılabilen araçtır yol olmayan yere helikopterle ancak gidilir. Ya da yürüyerek...
Birkaç engebenin üzerinden atlamak için ikinci araç almak.. siz bilirsiniz. Zevkler ve renkler tartışılmazmış.

suyabatmaz' Alıntı:
Merhaba Selim,

Onur'a katılıyorum. Daha önce kullandın mı bilmiyorum ama mutlaka bir Defender kullanman lazım bu kararı tam verebilmen için.

Barış

Hocam yakınlarda bir gezi olur da katılırsak araçları bir değişelim olmadı ;D Şaka bir yana defenderi olan birileri de yok etrafımda, hemen hemen diğer bütün arazi araçlarını kullandım ama defendercı bulamıyorum...

Selamlar ve iyi paylaşımlar sn.Selim, Kürşat a tamamen katılıyorum.ama yinede sen bilirsin. Hani bizde br laf var.(Alan ile satan bilir,Gelin ile yatan bilir.) hakında en hayrlısı ne ise onu dilerim.iyi bir test e ihtiyacın var.

selimsani' Alıntı:
İstanbul'un göbeği hem de... Fatih oturuyorum... Vitarayla off road a çıkmak ne kadar doğru? Şu anda tek araba olduğu için çok ağır gezilere katılamıyorum mesela, bir defender alıp toplatıp çıkarken en azından çok düşünmem gibime geliyor?
sorun degıl grand vıtarayı satarsan ben alırım emın olkı 15-20 gunde modıfıyesı bıter senın ofroad aracı dedıgın cogu arac elıne su dokemez tek kelımeyle dıyecegım o
granda yapacakların
*on defransıyelı komple jlx kasanın defransıyelıyle desıcek
* on defransıyel canagını dokum yapacan
*ayna mahrutılerı degıscen ön arka
*one lsd kılıt defransıyel
*arkaya %100 kılıt taakcan
*3'' sıspansıyon yukseltme
*3'' kupa yukseltme
*on boru yada celık aıro dınamık celık tanpon
*ön -arka vınc
*sılverstone exreme lastık
*snorkel
bak bakayım arac nasıl oluyor

olasiliksiz' Alıntı:
Bence kötü fikir. Sırf offroad aracı bile olsa offroad yapılan yere asfalt üzerinden gidecek, ve bunu başka bir şehirde değil de istanbulda yapacaksa sorun olabilir. İstanbuldan çıkmak bile bir mesele, bunu defenderla yapmaya kalkışmak başka bir mesele olur.

Defender konforsuz bir araba oldu tartışılmaz ama sende bu aracı at arabasıyla karıştırmışsın be kardeşim.

Defender konforsuz bir araba oldu tartışılmaz ama sende bu aracı at arabasıyla karıştırmışsın be kardeşim.

Yok belki İstanbulu haftasonu gelince birkaç saat içinde kaçılması gereken bir cehennemle karıştırmış olabilirim. Günün yarısı bitmeden defender sizi istanbuldan dışarı atabiliyorsa olabilir uygundur.
Vakitlerinin yarısını dur kalk trafiğinde geçirenler otobana ilk adımlarını attığında 150 basıyor olacak, siz 110-120 ile giderken arkanızdan selektör yapıp bu kadar da yavaş gidilir mi dercesine sizi kınayacak, sizi 70-80 ile giden kamyonların şeridine sokmak için taciz edip duracaklar (bu arada 81 ile giden kamyonlar 80'le giden kamyonları sollamaya çalıştığı için orta şerit işgal edilmiş olacak). İstanbulu yaşayan bilir. Frenlerin ve sinirlerin sağlam, aracın da yol tutuşunun iyi olması lazım.

Ben Defender yada başka bir aracı kıyaslamayacağım ancak;
İnsan bakınca kendisini mutlu eden aracı kesinlikle almalı,
sonra ne yaparsa yapsın veya hangi aracı alırsa alsın aklından çıkmıyor.

Bende CJ'mi bir kaç arıza verdi diye gaza gelip çok hızlı bir şekilde sattım.
Şimdiki aklım olsa satmazdım çekerdim bir kenara dururdu. Hergün sever okşardım onu :D

SONUÇ: Madem bakınca Defender sizin hoşunuza gidiyor. Başka hiç bir araç onu aklınızdan çıkarmanıza yetmez :smiley:

olasiliksiz' Alıntı:
Yok belki İstanbulu haftasonu gelince birkaç saat içinde kaçılması gereken bir cehennemle karıştırmış olabilirim. Günün yarısı bitmeden defender sizi istanbuldan dışarı atabiliyorsa olabilir uygundur.
Vakitlerinin yarısını dur kalk trafiğinde geçirenler otobana ilk adımlarını attığında 150 basıyor olacak, siz 110-120 ile giderken arkanızdan selektör yapıp bu kadar da yavaş gidilir mi dercesine sizi kınayacak, sizi 70-80 ile giden kamyonların şeridine sokmak için taciz edip duracaklar (bu arada 81 ile giden kamyonlar 80'le giden kamyonları sollamaya çalıştığı için orta şerit işgal edilmiş olacak). İstanbulu yaşayan bilir. Frenlerin ve sinirlerin sağlam, aracın da yol tutuşunun iyi olması lazım.

Merhaba Kürşat,

Söylediklerinin tamamına katılıyorum. Ben, Defender'imi günlük kullanıyorum ve bu söylediklerini hep yaşıyordum. Defender'ı ilk aldığımda, otobana çıktığımda hep; normal araba kullanıyormuşum gibi davrandım bir süre ( arkadan sellektör ile protesto edildim :D ) Şimdi, aracımı çok iyi tanıyorum ve inan 120 - 140 km hızda gidip bahsettiğin durumlarda kazık fren yapanlar, bana hiç protesto yapamıyor. Çünkü genelde orta ve sol şeritte bunlar hep yaşanıyor, ben genelde sağ şeritten uzuyorum. Kazık fren ve herkese sellektör yapan arkadaşlar o kaostan çıkıp ileride beni sollarken genelde acı bir tebessüm oluyor yüzlerinde :D :D :D

Söylemek istediğim: Defender ile yolculuk ettikçe, aracın dilini daha iyi anlıyor insan ve 2.5 düz dizel olmasına rağmen, söylendiği kadar vasat bir motor değil kesinlikle ama Vitara ile de kesinlikle kıyaslanmaz tabi ( Elma ile Ispanak gibi :D :D :D Biri sebze, diğeri meyve. Her ikisi de lazım sonuçta ).

Barış

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler