Suzuki Grand Vitara XL-7 Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turoktr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,119

turoktr

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar,
Kullandığım Suzuki Grand Vitara XL-7 yi 2006 yılında almıştım. 48.000 Km civarında yol yaptım.
Off Road yapma şansım pek olmadı. 10-15 kez kıra, pikniğe giderken kullanmışımdır.
Lastik sağlam görünüyor. Fakat kullanım yılını dikkate alırsak lastikleri değiştirmem gerekir mi?
Ankara'nın kışın karlı ortamını da düşünürsek nereden, ne tip bir lastik almam gerekir?

Cevaplar için sağolun...

Etiketler
Ynt: Suzuki Grand Vitara XL-7 Lastik Seçimi

turoktr' Alıntı:
Arkadaşlar,
Kullandığım Suzuki Grand Vitara XL-7 yi 2006 yılında almıştım. 48.000 Km civarında yol yaptım.
Off Road yapma şansım pek olmadı. 10-15 kez kıra, pikniğe giderken kullanmışımdır.
Lastik sağlam görünüyor. Fakat kullanım yılını dikkate alırsak lastikleri değiştirmem gerekir mi?
Ankara'nın kışın karlı ortamını da düşünürsek nereden, ne tip bir lastik almam gerekir?

Cevaplar için sağolun...
Lastiklerin raf ömrü kullanılmasa bile 4 yıldır. Bu nedenle değiştirmeniz faydalı olacaktır.
Arasıra da olsa araziye çıkıyorsanız AT lastik almanız uygun olur.

All terrain yani AT aldığımızda yazın ve kışın karlı havada kullanım imkanı olur mu?
Üzerindeki orijinal lastikler aldığımdan beri yazın virajlarda ses çıkarıyor.
Yazın kuru havada gürültü yapmaması tercihimdir.
Bir de marka olark hangisini seçelim.?

turoktr' Alıntı:
All terrain yani AT aldığımızda yazın ve kışın karlı havada kullanım imkanı olur mu?
Üzerindeki orijinal lastikler aldığımdan beri yazın virajlarda ses çıkarıyor.
Yazın kuru havada gürültü yapmaması tercihimdir.
Bir de marka olark hangisini seçelim.?
All terrain lastikler her zeminde biraz idare eden ama hiç bir yönü mükemmel olmayan lastikler,
yani yazın bir asvalt lastiği kadar olmasa da asvaltta,
kış lastiği kadar olmasa da karlı zeminde,
MT çamur lastikleri kadar olmasa da arazide de iş görecektir.
Araziyle çamurla işim olmaz derseniz en iyisi bir takım yaz bir takım kış lastiği olur.
Yazın kuru havada ses olayı lastiğin yumuşaklığı ile alakalı galiba. Mesela benim önceki lastiklerim Lassa Competus AT idi, aynı ses onda da var.
Bazı arkadaşlar yumuşaklığı ile alakalı değil diyor MT lerde de oluyormuş.
AT alacaksanız özellikle BF Goodrıch ve Cooper çok tavsiye ediliyor.
Ben bu markayı kullanmadım, Lassa Competus kullandım, asvaltta iyi, karda fena değil, çamurda kötü, bu nedenle MT ye geçtim.

AHA ! Burada da yakaladım sizi. Farklı forumda verdiğim cevabı buraya da kopyalayayım bari.
6 yılda 15-20 kez dağ bayır gezisi yapmışsınız. Yılda ortalama 3 kez.
Asfalt dışı (çakıl, kum, batak ve çok derin olMAyan çamur, kar) performansı yüksek olan AT lastikler %50 yol %50 off road kullanımı içindir. Bu nedenle, her ne kadar 4x4 bir araçta, 15-20 cm karda işe yarasa da sizin için BENCE gereksiz olur. Ben kış aylarında, karlı yollarda yapacağım seyahatlerimde, BF Goodrich, Yokohama veya Bridgestone'un aracıma uygun ebatta A/T lastiği olmadığından, şans eseri bulup aldığım Pirelli Scorpion ATR M+S lastiklerini kullandım. Kardaki performansı idare eder. 1-2 kere yaklaşık 15cm karla kaplı yollarda saplandığım da oldu AMA bu biraz da benim karda sürüş tecrübemin olMAmasından kaynaklandı.
Kış lastiği alMAdan 4-mevsim YOL lastikleri ile idare edecekseniz, benim önerim Bridgstone Dueler HT 687 serisi olur. Muadili bir Yokohama da olabilir.
İlle de AT lastik isterseniz BF Goodrich T/A öneririm AMA sizin kullanım şartlarınızda Bridgestone'un 694 veya 693 model A/T lastikleri daha uygun olabilir.

BRAVEHEART' Alıntı:
AHA ! Burada da yakaladım sizi. ..............İlle de AT lastik isterseniz BF Goodrich T/A öneririm AMA sizin kullanım şartlarınızda Bridgestone'un 694 veya 693 model A/T lastikleri daha uygun olabilir.

;D Sağolasın BRAVEHEART. Ben de ne zaman konuyu burada göreceksiniz diye bekliyordum açıkçası.
Sizin ve diğer arkadaşların tavsiyelerini not ettim.
A/T lastiklerin bazı modellerinin kuru yolda zzzzzz diye ses yaptığını duydum.
Benim araçtaki fabrikanın taktığı BRIDGESTONE DUELER H/T 687 modeli 235/60R16 100H
lastik düz yolda çok rahat ama kuru havada virajlarda patinaj yaparmış gibi ses yapıyor.
Alacağım lastiğin gürültülü olmamasına da dikkat ediyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,063
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler