SUZUKİ GRAND VİTARA YEDEK PARÇA VE BAKIM FİYATLARI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mahmutunver Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,790
Ynt: SUZUKİ GRAND VİTARA YEDEK PARÇA VE BAKIM FİYATLARI

mahmutunver' Alıntı:
Arka fren balatalarının fiyatı ne kadardır..
orijinali için 230 tl orijinal olmayanı içinse 140 tl fiyat aldım.. uygun mudur acaba..
ön frenler için daha da pahalı olduğu söylendi..

Fren balatası değiştiren ya da fiyatını bilen kimse yok mu.. ne güzel hiç balata değiştirmemek :smiley:

Etiketler

mahmutunver' Alıntı:
Fren balatası değiştiren ya da fiyatını bilen kimse yok mu.. ne güzel hiç balata değiştirmemek :smiley:

Arka balata 45 TL (kampana için),
Ön balata 55 TL (disk) aldım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-suzuki-vitara-arka-balata-90-model-sonrasi-67524507/detay

Asbestsiz ve işçilik çok kaliteli (Taiwan malı)

Yağ değişimini kendim yapıyorum.

Vitara için 10W-40 53 TL - 4 LT (lukoil)
Otomatik Şanzımanı için ATF IID 32 TL - 3 LT (total)

CJ için 20W-50 30 TL - 4LT (PO maxima) (6,5 litre kullanıyorum)

Şanzıman ve diferansiyelleri için 75W-90 66 TL - 3 LT (lukoil)

Arka balataları 100 tl değiştirdim markasını bilemiyorum.

Grand Vitara (orta kasa) için sanırım TWR (WTR'de olabilir) marka balatalar 45 tl. ancak usta ben bunları takmam dedi, kalitesizliğine işaret etti.. özellikle otomatiklerde önlerin mutlaka orijinal olması gerektiği arkalarında orijinal değilse bile yakın kalitede olması gerektiğinin altını çizdi.. ustanın görüşü ucuzuna gidilmemesi yönünde..

bakım ve parça değişimi yapan arkadaşlar yazarlarsa fiyatlar güncel olarak bilinecektir.. selamlar..

4 buji-36TL
Hava Filitresi-19TL
Yağ Filitresi-12TL
Motor yağı-10/40-75TL
Arka Fren Balatası-1 adet-110TL
İşçilik-90TL

veteriner' Alıntı:
Her ne kadar konu Grand olsa da Antalya'da Ramazan Tez'de JLX için orjinal yağ filtresi 10 tl.

Hocam mesajınızla başlığın yanlış atılmış olduğunu fark ettim.. Doğrusu "Suzuki Vitara Yedek Parça ve Bakım Fiyatları" olmalıydı.. düzeltilme imkanı varsa bu şekilde olmasını öneririm.. ayrımız gayrımız yok :smiley:

Özellikle sizin tecrübe ve fikirleri bizler için önemli..

mahmutunver' Alıntı:
Hocam mesajınızla başlığın yanlış atılmış olduğunu fark ettim.. Doğrusu "Suzuki Vitara Yedek Parça ve Bakım Fiyatları" olmalıydı.. düzeltilme imkanı varsa bu şekilde olmasını öneririm.. ayrımız gayrımız yok :smiley:

Özellikle sizin tecrübe ve fikirleri bizler için önemli..
Bu parça konusunda benim yaşadığım sıkıntı şu oluyor, genelde orjinal parça almak istiyorum ama, malum orjinal parçalar yetkili servislerde pahalı oluyor, yan sanayi parçaya yöneldiğimizde bazıları gerçekten kaliteli iken bazıları işe yaramaz, işte sıkıntı bu noktada başlıyor, acaba hangi yan sanayi parça iş görür hangisi görmez, bunu bilmek lazım.
Bu anlamda burada birbirimizden faydalandığımız gibi güvenilir bir ustadan da yararlanmak çok önemli.
Bahsettiğim Ramazan Usta direk parçacı değil ama, sürekli JLX ve Grand ile uğraştığından bazı parçalar elinde bulunuyor, yan sanayide hangi parçanın alınıp-alınmayacağını bildiğinden marka yönlendirmesi konusunda yardımcı oluyor, bulunması zor parçaları kendinde yoksa bile temin edip gönderiyor.

NGK BKR6E buji 5-6tl aralığı adedi bazı yerler 7 ve üzeri satar.. ;)

88-03 vitara-98-05 grand vitara yag filitresi parcacılarda 7-10 tl

98-05 grand vitara hava filitresi 15 tl >> 95-98 2.0 v6 aynı filitreyi kullanıyor..

98-05 grand vitara polen filitresi 15 tl

bunları + 10/40 yagı kucaklayıp tamirciye giden fazla para harcamaz + nereye ne yaptığını ve ne taktıgını bilir.. ;)

birde örnek veriyim>>
xl-7 TD'de vakum egr (egr2) diye bir zımbırtı var psa motorlu arac ..citroen ve pejo parcaları kullanıyor..tabii servistende alınabilir..suzi kutusunda.. ;) serviste 150-200 gibi..pejoda 50tl.. ;)
özel serviste parcaya 150 alınıp..30 tl gibide bir işçilikle de yerine takılıyor..

ben parcayı pejodan aldım ve kendim taktım el ayak girmiyor göz görmüyor yetersiz takım taklavat vs..ayna + mıknatıs vs kullanıp yerine taktım..8 saat kafamı kaldırmadan ugraştım..az daha kel olacaktım..gece saat 23 de bitti.. ;)
ve bana yakışmayan bir şey oldu 1 civata arttı düşündüm bulamadım..kafam ve ben yalama olmuştum..ancak yattım uyudum ertesi sabah vidanın nerenin vidası olduğu aklıma geldi cok da önemli degil takmasamda olur ama takacam illaki..!

diyecegim..şu ki el emegi verirken cogu kez pazarlık yapıp .. bu fazla be ustam şunu verim muhabbetleri çıkıyor..

3 cıvata ile el kadar 50 tl lik parcaya takma işçiligi ne verirsiniz..? bir düşünün..? verecegiz coğunuzun 20 tl ..dir..

günümüz şartlarında esnaf olmak dükkan calıştırmak oldukca zor..
1 çırak çalıştırmanın maliyetini bilen varmı..? maaş asgariden aşagı verilemez..+elinede verilmiyor..bankaya yatıyor maaşı..ssk+muhtasar+yemek+yol parası cay parası vs derken sadece cay söylemeye yarıyan bir veledin maliyeti 2000 tl yaklaştı.. ;)
elektiriği,suyu, kirası,vergisi,işçi maaşları ,telefon,interneti vs bir alay masrafı cıkardıktan sonra evine ekmegı zor götürür vaziyetteler..
coğu vergi borclarını yapılandırıp ödemenin peşinde taksitinle boğuşup duruyorlar..devlete borcu olmayanı yok kadar az..
içinde 1 lifti 1kalfa 1de cıragı artı kndiside soyunup bizzat iş yapan bir tamircinin günümüz koşullarında sabah gelip kilidi acıp iş başı yapması 500tl. den aşagı degil..ayda 26 iş günü için.. ;)

yaptıkları işlerden hakları istediklerinde hır cıkarıp az para verdiğimizden..onlarda bu sistemi geliştirmiş..buji ye 5 filtreye 20 falana 20 filana 40 lave edip bize istediğimiz komik rakamlara hizmeti sürdürüyorlar..derim.. ;D

0 aracları olanlar servislerine gidip 10bin -20 bin bakım adı ile >yag tıpasını< söktürüp tak tırıyorlar..ve bu işleme 500-1000 tl gibi para ödüyorlar.. ;) ;D ;D takılanlarıda oldukca yüksek paralardan ödüyorlar.. ;)

bizler napıyoruz yaklaşık 20 yasındaki aracların yagını geğiştirmeye ustaya gidiyoruz..bu adam bizim için altında bir tur atıp
> balatan bitmiş..direksiyon körüğün patlamış..krank kecen yag kacırıyor..şurda boşluk var vs diyen ustamızın alıçagı 3-5 hesap ediyoruz..

üstünde can taşıdığımız araclarımızı ve hatta canımızıda yerine göre emanet ediyoruz da denilebilir..

konu başlığı pek hoş degil derim..benim şahsi fikrim.. ::smiley:

parcalarımızı mümkün olduğunca kalitelisini kullanalım..bulamadığımızı birbirimize danışalım..bazı sanayilerde filitreci dükkanları var tüm filitreler mevcut..misal bursa 5yol sanayideki fiyat+kalitedeki filitreleri istanbuldan bulamıyorum.. ;)+el emeginede saygılı olalım derim.. :smiley:

bu başlığın, konuya tamamen yabancı, aracını yeni alan ilk defa sanayiye giden yada ilk defa o arızayı yaptıracak insanlara fiyat yönünden yol göstermek amacını taşıdığını düşünüyorum. aynı iş için 3 ayrı yerden üç alakasız fiyat almışlığım var.

diyecegim..şu ki el emegi verirken cogu kez pazarlık yapıp .. bu fazla be ustam şunu verim muhabbetleri çıkıyor..

3 cıvata ile el kadar 50 tl lik parcaya takma işçiligi ne verirsiniz..? bir düşünün..? verecegiz coğunuzun 20 tl ..dir..

günümüz şartlarında esnaf olmak dükkan calıştırmak oldukca zor..
bizler napıyoruz yaklaşık 20 yasındaki aracların yagını geğiştirmeye ustaya gidiyoruz..bu adam bizim için altında bir tur atıp
> balatan bitmiş..direksiyon körüğün patlamış..krank kecen yag kacırıyor..şurda boşluk var vs diyen ustamızın alıçagı 3-5 hesap ediyoruz..

üstünde can taşıdığımız araclarımızı ve hatta canımızıda yerine göre emanet ediyoruz da denilebilir..

konu başlığı pek hoş degil derim..benim şahsi fikrim.. ::smiley:

+el emeginede saygılı olalım derim.. :smiley:
[/quote]

Oğuz Bey sayenizde araçlara ilişkin çok yönlü bilgiler edindik..

Bu başlığın açılmasındaki gaye; sizin belirttiğinişzin haricinde emeğinin yanısıra malzemeden de para kazanma uyanıklığı gösteren kişilere bu fırsatı vermemektir..

şahsen ben ustaya gittiğimde "gereği ne ise yapılsın" anlayışında olmuşumdur.. ancak bunun suistimal edildiğini de yaşayarak gördüm..

Geçen gün mondeo sahibi bir arkadaşım yolda kaldı.. benim araçla servise çektik/götürdük.. orada 920 tl parça, 200 tl işçilik istediler.. aynı malzemeleri biz 400 liraya dışardan aldık.. belki akla orijinal parça olup olmadığı konusu takılabilir.. onların önerdikleriyle aldıklarımız aynı desem umarıom ikna edici olur.. götürdüğümüz servis ford yetkili servisi değildi..

şimdi arada 500 tl lik farkı onların emeklerine saygı çerçevesinde fazladan kim vermek ister !!!

kaldı ki zaten işçilik parasını ayrıca veriyoruz..

her ne kadar siz bu başlığı "pek hoş" bulmamış olsanız da :smiley: bu başlık; emeği yüceltmekle beraber emek adı altında hakedilmediği halde fahiş miktarlarda insanların sırtından para kazanmanın önüne geçmeyi, bilinçlenerek kendimizin yolunacak kaz olmadığımızı göstermeyi amaçlamaktadır.. umarım yararlı olmaktadır..

Ben de yaşadığım benzer bir olayı anlatayım.
Sene 2007... JLX imi yeni almıştım. Kendimce pahalı olan iyidir mantığıyla 97 oktan benzin alıyordum.
Bir süre sonra aracın rolantisi düştü, biraz daha geçince gazı bırakıp vitesi boşa alınca stop etmeye başladı.
Denizli'deki yetkili servis ustası açıkça "biz bu araçlardan anlamayız" dediği için JLX lerin üretildiği yıllarda yetkili servislik yapmış, o zamanlar ve şu anda Özel Suzuki Servisi Oto Tekniker'e gittim.
Servisin sahibi Şeref isimli şahıs beni dinledi, aracı hiç çalıştırmadan "rolanti dengeleyici" adlı bir parça olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini bu parça fiyatının da 1000 tl olduğunu söyledi.
Aracı hiç çalıştırmadan bunu nasıl anladığını sorduğumda da bu parçanın ömrünün 100 bin km olduğunu, benim aracın ise 150 binde olduğunu, dolayısıyla benim parçayı zaten fazladan 50 bin kullandığımı söyledi.
Ben kendisine teyid etmek için, bir filtre -bir kayış gibi bu parçanın km ömrü mü olduğunu sorduğumda da aynen onayladı.
Yani aracın düzgün çalışması için kayış değiştirir gibi 100 bin km'de o parçayı değiştirip 1000 tl +işçilik verecekmişiz.
Antalya Yetkili Servis Durmazlar, 30 tl karşılığı ayar yaptı ve o günden sonra bir daha 97 oktan almadım ve bahsettiğim sorunu yaşamadım. Adı geçen parçayı değiştirmediğim gibi böyle bir parça olup olmadığını bile bilmiyorum.
Oğuz Abi'nin dediği gibi emeğe saygı olmalı.
Bir usta benim aracımda br arızanın tespitini yapıyorsa ister cihazla ister bilgi ve tecrübesiyle beni ve aracı dinleyerek bu tespiti yapsın, ister tamir etsin ister etmesin bunun bedelini almalı.
Nasıl insan veya hayvan muayene edilip bir muayene ücreti ödeniyorsa aynısı araç için de olmalı fakat, üçkağıtçılara meydan vermemek için böyle konular da olmalı.

> memleketimizde tamircinin..ibni si olmaz demedik .. ;) ;D ;D

> o modellerle'de 1 kereden fazla alışveriş yapmama lı + genede darılıp küsmemeli gün olur elindeki 1 cıvataya ihtiyacımız doğar.. ;) o da o gün bu gündür der işimizi görmez..acıkta kalırız.. :smiley:

>>nabza göre şerbet..muhabbetii.. :smiley:

Şu bilgileri okuyup da teşekkür etmeden geçemedim... Geçen sene sattığım fronteradan sonra disco ve vitara arasında kalmıştım ama artık yavaş yavaş (ekonomik olmasını da hesaba katarak) vitaraya karşı ilgim artmaya başladı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR