Bizim Jimny'nin koltuklarını değiştirebilir miyiz? Biraz daha geniş ve konforlu bir şeyler koyma şansımız var mı acaba? Yada hazır ortopedik koltuk kılıfları ile bir iyileştirme mümkün müdür?
Piyasada bazi yaris koltuklari oluyor yarisan Jimny lerde var. Onun haricinde koltuk raylarini aracin tabaninda olcerseniz belki olculeri uyan koltuk bulursunuz. Ilk etapda aklima gelenler bunlar fakat inceler konuyu daha sonra yine yazarim. Saygilar.
Yabanci forumlarda Mazda Miata, Suzuki Swift, Suzuki Baleno, Suzuki Cappuccino, ve Daihatsunun kucuk araclarininkilerin oldugunu iddia ediyorlar ama henuz bir resme yada video ya rastlayamadim.
Bir şeyler değiştirmek istiyorum, dün karbon fiber desenli folyo aldım araca, fırsat bulabilirsem haftasonu uygulamayı düşünüyorum. Koltuklarında dikiş yerlerinde sökülme olmuş, dikmişler her bindiğimde gözüme batıyor, hatta deri kaplatsam mı diye bile düşündüm.
Deri kaplama işinden aynı sebeplerden dolayı vazgeçtim. 500 lira istiyorlar.
Folyo işi ise 40 TL. En dandiği, en ucuzu, en güzeli. ) Güzel olursa söker kaliteli bir şeyler yaparız, olmazsa giden 2 otobüs bileti ile 40 TL olur.
Jimny nin orjinal koltuklarida var isterseniz dun cikma parcalarini buldum 0 gibi iyi durumda koltuklar. Fiyat bilmiyorum ustamda duruyor hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama aklinizda olsun.
Biraz arastirdim bunlarin sonucunu paylasmak istiyorum,
Samurai ye Suzuki Vitara Sidekick ve Dodge Neon(ilginc) uyum sagliyormus sadece on koltuklar jimny e gelece olursak arka koltuklarin oturdugu platform samurai de Jimny e oranla daha duz oldugu icin arka koltuklar olmuyor fakat on koltuklar icin birseyler arastiriyorum sonucu paylasirim. Saygilar.
Not: Bu arada hala Jimny min raylarini olcebilirim siz samurai yi olcerim derseniz
Resimlerde Dodge Neon un koltuklarini samurai ye uygulamislar yabanci forumlarda buldum.
teşekürler Oğuz hocam dediklerinizi kaala alarak etrafı kolacan edeyim.Aslında benim 92 modelde kafalıklar yok.Birde aldığım yerde pek bakılmamış yırtık ve deforme yok ama görsel olarak keyif almadım.renkler solmuş.o yüzden böyle bir arayışa girdim.Tabiiki maliyat te önemli. İyi paylaşımlar ve selamlar.
Hazir koltuklar yapilirken motorunuda taktirin ;D harika bir motoru var ama bizim SUZI ler kadar sorunsuz degil tabikide sakasi bir yana avrupadaki renault clio motorunumu taktirsak araclarmiza dizel keske sorunsuz olsada taktirsak :-[