constantine_502
Ana Kamp
merhaba arkadaşlar.. en son araziye girdiğimizde dümdüz hafif ıslak çamurda kaldı kalcak ilerleyen jimny mi parkur sonu batınca anladık ki araç 4 çekere geçememiş
daha önceden de 1 kere geçmemezlik yapmıştı ancak çok kayle almamıştım. durum böyle olunca ne zaman arazide bırakacağı belli olmayınca aracı suzuki aksiyona götürdüm. baktık inceledik hubların biri sorunluymuş sonra gene içimde şüphe kalmasın diye suzuki özdoğan yetkili servisine götürdüm sağolsunlar 2 gün oyunca boğuştular bizim ufaklıkla ve sorunun sağ hubda buldular. evet sorunluymuş
şimdilik çok sıkıntısı yok arada geçmemezlik yapıyor ancak manuel hubla değiştirmeye karar verdim. avantajları ve dezavantajlarına baktığımızda ise dezavantaj olarak sadece gerektiğinde araçtan inip kilitleyim açmak gerekiyor ki zaten çok sık kullanmadığım için aracı devamlı kilitli bile kalsa olur bunun yanında avantajlarına baktığımızda zaten o bitanecik olan dez avantajıda alıp götrüyor. en basitinden o ufacık araçlara koskoca lastikleri takıp istanbul gibi trafikli yokuşlarda dur kalkta 2L gibi şahane bir vites doğuyor ve motora binen o muntazam zorlama 2L sayesinde bu tür durumlarda yarıya düşyor. hal durum böyle olunca ve ömür söz konusu olunca manuel hub a karar verdim. suzuki aksiyonda taktıracağım sanırsam ama genede fiyat araştırması içindeyim. takması sökmesi çok kolay eğer daha hesaplı bir malzeme bulabilirsem kendim de takarım diye düşündüm. bildiğiniz satan yer yada kişi varsa paylaşırsanız sevinirim.