Suzuki mi Yoksa Diğerleri mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezginkopek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,901
camouflage' Alıntı:
Nedenini yukarıda yazmıştım sanırım gözünüzden kaçmış. 93-98 arası Japon 98 üstü Brezilya yada İspanyol montaj olması lazım emin değilim. Benimki 93 Wagondu ve ardından gelecek soruyu yanıtlayayım 12000 ytlye bugün verdim
Gruptan birisinden almak isterdim açıkçası. Hayırlı olsun. Bendeki Grand Vitara otomatik vitesdi. Şu andaki de öyle. Ama arazide daldır, taştır çizilmesinden yana korkmak istemiyorum. Wagon olması avantaj ama öyle geçtiğim yerler vardı ki, 3 kapı avantaj sağlıyor, yada benim kabiliyetim öyle :smiley:

Etiketler
Jeepcj7' Alıntı:
Çok güzel rota ama süratten kasttetiğiniz zaten 80-90 diye kabul edersek... çoğu arazi için hazırlanmış araç bu süratlerde sizi yorar... Uzun yola çıkılan araçın kullanımı rahat olmalı...
Orkun hız dediğim 90-100..Eğer geziyorsam çevreme bakınmayı seviyorum.

reha' Alıntı:
Selamlar,
oncelikle bu arabanin en sevdigim kismi "model" konusu.. zira, 1986'dan iitbaren uretilen arabalarda cok dikkatle bakmazsaniz belirgin bir fark goremezsiniz.. bende ki 92 model.. tabi bu tuketim euro Dizel, yani parasal olarak biraz daha ucuza bile gelebilir.. Ancak, Defender gibi bir yol, hakikaten cok "engebeli", "macerali" ama bir o kadar da "eglenceli" bir yoldur.. hic bir zaman pisman olmadim, olan arkadasimiz da azdir acikcasi.. Eger denemek isterseniz bir ara benim aracimi deneyebilirsiniz.. hakikaten cok degisik bir aractir.. reha

Reha teklifin için teşekkürler. O zaman bir gezi farz oldu :smiley: Bu hafta sonu nereye gidiyoruz. Hacıllı güzel olabilir? Ama İlhami (camouflage) bizi Bolu'ya davet eder, Samanlı dağlarında gezersek o zaman başka.

Boluda olduğum sürece her zaman davetlimsiniz. Sadece sanalda değil reeldede tanışmak beni mutlu edecektir.
Yeni görevim gereği araziden uzak kaldım. Sanırım bir kaç sene daha uzak kalırım :( Ama bu arada 4X4 bırakmayıda istemiyorum

Selamlar,
son 1-2 aydir calismakta oldugum bir proje nedeni ile pek yerimden kimildiyamiyorum, ama cumartesi gunu "gunubirlik" bir gezi bana uyar.. Cok istememe ragmen Bolu'ya bu haftasonu (ve 1Haziran/8 haziran da dahil) gelemem.. ama ondan sonra bana cok uyar.. reha

Reha ben araçsız kalamıyorum. Ama 22 Haziran'da her sene olduğu gibi çadırlı kamp şeklinde Abant'ta olacağım :smiley: Motosikletle veya yeni araçla ama enduro ve offroad için buluşabiliriz. Bursa buzul gölleri-Eskişehir-Hekimdağından Mudurnu yapacağım. Dilerseniz şimdiden plan yapalım. Gezenbilir ile organize olabiliriz. İlhami'de de davet var.

Cumartesi günü için Gezenbilir toplanabilirse Hacıllı-Göksu Deresi neden olmasın?

reha' Alıntı:
Selam,
ctesiyi planlayalim o zaman.. 22 Haziran icin de, acikcasi bugunden kestirmek cok zor benim icin... "gun ola" diyelim.. reha
Sevgilli reha Topic açayım mı? Şu andaki bendeki Grand Vitara donanımsız. Dediğim gibi şehirli. Dere geçişi yapar ama zorlu yerlerde çekersiniz ona göre :D

Selamlar,
Pazar gunu "gunubirlik" ankara seyahati yapacagim icin .. soyle cok agir olmayan bir arazi.. sabah erken gidip , oglenden sonra erkence donmek uzere bir gezi bana cok uyar ama "genelde" bu kadar kisitli bir gezi cok musteri bulmayabiliyor.. ama ben uyarim.. reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
Pazar gunu "gunubirlik" ankara seyahati yapacagim icin .. soyle cok agir olmayan bir arazi.. sabah erken gidip , oglenden sonra erkence donmek uzere bir gezi bana cok uyar ama "genelde" bu kadar kisitli bir gezi cok musteri bulmayabiliyor.. ama ben uyarim.. reha
Bu durumda seninde uygun olduğun bir zamana denk getirelim. Yazdık, çizdik ama henüz Gezenbilirler tanışma fırsatım olmadı. Dediğin şekilde ki gezi yarım kalmış olur. Ama iş önce elbette...

Şimdi Suzuki'lere bakıyorum. Gezenbilir topiklerinden okuduğum kadarıyla 1996 öncesi ve sonrası için kararsız kaldım. Gezenbilirlerdeki araçbilirden yardım lütfen :D. (Reha, Defender halen bir seçenek)

camouflage' Alıntı:
Nedenini yukarıda yazmıştım sanırım gözünüzden kaçmış. 93-98 arası Japon 98 üstü Brezilya yada İspanyol montaj olması lazım emin değilim. Benimki 93 Wagondu ve ardından gelecek soruyu yanıtlayayım 12000 ytlye bugün verdim

Merhabalar,
Benim aracım '98 model ve İspanyol montaj. Gayet memnunum. Belki de ben çok şanslı bir alıcıydım bilemiyorum, ilk sahibinden ve çok az km katetmiş şekilde aldım (yanılmıyorsam 38k-40k arasında bir km idi) Araziye de çıkmamış pek. Japonlara nazaran avantajlarını, motor gücünün biraz daha fazla oluşu ve nispeten hafif oluşu şeklinde sayabiliriz.
Yaşadığım problem olarak sadece, Suzuki başlıklarında da okuyabileceğiniz otomatik hub'ları sayabiliriz. Eninde sonunda manuel hub'lara dönüşecekti zaten. Otomatik hub'ların devreye girme ve çıkma protokolü ve ihtiyaç duyulduğu ani durumlar gözönünde bulundurulduğunda manuel hub'lar en güzel seçenek bence.
Otomatik demişken bence otomatik vites araç ta tercih edilmemeli, bilhassa Suzuki'ler gibi düşük motor hacimli araçlarda.
Ve yine bence 3 kapı araç ideal, arazi için.

Şimdi sevgili Murat,
Aslında ben de bir süredir araç bakıyorum ve kararım Discovery Serie I yönünde. Bu konuda Land'çıların, bilhassa Disco'cuların başlarını epey ağrıtmışımdır herhalde :smiley: Gerçi Reha beyin Defender, Discovery araçları ve kullanıcıları hakkında son yazdıkları aklımı çelse de ben ne istediğimi bildiğim için Disco'da kararlıyım. (Puma motorlu, '90 model üzeri temiz bir 110" bulamayacağım kabulüyle)

Ne istediğime gelince; aile kalabalıklaştı ve uzun yol için sürüşü keyifli, güvenli, bagaj derdi olmayan, konforlu, elektroniği az olan ve gittiğimiz yerlerde dağda bayırda bizi üzmeyecek ve mümkünse de az yakacak bir araç.
Ben bu manada MPI üzerine yoğunlaşmış durumdayım ama bir yandan V8 ilanlarını da takip ediyorum.
Şehiriçi ve kısa mesafeli geziler için ise Vitara'yı elimde tutma niyetindeyim.

Ynt: Suzuki mi Yoksa Diğerleri mi?

Şonol bilgileri için teşekkürler. Suzukide karar kıldım gibi. Otomatik viteste haklısın. Rahat edemedim zaten. Satma sebeplerinden biride o sayılır. 96-99 arası bir model bakacağım. Ancak çok KM yaptığım için yakıt ekonomisi şart. Zaten offroad derken gezerken arazi şartında yol alabilmek, gerektiğinde de yoldan çıkmak..

Senin aracında yükseltme kiti kullanmamışsın. Yeterli olmuyor gibi geliyor. En azından şu andaki Grand Vitara (2.olan) bana alçak geliyor. Dediğin hub konusunda aracı aldıktan sonra senden yardım isterim. Yükseltme kiti ve lastik değişiminden sonra yakıt tüketimi ve performans belli ölçüde fark ediyor ama arazide rahat yol almak için buna değiyor.

Şenol bir sorumda LPG konusunda. Şu andaki araç LPG'li mi yoksa benzinde mi bıraktın. LPG kullanımı hakkında deneyimin varsa bana da aktarırsan sevinirim.

Haziranın 2. veya 3. haftası kimse bir yere söz vermesin lütfen..Büyük bir kamplı Gezenbilir gezisi planlayacağız..Her etkinlikten arkadaşlar davet edilecektir.

Jeep34' Alıntı:
Haziranın 2. veya 3. haftası kimse bir yere söz vermesin lütfen..Büyük bir kamplı Gezenbilir gezisi planlayacağız..Her etkinlikten arkadaşlar davet edilecektir.
Mesaj alınmıştır. 2. hafta olursa katılım kesin. Ancak 3.hafta yani 22 Haziran'da benim planım maalesef fix...Abant'ta kamp.

Merhaba,

Öncelikle konuya sadece gezi kısmıyla alakalı olarak cevap verdiğim için özür dilerim ancak Reha beyin "genelde" ilgi görmediğini belirttiği kısıtlı ve hafif bir gezi aslında benim için tam aradığım firsat. Reha bey, özellikle sizin Defender'ı görmek isterim. Maalesef benim Grand Vitara da donanımsız, Gintro'nunki gibi şehirli. Dere geçişi yapar mı bilmiyorum çünkü hiç denemedim. Zorlu yerlerde beni de çekeceğinizi umuyorum.

Nejat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,618
Kayıtlı Üye Sayımız
166,916
Kaydolan Son Üyemiz
Zafer çakar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR