Suzuki Vitara Almayı Düşünüyorum Önerilerinizi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akademic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,314

akademic

Kamp II
Yer
izmir
Arkadaşlar İşim dolayısıyla sıklıkla arazi çalışmasında bulunmaktayım bu nedenle 92 model bir niva aldım her hangi bir sorun yaşamıyorum nivadan ama birde şehirde kullandığım 2006 model skoda fabia var iki araba olması yer eksikliği ekstra masraflar gibi nedenlerle iki arabamıda satıp 2001 1,6 5 kapı manuel bir Vitara düşünmekteyim. Hem elimde biraz para kalacak hemde şehir ve arazide kullanabileceğim bir aracım olacak.Vitara ile ilgili bilgim çok yok izmir ve çevresinden önerebileceğiniz bir araç olursa sevinirim.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Almayı Düşünüyorum Önerilerinizi

Arkadaşlar ilginize teşekkürler... ben suzukiden anlamadığımdan dolayı yardım istemiştim nelere dikkat edeyim diye ama siz benim aranıza katılmamı istemiyorsunuz anlaşılan :smiley: Bilhassa çevresinde satmayı düşünen temiz araçları olan arkadaşlardan cevap bekliyorum saygılar.

Öncelikle hoşgeldiniz,
Hemen öyle darılmayın. Yazışmaları tarayıp benzer konuda aktarılan bilgilere gözattınız mı?

latife yaptım kusura bakmayın diğer konularda okudum kafam dahada çok karıştı.

Aramıza hoşgeldiniz
Yaz aylarında olmamız sebebiyle cevaplar biraz gecikebilir
Ben suzukiyi günlük kullanıyorum fakat kasa ve motor olarak düşündüğünüz modelden farklı olduğu için sadece genel bilgi verebilirim.
Suzuki gerçekten şehiriçi kullanımı için rahat bir araçtır.
Nivayla karşılaştırılamayacak kadarda konforludur.
Hem nivayı hem suzukiyi arazide kullanan birisi olarak ilk tercihim her zaman suzuki olur.
Arkadaşlarımız arasında almayı düşündüğünüz modeli modifiye edip arazide ve şehiriçinde kullananlar var yazınızı okuduklarında size daha net bilgiler vereceklerdir.
Saygılar

teşekürler yücel bey. Niva ile ilgili bilgim çok fazla alırken nelere dikkat etmeliyim biliyorum suzukide en dikkat edilmesi gereken benim anlayabileceğim ne gibi ayrıntılar vardır.

Merhabalar..
Benzer konu başlıkları daha önce açıldı ve bir çok kişi cevap yazdı, Lütfen başlık açmadan önce açılan başlıkları inceleyip cevap bulamadığınızda yeni başlık açalım.

Suzuki alan,veya alacak her arkadaşımız burada başlık açarsa Suzuki araçlar bölümü konu başlıgı ve karmaşaşı ile içinden çıkılmaz bir yer olacaktır.

Yukarı bölüdeki Teknik Sorular bölümünde Suzuki Vitara alıcam .......özelligi nedir ...şunu merak ediyorum diyen herkeze mutlaka cevaplar gelecektir.

Suzuki'ciler olarak kullandıgımız bu platformu yalın ve temiz kullanmalı, bir konu başlıgı açarken başlıgın içi dolu resimli ve açıklamalı olmasına özen gösterelim.

Başlık açmadan önce daha önce yazılanları okumalı cevabı yok ise Soru cevap bölümüde sorabiliriz.

Saygılarımla
Hakan Irıklı

arkadaşlar masumane bişey sordum ama sorduğumuda pişman oldum .. yönetime söyleyin kalabalık yapıyorsa silsin benim mesajımı...

Forumda Suzuki kısmını okuduğunuzu ve aklınızın iyice karıştığını belirtmişsiniz oysaki off-road araçları ikiye ayrılır.
Suzuki ve Diğerleri ... :D :D :D

evet arkadaşlar fiyat ve performans olarak bakarsanız ben nivanın çıkamadığı geçemediği herhangi bir yer görmedim ve arazide şurası çizilir parçası pahalıdır felan kaygılarımda olmadı.. daha dün 1500 km süren antaly akadağ ve muğla sandras dağlarında yaptığım çalışmadan döndüm... su geçişleri çok kötü bozuk kaymış yollar hatta bazen yol olmayan yerlerden sorunsuz tırmandım... benim derdim iki araba yerine bir araba ile hem offroad hem şehir lüksünü yaşamak... izmirden suzuki sah,b, arkadaşlar varsa konuşmak isterim hem araçlarınıda yakından görme şansım olursa sevinirim ilginize teşekkürler.

arkadaşım ben bu sitenin yeni üyesiyim bende tabiatı doğayı ormanı yeşilliği çok sevdiğim için normal arabamı sattım çarşıda ve arazide rahatlıkla kullanabileceğime inandığım suzikivitara aldım belki fazla lüks değil ama sorunsuz bir yıldır kullanıyorum her iki şart ta rahat ben memnunum ama başkasını bilemem

güzel bir araca benziyor güle güle kullan darısı başımıza

Bu sayfalar kimlerin derdine derman olmadı ki....Benim de derdim şu: geçen yaz ortalarına kadar V6 - 2,0 litre vitara düz vites kullanıyordum, çok memnun olduğum hiç bir problemimin olmadığı halde yine bu sayfalarda youtube'da V8 videolaranı izledikçe (birazda bu forumu henüz keşfedemediğimden teknik bilgi yetersizliği..) vitarayı satıpta V8 büyük bir makine almalıyım dedim ve dediğimi yaptım; v8 -3,9 discovery aldım . Discocular kızmasın ama benim için sonuç fiyasko idi, vitaradan sonra ağır hantal masraflı şehir içinde parkından frenlemesine dönüşlerine kadar , bakımlı olmasına rağmen benim için sorundu.Üniversitede çocuk okutsam masrafı bunun benzin masrafından daha az olurdu... Neyse uzatmayalım 2-3 ay içinde de sattım. Şİmdi bu gün yarın bir vitara alıyorum ama istediğim gibi temiz tercihen 98 model V6 bulamadım. Bir kaç 1,6 JLX var 5 kapı bir otomatik biri düz ,doğrusu artık düz vites ile hamallık yapmak istemiyorum gönlüm otomatikten yana ama performansı çok zayıf arazide çekmez dik rampaları arazide çıkmaz gibi şeyler duyuyorum. Acaba ?
NOT : Vitaralarınızın kıymetini bilin

4 L' Alıntı:
Bu sayfalar kimlerin derdine derman olmadı ki....Benim de derdim şu: geçen yaz ortalarına kadar V6 - 2,0 litre vitara düz vites kullanıyordum, çok memnun olduğum hiç bir problemimin olmadığı halde yine bu sayfalarda youtube'da V8 videolaranı izledikçe (birazda bu forumu henüz keşfedemediğimden teknik bilgi yetersizliği..) vitarayı satıpta V8 büyük bir makine almalıyım dedim ve dediğimi yaptım; v8 -3,9 discovery aldım . Discocular kızmasın ama benim için sonuç fiyasko idi, vitaradan sonra ağır hantal masraflı şehir içinde parkından frenlemesine dönüşlerine kadar , bakımlı olmasına rağmen benim için sorundu.Üniversitede çocuk okutsam masrafı bunun benzin masrafından daha az olurdu... Neyse uzatmayalım 2-3 ay içinde de sattım. Şİmdi bu gün yarın bir vitara alıyorum ama istediğim gibi temiz tercihen 98 model V6 bulamadım. Bir kaç 1,6 JLX var 5 kapı bir otomatik biri düz ,doğrusu artık düz vites ile hamallık yapmak istemiyorum gönlüm otomatikten yana ama performansı çok zayıf arazide çekmez dik rampaları arazide çıkmaz gibi şeyler duyuyorum. Acaba ?
NOT : Vitaralarınızın kıymetini bilin
VİTARA'ya dönüş mantıklı bir seçim, 1.6 motor gerekli modifikasyonlardan sonra geyat yeterlidir(düz olanı). Ben hiç bir sıkıntı çekmedim bugüne kadar 45 derce civarı çok dik bozuk zeminlerde bile yok artık çıkmaz dedigim yerlerden bile geçtim:smiley:..vs vs..
98-01 yılları arasında üretim ispanyol (sanatana motor) olarak yapıldı bilgim var. (halada santana motor PS300-350 olarak vitara üretiyor) İspanyol üretimler 98Hp yani diger Vitaralardan %9,18 kadar daha güçlü yani ,japon olanları alıp Chip tuning yapmış gibi :smiley:.
Sonuç olarak bu modeller arasında düz vites bir vitara arazide çok mutlu edecektir. 30 inç lastik ve ayna mahruti ile tadında yinmez bir hal alacaktır. Otomatik vites olanları ise asfaltta baya bir hantal kalıyor.(arazide denemedim),ama ayna mahruti ile bu hantallıkda ortadan kaldırılabilir diye düşünüyorum.
Not:Vitaramın kıymetini biliyorum.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler