Suzuki Vitara Hakkında Yardımlarıızı Bekliyorum!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lazoli_55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,285

lazoli_55

Ana Kamp
Yer
SAMSUN
S.a herkeze aranıza yeni katılan ve offroad hastalığına yeni yeni merak salmış bir kardeşiniz
olarak sizlerden bir kaç yardım isticem.
Ben suzuki vitara jlx(1993-1995) almayı düşünüyorum ve bu araç hakkında bilgi istiyorum biliyorum konularda var ama herkez farklı şeyler
söylüyor yardım ederseniz sevinirim.Araç yakıt durumu, parça durumu, versigi yada herhangi bir sıkıntıları varmıBen samsunda oturuyorum ve araca snorker ve vinç taktırmayı düşünüyorum burda kime yaptırabilirim bilmiyorum tanıdık bir ustanız varsa yardım ederseniz çok sevinirim

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Hakkında Yardımlarıızı Bekliyorum!!!

merhaba kardeşim ben şuan 94 mod vitara kullanıyorum bu benim altıncı vitaram yıllardır kullanıyorum bir sorun çıkmadı ne vergi ne yakıt nede parça sorunu var,istediyin aksesuarları istanbul humo otodan siparişle alabilirsin.inşallah hayellerin gerçekleşir,buarada bende samsun termeliyim.

lazoli_55' Alıntı:
S.a herkeze aranıza yeni katılan ve offroad hastalığına yeni yeni merak salmış bir kardeşiniz
olarak sizlerden bir kaç yardım isticem.
Ben suzuki vitara jlx(1993-1995) almayı düşünüyorum ve bu araç hakkında bilgi istiyorum biliyorum konularda var ama herkez farklı şeyler
söylüyor yardım ederseniz sevinirim.Araç yakıt durumu, parça durumu, versigi yada herhangi bir sıkıntıları varmıBen samsunda oturuyorum ve araca snorker ve vinç taktırmayı düşünüyorum burda kime yaptırabilirim bilmiyorum tanıdık bir ustanız varsa yardım ederseniz çok sevinirim
Merhabalar.
Sizin de belirttiğiniz gibi aradığınız sorunun cevabı biraz forumda zaman geçirmeyi gerektiriyor.
Ben 7 yıl Vitara kullanıp sonrasında Grand'a geçmiş biri olarak kısa bir özet yapıp fikrimi söyleyeyim.
Vitara alırken ölücülük yapmayıp, temiz bir araç alınırsa, üzmeyecek sağlam bir araçtır. Dökük araçlar da maddi - manevi bir o kadar bıkkınlık verir.
Fabrika tüketim verileri şehir dışı 6.5 şehir içi 9.6 lt/100 km 'dir. Asvaltta sakin sürüşle bu değerlerin benzinde 0.5 lt altına bile inmek mümkündür. Ancak reel kullanımda araçların alayı tüplü ve öfkeli olduğundan ortalama 9-10 lt LPG tüketimi olur.
1998 öncesi Japon, sonrası İspanyoldur. Japon olan düşük modellerin hub'ları daha sağlam bunun yanında ayna mahruti oranı daha ağır olup bahsettiğimiz tüketim rakamlarından fabrika verileri 0.5 lt daha yüksektir.
İspanyollar daha seri dişliye sahip 6 beygir daha fazla güce sahiptir.
Benim önerim model düştükçe araç daha yorgun olacağından forumlarda sıkça bahsedilen bakımsız soğutma sisteminin doğal sonucu olan hararet riski başta olmak üzere sorunlar olabilecektir, bu nedenle 98 üstü mümkün olduğunca yüksek modellere yönelmenizdir. Tabi ki bilindik bakımlı düşük modelli araçlar da bulunabilir.
Yedek parça noktasında yetkili servislerde orjinal parçalar her ithal araçta olduğu gibi pahalı olmakla birlikte uzun yıllar üretilmiş bir seri olduğundan yan sanayi alternatiflerle uygun fiyatlı çözümler her zaman mevcuttur. Büyük şehirlerden kargoyla istediğiniz parçaya 1 günde ulaşabilirsiniz.
Allah kolaylık versin.

Herkese verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.1 senedir vitara araştırması yapıyorum.İnşallah en kısa zamanda alıcam arabayı araştırıyorum sürekli.ilk zamanlar lada niva almayı nama lada da konfor yok.ben hem şehir içi hemde avda kullanıcam o yuzden konforda olması lazım.suzukiyi çok ovuyolar bende bunu almaya kanaat getirdim.parcalarıda huma otonun sitelerine bakıyorum bende.Ama alırsam arabaya snorker ve vinç taktırmayı düşünüyorum bunu yapcak usta samsunda olurmu bilmiyorum sanayide tanıdığım ustalar var ama bu işlerle uğraştıklarını hiç sanmıyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.