arkadaşlar merhaba bir off road meraklısı olarak siteyi keşfettiğimde altın bulmuş gibi oldum..yaşım 34 içmimarım biz de birkaç arkadaş arada sırada karduz'e gidiyoruz..kullandığımız araç 87 hilux idi aracın arazide gerçekten iyi işler çıkardığına bizzat şahit oldum ama arkadaşım modeli ilerletmek adına pikabı satıp frontera aldı..arıza çıkarma ihtimali konusunda uyardım ancak kararını verdi ve şu anda kullanıyor..herneyse bu off road işi kanıma girdi yani bende şu anda kullanmakta olduğum binek otoyu satıp ikinci el 22-23 civarı uygun bir arazi aracı almayı düşünüyorum..günlük olarak ta kullanacağım bu araca yavaş yavaş modifikasyonlar yapmayı tasarlıyorum..ilk düşündüğüm araç 3 kapı dizel galloper oldu ancak hyundai bayiinde parça sorunu olmamakla birlikte fiyatların çok aşırı olabileceği önbilgisiyle ben de rotayı suzuki vitara'ya çevirdim..sanıyorum parça modifikasyon ve bakım konularında sıkıntı yaşamam..acaba 1,6 -2,0-2,5 motor seçeneklerinden hangisini tercih etmeliyim..aracı hazırladıktan sonra düzenlediğiniz gezilere ben de katılmak isterim..son olarak discovery v8'in (2,5 dizel pahalı) parça ve bakım masrafları nasıldır..bu konularda bilgi verebilirseniz sevinirim..şimdiden teşekkürler..