Suzuki Vitara - Hyundai Galloper?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wterra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,627
kesinlikle öyle düşünmüyorum..forumda bütün fikir veren arkadaşlara da gerçekten çok teşekkür ediyorum..daha önce de başka bazı sitelerde kullanıcılara danıştığım olmuştu ama ne bu denli çabuk ne de gerçekten bilgilendirici cevaplar geldi..haklısınız iki aracı da bütün olarak düşününce vitara benim için daha uygun bir seçenek..aslına bakarsanız siteye üye olmadan önce seçenek sayısı kafamda o kadar çoktu ki ama araştırınca birçoğunu farklı sebeplerden eledim..sonuçta bir türlü karar veremediğim bu iki seçenek kalmıştı..şimdi vitara konusunda netim..temiz kullanılmış uygun bir araç bulunca alacağım..en önemli kriterlerim de bu forumda yazılanlar..umarım ilerde ben de gezilerinize katılırım..

Etiketler
Model marka belirtmeden bir noktadaki görüşümü bir kez daha yazmak zorunda hissettim kendimi.

Eğer sıkı offroada girecekseniz hem binek hem offroad için ayrı araç kullanmak çoğu zaman daha verimlidir ve büyük oranda da daha az masraflıdır.

Binek olarak kullandığınız 4x4 araç nispeten daha modern daha "gıcır" vb olacağından arazide onu kullanırken aşırı özenli olabilirsiniz. Buda sizi pek çok aktiviteden mahrum bırakabilir.

Oysaki binek aracınızın yanında ucuz, sadece haftasonu aktiviteleri için kullanabileceğiniz eski model karbüratörlü bir 4x4, sizi her offroad ortamına taşır. Yok çizildi, yok şu arıza verdi gibi kaygılar taşımazsınız.

Yok eğer en fazla patika yollarda gezecekseniz elbette seçiminiz son derece doğru.

Aynı şeyleri bir kez daha yazdığım için kusura bakmayın.

Her şey gönlünüzce olsun.

Bende sizinle aynı fikirdeyim taiga hocam...Sanırım bu birazda imkan meselesi...Yani tamamıyla duygusal bir olay :D Sanırım maddi imkanı buna müsait olan her off-road meraklısı sizin gibi düşünüyordur...

kesinlikle tavsiyenizde haklısınız..en doğrusu off road koşullarında kullanılacak aracın tamamiyle o amaca yönelik ayrı ve hasarda üzmeyecek nitelikte bir araç olması konusunda size katılıyorum..zaten uzun vadede kesinlikle hedefim bu..ama şu anda ne yazık ki bu imkanım yok..belki de dediğiniz gibi çok ağır off road etkinliklerinden kısıtlayacağım kendimi.arkadaşımın hilux'ünde bu bahsettiğiniz problem yoktu mesela bir yeri eğildiğinde yaptırıyordu boyası zarar görünce komple boyatıyordu..tabi şimdi temiz yeni model bir vitara da insan ister istemez sakınır bunları..

Offroad aracından beklentiler kişiye ve kullanım amacına göre değişiyor tabii.. ama zamanla beklentiler de değişiyor :-\
Kendimden örnek vermek istiyorum. Vitara önceleri beklentilerimi karşılıyabiliyordu, hafif arazide rahatça geziyordum. Sonra bizim izmir offroad klubünün gezilerine katılmaya başladım, mecburen aracımı takoz ile 3 cm kadar yükselttim (ki bunun doğru olmadığını sonradan öğrendim) ve MT lastik arayışına girdim, çok zorlu bir arayışla 215/75/15 ebadında Maxxis MT bulabildim. Bu durumda bir süre idare ettim ama daha zor parkurlara giremiyordum. Yapmam gereken Calmini lift kit ile 3'' yükseltip (bu durumda tekerin düşey artikilasyonu da uzuyor )31'' lastik takıp son dişliyi buna göre değiştirmek idi. Bunun da yetmediğini, dişli değişiminden sonra akslara gelecek yük fazla olacağından havy duty aks takmam gerektiğini öğrendim. Ya bu değişiklikleri yapacak yada aracı değiştirecektim, aracımı disco-1 ile değiştirdim. Söylemek istediğim beklentilerin değişebileceği....
Vitarada yukarıda bahsettiğim değişiklikler kolayca yapılabiliyor, herşey neredeyse hazır var ama grand vitarada biraz sıkıntı çekilebilir diye düşünüyorum
Bilgi paylaşımı olarak aktarmak istedim
sevgiler
erdal

şu resim gönderme işini bir türlü beceremedim..çok beğendiğim bir örnek uygulama vardı..Erdal bey artık netleştim gibi 2.0 v6 vitara alacağım..kasa olarak ikisi de uygun aşağıdaki linklerde örnekler var..bunlar gibi birşey düşünüyorum..yavaş yavaş ta hazırlıklara başladım almak için..ben de kesinlikle standart haliyle kullanamayacağımı düşünüyorum..dönem dönem geliştirmeye çalışacağım..ilk etapta yükseltme kiti ve lastik olacak sanıyorum.
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3870328
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3980184

genelde 2000li yıllardaki kasaya modif yapılmıyor, hep eski Vitaralarda görüyoruz zaten yükseltme kiti vs. ama şunu unutmamak gerek iyi bir yükseltmeden sonra Vitara hafifliği sayesinde arazide Discoya göre daha avantajlı olacaktır.

wterra' Alıntı:
şu resim gönderme işini bir türlü beceremedim..çok beğendiğim bir örnek uygulama vardı..Erdal bey artık netleştim gibi 2.0 v6 vitara alacağım..kasa olarak ikisi de uygun aşağıdaki linklerde örnekler var..bunlar gibi birşey düşünüyorum..yavaş yavaş ta hazırlıklara başladım almak için..ben de kesinlikle standart haliyle kullanamayacağımı düşünüyorum..dönem dönem geliştirmeye çalışacağım..ilk etapta yükseltme kiti ve lastik olacak sanıyorum.
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3870328
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=3980184

1997 2.0 v6 5 kapılı olan benim çok hoşuma gitti, motorun görüntüsü herşeyi anlatıyor gibi geldi.

Selamlar

Suzuki vitara süspansiyon kit vb her tür modifikasyon istanbulda aşağıdaki firmada başarılı bir şekilde yapılıyor yada malzemeleri alıp dışarıda montaj yapabiliyorsunuz;
http://www.4xfourart.com/trk_4x4.asp
sevgiler
erdal

Deep 2000'li kasaların daha çok 3 kapılılarına modifiye yapılıyor gerçekten ama fotoğraf işini beceremedim suzukihurda.com sitesinin uygulama fotoğrafları bölümünde bir tane 5 kapıya uygulamışlar çok beğendim tabi fiyatını bilemiyorum..eski kasa 2.0 versiyonları genelde çok kilometre yapmış ve çoğu otomatik..ama örnekteki araç gerçekten uygun görünüyor..sanki temiz bir araç olduğuna vurgu yapılmak ister gibi motor sergilenmiş ama göstermek lazım tabi. Erdal bey bostancıdaki suzukigrandoto zannediyorum bu parçaları temin ediyor arasıra geçerken bakıyorum ama uğrama fırsatım olmadı..Sanıyorum Mehmet Becce'nin yeri.

galloper V6 düşünürseniz 4 kapı düz vites epey derli toplu bir adet yanımızda çalışan bir arkadaşımızda mevcut. ev alacak satmayı düşünüyor dah ayeni almıştı halbuki. sorabilirim. ankarada araç. lasitkleri yeni,modeli yüksek ve yolu az. ufak tefek masrafları giderilince canavar olur. siyaha çalan koyu yeşil araba.

aslında şu anda iş değiştirme ve yeni iş oturtma aşamasında olduğumdan biraz çekingen davranıyorum ama yakında kesinlikle 4x4 olayını gerçekleştireceğim..daha önce linkini verdiğim bütün araçlar satıldı..özellikle 70 bindeki 3 kapı galloper'a resmen yandım..geçenlerde de bir tanesini incelemeye gittim çok da beğendim..ama o da ben harekete geçene kadar satıldı..öncelikle 3 kapı düşünüyordum..şehiriçinde kullanım kolaylığı vs. ama düz vites v6 lar da neden olmasın dedirtmeye başlamıştı bana..arkadaşınızın araca düşündüğü fiyat ne acaba? biraz daha bilgi verebilirseniz sevinirim..ilginize teşekkürler..

arabanın birsürü vergi borcu vardı hepsini kapattı ve üzerine aldı aracı. aracın kullanımına etki edecek herhangi bir sorunu yok. gidişi gayet güzel. boyası çok düzgün. ancak tamponları boyanmalı. lasitkleri kışın almıştı lassa competus. 19500 ytl düşünüyor. gelip görün ve beğenirseniz birşeyler yaparız. araç 100.000 km den düşüktü sanırım. tam detayları öğreneyim isterseniz. belki bir iki fotoğraf? ankaradayız biz.

dediğiniz gibi birkaç fotoğraf olursa süper olur..modeli vs.? tamponlar normal boyatılır..motor ve kaportayla ilgili önemli bir sorun olmadıktan sonra mesele yok..internete ilan vermedi sanıyorum henüz..ben sürekli takipteyim de...

hayır vermedi. daha yeni üzerine aldı zaten. ev alacağı için müteahhite teklif edecekmiş. esasen biraz bahtsız bir arkadaştır mercedes 1986 model mercedes s280 i vardı dolandırıcılara kaptırdı gitti parası.

motoru şanzumanı 4 çeker özelliği iç döşemesi sağlam. dediğim gibi tek problemi tamponların boyaya ihtiyacı olması. içi siyah. dışı çok koyu yeşil/gri tampon . araç siyah gibi. ben kullandım ve çok eğlendim. düz vites olduğunda gidişi çok güzel.

2000 model. 92000 km de. klimalı.
alım satımı 290 ytl tutuyor. vergiside yıllık ~950 ytl miş.

son fiyat 19250 ytl. emsalleri elden 18000-25000 arası satılıyor. zaten takip etmişsinizdir.

valla temiz bir araç için fiyat iyi en önemli özelliği manuel olması özellikle onlara bakıyorum..durumumu bi kez daha gözden geçireyim bu durumda..sizin aracı da satıyorsunuz galiba diğer topicte gördüm güzel araç..yerine başka bir 4x4 mü düşünüyorsunuz?..bu arada dolandırıcı işi gerçekten önemli adamlar sahte galeri hatta sahte fatura ödeme merkezi bile açmışlardı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.