Suzuki Vitara Sis Farı Uygulamaları.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,976

turkergen

Kamp II
Yer
İzmir
Web
www.4tmuhendislik.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB3BTG
Arkadaşlar Aracıma 2 adet yuvarlak ve 2 adet dikdörtgen şeklinde en ucuzundan sis farı aldım...Sis farlarını araç üstüne takabilmek için yağmur oluklarına sıkıştırılan tek çubuktan( bar ) aldım(Aracımda tavan çıtası var ama ben orjinali bozmak istemedim).Sizlerden beklentim örnek olması amacıyla aracınıza ait sis farı uygulamaları varsa fotoğraflarını buraya eklerseniz sevinirim.Ben yuvarlakları mı üste yoksa dikdörtgenleri mi üste takacağımı bir türlü kestiremedim.Yuvarlakların çapı 16 cm dikdörtgen olanların ise uzunluğu 17 cm genişlik 9 cm.markası ise Alpin(Eski TOFAŞÇILARIN kullanıdğı ;D ) Buna göre sis farı sayımı artırıp almış olduğum bar ın deliklerini ayarlayıp montajlamayı düşünüyorum.Montaj aşamalarını buradan yayınlayacağım.Sİtemizde bu tarz örnekleri bulamadım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Bu arada Ön tarafta koruma demiri yok direk tampona montajlamayı düşünüyorum.Araçlarınızın resimlerini bekliyorum.Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Size de fiyat bilgisi olması açısından
2 adet 16 cm çaplı Alpin marka ampulsuz beyaz sis farı 17.5 TL + H3 sis ampulu tanesi 2 TL
2 adet 17 cm uzunluğunda Alpin marka ampulsuz beyaz sis farı 13.5 TL (Hepsiburada dan kargo bedava olarak alındı.)
tekli tavan çıtası(barı,çubuğu ..ne derseniz işte) 30 TL.(İzmirde aksesuarcıdan aldım intenette fiyatları 75 ile 150 tl arası)
[attachment=1]

8.jpg

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara Sis Farı Uygulamaları.

Açıkçası gelecek resimleri ben de merakla bekliyorum. Umarım fazla beklemem gerekmez. :smiley:

Yuvarlak olan farların sarı olanlarından bende var onde ilave tampona takmıştım orda biraz işe yarıyo arazide aydınlatıyo,ama tavanda aydınlamaz o sisler sadece güzel görünür ,resim ekleyen arkadaşlar olcaktır ama benim şahi fikrim iki adet yuvarlak daha alıp tavana 4 yuvarlak takmanız çok yakışıklı oluyor,

Mahir bey Bu pazar montajlayacağım.Bir sorun çıkmazsa pazar akşamı resimleri eklerim...
Serkan Bey Ben de kararsız kaldığım için 2li takımlardan 1 adet aldım. Hangisini tavana takacaksam ondan bir adet daha alacağım.Arkadaşlar resim eklerse biraz fikir oluşur.Sadece Pazar günüm var ve fazla zamanım yok.Deneme yanılma fazla yapmak istemiyorum ::smiley:

Heyecanla bekliyorum uygulamayı..
ben ilk başta 2 adet hella 1000 tampona düşünmüştüm.
4 adette tavana sarı sis yapacaktım..Bir arkadaşım.."ilk başta pahalı çözümlerle işe başlama".diyince durdum.
Tavana sepet yaptıgım için biraz da olsa geç takacagım.

İsmail Bey ben de sizin gibi düşündüm fakat bu sis farlarının yerlerini ayarlayınca pahalısı ucuzu farketmez aynı geometrik şekilde daha pahalısını da bu sislerin yerlerine takabilirim.Ayrıca bunları çabuk kıracağıma eminim o yüzden ucuzundan başlamak istedim. ;D . Genelde bu tarz sislerin plastikleri kötü olduğu için çabuk kırılır gibime geliyor.Ama olay sadece şu montaj işine başlamak. Yerlerini ayarlarsam daha sonra istediğim markayla değiştirebilirim.

Aynı şeyleri düşünüyoruz..

demekki ruh ikizi imişiz.. ;D ;D ;D

;D ;D
Tavana sepet yapanlarda genelde ön tarafında bendeki gibi 17 cmlik dikdörtgen şeklinde olan sislerden takıyorlar. Bir iki yerde fotoğrafta gördüm.Bu işi birazda kendim yapmak istiyorum ve çözümlerin basit olmasından yanayım.Yani başka bir arkadaşım buradan bakarak az çok fikre sahip olmalı ve ucuz yolla sorunu çözmeli.Şu tavan bar ı denilen çubuğu o kadar araştırdım hep 75 -150 ye kadar varan fiyat aralığı söylediler.Bana çok pahalı geldi.Şans eseri tanımadığım bir taksici arkadaşın yönlendirmesi ile aksesuarcıdan barı aldım..Hemde 30 tl ye.Sİs farları Alpina olmasına rağmen Dışarıda 25 ytl ye buldum ama hepsiburada dan kargo bedava olarak 17.5 tl ye aldım.Aslında biraz kazıklanmak hoşuma gitmiyor gibi ;).Telsiz montajı için aksesuarcı benden 200 tl istemişti bense sorunu yaklaşık 5 tl ye çözmüştüm. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54888.0
Yani biraz kendim uğraşmayı seviyorum.Bu arada tavan takılan 4 lü hazır kendinden yapışmalı sis farlarını 100 tl ye buldum. Fakat bunları kullanmak hoş gelmedi.bir de cep tel ile deneme çekimi yaptım.görüntü kötü ama fikir olsun diye..beğenemedim bunları..

PIC_2841.jpg

[attachment=1]

Fikir vermesi için ekliyorum,selamlar 8)

profil.jpg

Türker Bey,ben her iki taraftaki "tavan lastiklerinin" kenarlarındaki çıkıntıları kullandım.Anten,arka aydınlatma ve port bagajdaki aydınlatmalar için yeterli oldu,şöför tarafında kasayı delmeden kabloları içeri alabilecek yeterli delik de var 8)

Erdin Bey çok teşekkürler..Boş bir zamanımda dediğiniz yerden kablo çekmeye çalışacağım.
İşte deneme resimleri.
Bar aracın üstünde emaneten duruyor sabitlemedim hafif sola doğru kayması lazım.
[attachment=1]

Bu fotoğraf ise Sislerin Photoshop la çoğaltılmış hali.
[attachment=2]
Burada ise üste dört adet dikdörtgen şekilli gelecek
[attachment=3]
Bu fotoğrafda ise dikdörtgen sisler photoshop ile çoğaltılmıştır.
[attachment=4]
Ancak bu hale getirebildim.Photoshopla çoğalttığım ilk resim gibi yapabilirim.Yani üstte 2 adet dikdörtgen 2 adet yuvarlak.Önde ise 2 adet yuvarlak
İkinci ise üstte 4 adet dikdörtgen önde 2 adet yuvarlark.

5.jpg

birleştirme.jpg

6.jpg

birleştirme 2.jpg

Bar biraz uzun.Ölçülerden sonra artan kısımları keseceğim.Bar üstüne 8 lik matkap ucu ile 4 adet delik açtım ve sisleri taktım.Ön tampona nasıl montaj yapacağımı daha bulamadım.Tampon altında sac var galiba..Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Üst tarafın sis montajını bitirdim ve şu an kullanıyorum.Süper oldular.Resimlerini ekleyeceğim.Sakın elektrikçilere tonlarca para vermeyin.Kendiniz yapın.Göreceksiniz çok basit.Ben en son kablo çekilmesi ,sigorta takılması,içeriye düğme takılmasını bıraktım ki bunlar için ödediğim ücret 25 tl.Geri kalan herşeyi kendiniz yapabilirsiniz.Uyanık modifiyeclier 200 tl istiyorlar..Sakın kanmayın.Bir tek ön tampona sis farı takmadım.Ön tampon plastiğinin altında çok sert tampon demiri var.Buraya sis takan arkadaşlar burayı deldiler mi?.Yardımcı olursanız sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR