Suzuki Vitara ya da Nissan Terrano 2TDI ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amonratr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,362

amonratr

tayfun koray
Yer
istanbul
20000 ytl civarında arac almayı planlıyorum. yücel bey arazi araclarına aşık etti. fakat grand vitara 3 kapı 2004 model yada terrano 2 td arasında takılı kaldım. terranoların hem vergisi hemde kasko fiyatları yuksek ama 2 sıde tanımadığım araçlar. bende 2005 scenic privilage var. pişman olmamak için sizlere danısıyorum. saygılarımla

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara ya da Nissan Terrano 2TDI ?..

Vitarayı tercih edin bence, offroad modifikasyonu daha kolay olur, hem de çok daha hafif bir araç Terranoya göre, Terranonun TD motoru pek başarılı değil tahminimce aynı performans ve yakıt tüketimine sahiptir 2 araç ta
hatta Suzuki nin 2.0 TD si hem performans hem de tüketim olarak çok daha iyidir

aynı fikirdeyim mert suzukinin 2.0 td si en azından sarfiyat bakımından çok daha iyidir işin içine vergi avantajıda girer
tayfun sende performansını abi bu araba burdan geçmez dediğinde anladın heralde :smiley:

Terrano II'den koşarak uzaklaşmanızı öneririm.Sıfır performans,sıfır stabilite ile kaçılacak bir araç çünkü.
Eski Terrano kat kat iyi bir üst modeline nazaran.

amonratr' Alıntı:
20000 ytl civarında arac almayı planlıyorum. yücel bey arazi araclarına aşık etti. fakat grand vitara 3 kapı 2004 model yada terrano 2 td arasında takılı kaldım. terranoların hem vergisi hemde kasko fiyatları yuksek ama 2 sıde tanımadığım araçlar. bende 2005 scenic privilage var. pişman olmamak için sizlere danısıyorum. saygılarımla

Ben de Suzukiyi öneririm. Suzukiyi seçmezseniz suzuki ile terrano arasında en az 5-6 marka/model araç daha önerilebilir.
Ben de terranonun motorunun başarılı olmadığını duydum, modific. zor, servis masrafı vb yüksek ve 2. el satışında piyasası düşük :(
erdal

işin ilginç yanı Terrano II lerde kullanılan benzinli 2.4 V6 motor çok başarılı bir motor ortalama yakıt tüketimi de 35 krş. civarı performans zaten binek bir otomobil gibi, 2.7 TD ise hem klasik sütçü beygiri hem yakışı 25-28 krş civarı hem de bir üst vergi diliminde ama 10.000 YTL civarı bir fark var çekilen fiyatlara bakacak olursak
hele LPG yapsanız benzinlisi çok daha ekonomik bir araç oluyor, tüketicinin tercihleri de ilginç anlamak mümkün değil, millet dizel diye gözü kapalı alıyor herhalde benzinliyi de bi araştırsalar

heralde son yılların trendi dizel olduğundandır
ben bir kaç tane terrano II bakmıştım babamla beraber baktık ki babam arabalardan pek anlamaz bu ne böyle dedi 2001 model araç çürümüş
bir arkadaşımda bir kere macaristandan gelip geri döndü tövbe etti uzun yolda kullanmaya virajları çok kötüymüş sakın böyle bir hata yapma dedi almaktan vazgeçtim

yardımlarınız ve onerileriniz benım için çok önemlı bu nedenle hepinize çok tesekkur ederim. suzukı den sasmam. kendı aracıma musterı geldı satmaya calısıyorum. sattığım an suzukıyı aldığımanadır. hepinize selamlar.
not: patron (yucel abi)hıc aramıyon benı.

Gelen dizel Terrano II'lerin bir grubunda Turbolar arızalı, tabiikide servis geri çağırmamıştır.. Bir tanıdığım epey uğraştı aracın garantiside dolmuştu aldığında... araştırmak lazım...

merhaba vitaracılar,1996 model v6 var çok da memnunum .sorunum yedek parça hava akışmetresi bozuldu araba gitmiyor servislerde yok merkezi aradım yurt dışından uçak kargo yaptırırız dediler verilen süre 20 gün.pes diyorum insanlar dag bayır gezerken beni evde oturmaya mahkum ettiler .suzukı yetkili müdürlerin beçeriksizligi benim kaderim oldu bunada yuh diyorum.suzukı nin beceriksiz müdürlerini sizlere şikayet ediyorum.sevgiyle saglıklı olun trekisten ibrahim

erdalyaman' Alıntı:
Ben de Suzukiyi öneririm. Suzukiyi seçmezseniz suzuki ile terrano arasında en az 5-6 marka/model araç daha önerilebilir.
Ben de terranonun motorunun başarılı olmadığını duydum, modific. zor, servis masrafı vb yüksek ve 2. el satışında piyasası düşük :(
erdal
erdal bey,
kesinlikle suzuki vitara grand almanızı öneriyorum.anılan araç elinzde kalır sonra satamazsınız.ayrıca suzuki için yükseltme kiti çok kolay temin edersiniz ve suzuki ile ilgili çok fazla off-road alternatifi var.araça tek binecekseniz suzuki jimny de bakın derim.bende var çok memnunum.sevgiler.sabri oran

bence nissan terrano 2 araba çok dayınıklı araba 6 takla atı içinde 2 kişiydik 2 kimizede bişe olmadan atlatık kazayı dağ mağ dinlemiyo araba harerete yapmasıda yakıtan kaynaklanıyo bence terranodan hiç sasmasınız :D 8) :eek:

ben de 2.7 TDİ SE 1998 var. amatör bir kullanıcıyım. günlük, bazende hafif arazi gezilerinde kamp için kullanıyorum, arazide aracı burdaki kişilerin çoğu kadar zorlamıyorum. .ama aracı alırken bir arkadaş aracın arazi performansını denemiş ve beğenmişti.

dizel araç tabiki kısa mesafede benzinli kadar ivmelenmez ama öyle sütçü beygiri filan değildir.turbo devriyle araç sollarken sıkıntı olmuyor.. yakıt sarfiyatını benzinlilerden çok daha düşük buluyorum.buna rakam vermeyeceğim. araçların teknik özelliklerinden internetten de bakılabilir. ben kataloğunda belirtilen yakıt miktarından fazlasını yaktığını görmedim. tabi 98 yılında eurodizel olmadığından kullanılan normal dizelden hepsinin mazot pompası ,enjektörler bozulmuştur. bunu bilerek araçta bunları elden geçirirseniz yakıt miktarı lpg takılmış çok araçtan bile düşük olacaktır. ( netten aracın fabrika çıkış değerlerinden de kontrol edilebilir)

geçen yıl turbo tamir gördü. 10 yıllık araba .o da bozulsun artık diye düşünüyorum. tamir sonrası tekrar bozulursa yeni turbo takacağım.

virajlarda yüksek araçların hepsi ağırlık merkezi yukarıya çekildiğinden savurur. ben hız limitlerinde kullandığım için aracı yükseltmiş olmama rağmen böyle bir sıkıntı yaşamıyorum. ama yol kaygansa ve hızlı giderken 4x4 e alınırsa bu sorun da kalmaz diye düşünüyorum.

hararet problemi çok sıcak havada yokuşta araç zorlanırken oluyor.bunu ben de forumlarda yazıp fikir istedim. ama burdaki forumlardan yardımcı olan olmadı. en son fanın devreye girmediğini gördük.ama ne zaman bozuldu,hepmi bozuktu bilemiyorum. şimdi yapılıyor. sıcaklar geçmeden zorlama fırsatım olursa problemin düzelip düzelmediğini de yazacağım.

bu araçla ilgili bilgisi olanların da ayrıca yazmasını rica ederim.

selam ben 3 yıldır 97 mod terrano ll kullanıcısıyım.benim anlam veremediğim land rover kullanıcılarının nedense her araç için bir yorumları oluyor bu arkadaşlar bu işi çok mu iyi biliyorlar damı yorum yapıyorlar yoksa laf olsun diyemi.bana göre ikinci şık daha daha ağır basıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR