<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Suzuki Vitara - Yakıt Tüketimi Sorunum Hakkında</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="mahmutunver" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
mahmutunver' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
[/quote,<br />
Abdullah Bey "Ayrıca araç viteste ve gaza dokunulmuyorsa illa cut-off'a girmez, motor ısısı ve devir de etken." bu cümleyi biraz açıklar mısınız..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote> Hocam cut off için motor sıcak olmalı, devir kesin emin olmamakla beraber en az 1700 civarı olmalı, belki benim bilmediğim başka etkenler de vardır. Sonuçta ECU, motor ısısı, hız,devir, emiş hava sıcaklık ve basıncı.... vs parametreleri dikkate alarak yakıt enjekte edip etmeyeceğini veya ne kadar edeceğini belirler.
<blockquote data-attributes="" data-quote="mahmutunver " data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
mahmutunver ' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
"boş vites" meselesi sanırım muamma olma özelliğini devam ettiriyor.. (eski) kamyoncuların her ne sebeple söylüyorlarsa "peygamber vitesi" (Allah'a emanet anlamında mı acaba!?) dedikleri boş vitese atmanın muhtemel sonuçları nedir.. ne kadar süreli boşta kullanım araca zarar verir.. ya da verir mi.. yağlama vb. işlemleri aksatıp kısa, orta, uzun etkileri neler olabilir..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Araçlarla ilgili çok derin bilgi sahibi değilim. Bu nedenle boşta ne kadar gitmek araca zarar vereceğini bilmiyorum, ama benim yaptığım genelde 20-30 sn gibi kısa süreler.<br />
Tahminimce boşa almanın vereceği zarar LPG'nin verdiği kadar değildir. ;D <br />
<br />
Otomatik vitesten hiç anlamam.</div>