suzuki vitaramı ? daihatsu ferozamı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dovet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,518

dovet

Ana Kamp
merhabalar siteye yeni üye oldum, muheteşem bir site ve umarım kamp yarışmalar arazi araçları vs hakkında yeterince bilgilenirim, pejo model arabamı yeni sattım çünkü yere çok yakındı ve ben samsunda üniversite kazandım ve dağ dere tepe gezmeye ailecek bayılırız heleki konu balık tutmaksa... bundan dolayı ARAZİ ARACI arayışına başladım ve vitarayla ferozaya bayıldım. benim 14 15 bin liram var cidden bu arabayı alıp çok seversem kolay kolay satmam ondan dolayı çok düşünüp çok araştırıp iyi karar vermem gerekiyor... parça fiyatları aşağı yukarı aynı sanırım netten gördüğüm kadarıyla samsunda bayilikleri var ben şuan ankaradayım burdada var, sizce hangisi kaç model tek kapılı? çift kapılı? lütfen beni bilgilendirin...

Etiketler
Ynt: suzuki vitaramı ? daihatsu ferozamı?

Vitara Feroza'ya göre daha yaygın bir araç olduğundan,
gerekirse bütçeyi biraz daha zorlayıp,
97 ve üstü 5 kapı 1.6 JLX Vitara almanızı tavsiye ederim.
Bildiğim kadarıyla Daıhatsu araç satışı olarak Türkiye pazarından çekildi, her ne kadar ikinci el Feroza almayı direk ilgilendiren bir konu olmasa da ilerleyen zamanda yedek parça bulma veya aracı elden çıkarma durumunda olumsuz etkisi olabilir.
Yedek parça,
anlayan usta,
modifiye,
elden çıkarma
konularında daha rahat olursunuz.
Mesela Ankara'da olduğunuzu yazdığınızdan, bence değerlendirmenizin iyi olacağı, Ankara'da forumlardan bildiğim bir arkadaşımızda off -road donanımlı güzel bir araç var.
Aracı görmedim ama önceki cümlemde yazdığım gibi araç ;
sahibini forumlardan bildiğimiz,
toplanma ve modifiye hikayesini fotoğraflarıyla takip ettiğimiz,
sahibi bu araçlardan anlayan, aracına bakan,
dolayısıyla tavsiye edilecek bir araç.
Hepsinden önemlisi hem 98 model hem Japon üretimi. (98 de nadir Japon bulunur üst modeller İspanyol üretimidir. Fakat Japonlar başta dört çekere geçmeyi sağlayan parça olan hub'ları olmak üzere genel anlamda daha dayanıklıdır)
Üzerindeki donanımı sıfır alıp montajını yaptırmak isteseniz 7-8 bin TL eder.
Bu araçlardan anlamayan, hasbel kader sahip olmuş, az binse de aracına sıradan bir otomobil gözüyle bakıp, gittiği yere kadar gitsin-bozulduğunda çözüm ararım mantığında, dört çeker sistemini tanımayıp-pek kullanmadığından bu sistemle ilgili arızaların farkında olmayan veya umursamayan bayandan, doktordan.... vs araç almak yerine;
bu araçlara gönül vermiş, herşeyiyle detaylı ilgilenen kişilerden almak menfaatinize olur.
Aracın linki
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-gezi-ve-offroad-un-vazgecilmezi-donanimli-hazir-vitara-96112690/detay
Gönlünüzce bir araç bulmanız ve hayırlı olması dileğiyle....

abdullah abi bilgilerin için çok saol, abi bu fiyat beni çok kasar çünkü eve yeni girdim ;) 14 15 binde kalmalıyım ondan dolayı bana başka ilan söyleyebilrmisin? birde bu japon yapımı nasıl anlaşılıyor ? enjektörlü far edermi?

ben 92 model feroza kullanıyorum severekte kullanıyorum parça sıkıntısı yaşamadım servis ellerinde olmasa bile getirtebileceğini söylüyor,ben daha çok ava gitmek için kullanıyorum bana yetiyor ama mesela suzukilerde olduğu gibi ayna mahruti,dif kilit gibi aksesuarları olan bir araba olsa daha da severim :smiley:

dovet' Alıntı:
abdullah abi bilgilerin için çok saol, abi bu fiyat beni çok kasar çünkü eve yeni girdim ;) 14 15 binde kalmalıyım ondan dolayı bana başka ilan söyleyebilrmisin? birde bu japon yapımı nasıl anlaşılıyor ? enjektörlü far edermi?
Başka bu şekilde bildiğim tavsiye edebileceğim araç yok. Bence kassa da zorlanıp almaya çalış, hem bir de fiyatını yüzyüze sor, belki de sandığın kadar kasmaz, çünkü 14-15 e alacağın araç ya 92-93 model olacak, kısa vadede sorun çıkarıp fiyatının buralara gelmesi yüksek ihtimal olacak. Kısmet belki ucuz ve temiz de denk gelebilir.
Japon olanlar genelde 97 ve daha düşük model olur 98-99 nadir Japon bulunur. Dış görünümde en bariz fark; İspanyollarda yanlarda kapı ortasından altına kadar plastik kaplama varken Japonlarda burada ince bir şerit olur.
Fakat Japon-İspanyol meselesinde illa ki İspanyol kötüdür alınmaz anlamı çıkarmayın. Ben 15 bin bütçe deyince biraz daha arttırın, hem Japon, hem off road donanımlı bir araç alabilirsiniz anlamuında söyledim. Yoksa her ikisinin kendine göre artıları var. Mesela İspanyollar 6 beygir daha güçlü, şanzıman dişli -ayna mahruti oranları daha seri dolayısıyla zaten 1.6 motor olan araç kısmen hantallıktan kurtarılmış.
Kolay gelsin, gönlünüzce bir araç bulmanız temennisiyle.

veteriner' Alıntı:
Başka bu şekilde bildiğim tavsiye edebileceğim araç yok. Bence kassa da zorlanıp almaya çalış, hem bir de fiyatını yüzyüze sor, belki de sandığın kadar kasmaz, çünkü 14-15 e alacağın araç ya 92-93 model olacak, kısa vadede sorun çıkarıp fiyatının buralara gelmesi yüksek ihtimal olacak. Kısmet belki ucuz ve temiz de denk gelebilir.
Japon olanlar genelde 97 ve daha düşük model olur 98-99 nadir Japon bulunur. Dış görünümde en bariz fark; İspanyollarda yanlarda kapı ortasından altına kadar plastik kaplama varken Japonlarda burada ince bir şerit olur.
Fakat Japon-İspanyol meselesinde illa ki İspanyol kötüdür alınmaz anlamı çıkarmayın. Ben 15 bin bütçe deyince biraz daha arttırın, hem Japon, hem off road donanımlı bir araç alabilirsiniz anlamuında söyledim. Yoksa her ikisinin kendine göre artıları var. Mesela İspanyollar 6 beygir daha güçlü, şanzıman dişli -ayna mahruti oranları daha seri dolayısıyla zaten 1.6 motor olan araç kısmen hantallıktan kurtarılmış.
Kolay gelsin, gönlünüzce bir araç bulmanız temennisiyle.
ABDULLAH kARDEŞİM BENİM ARACIM VAR!!! :smiley:

UltraStore' Alıntı:
ABDULLAH kARDEŞİM BENİM ARACIM VAR!!! :smiley:
Doğru Hocam, senin araç da satılıktı değil mi?
Gezenbilirci arkadaşların araçları hep temizdir.
Arkadaş Ankara'dayım yazınca aklıma ilk Mustafa Bey'in aracı geldi.
İnşallah fiyatta anlaşırsınız, hayırlı alış-verişler.

tartışmasız grand vitara derim..tanıdıkça grandı tutkun olacak....

Ekli dosyalar

• IMG_0200.JPG
    IMG_0200.JPG
    117.1 KB · Görüntüleme: 214

bir adet uygun fiyatlarda grand bulabilirsem zaten alacağım kararımı verdim ... ama araç yok ankarada o zman benimde bir tutkum olabilirdi :eek:

abilerim ankarada

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-masrafsiz-vitara-90338690/detay hoşuma gitti

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-arazi-canavari-80838919/detay 98 model yaptırırsam nasıl

olur? 1.3 yazıyor bu araçta birde?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-1993-suzuki-vitara-lpg-li-bakimli-yuruyen-motor-sanzuman-iyi-94947125/detay bu nasıl peki fiyat görünüş model yıl?

dovet' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-1993-suzuki-vitara-lpg-li-bakimli-yuruyen-motor-sanzuman-iyi-94947125/detay bu nasıl peki fiyat görünüş model yıl?
bu 93 amarikan versiyonu bildiyim kadarıyla bazı parça sorunları oluyo,genede iyice öyrenmek lazım.

bu parça sıkıntısını tam nasıl öğrenirim? netten yazıyorum çıkıyo servisi arayıp sormakmı lazım? gidip tofaşa bakan ustaya sorsam napcan bunu parçası bulunmaz der her türlü amrikan japon vs vitaralara...

dovet' Alıntı:
bu parça sıkıntısını tam nasıl öğrenirim? netten yazıyorum çıkıyo servisi arayıp sormakmı lazım? gidip tofaşa bakan ustaya sorsam napcan bunu parçası bulunmaz der her türlü amrikan japon vs vitaralara...
sitede suzuki bölümüne girerseniz baya bibilgi edinirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,960
Kayıtlı Üye Sayımız
166,719
Kaydolan Son Üyemiz
gezentavuk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.