Ynt: Telsiz Tercihi ( Marka,Tercih,Fiyat,Güç,Performans,Mesafe ) yapmadan önce
Merhaba ;
Adınız bilmediğim için size hitap edemiyorum, kusura bakmayın,
Kitap 2 bölüm olarak hazırlandı , birinci bölüm geçen ay bitti baskı için hazırlanıyor
İkinci bölüm, ağır olan konular , daha ziyade lhaberleşmenin lojistik ve zor şartlarda yapılan tipi için imkanları zorlamak
çok zor durumların ve imkansızlıkların , deneyimlerin , hatta çok basit malzeme ile geliştirilen tekniklerin bulunduğu
yazılar ve şemalar var , bu kitapta bulunan bilgiler kesinlikle alıntı değildir ( frekans ,dalga boyu , gibi terimler ve listeler hariç )
zıplama,
süpürme ,
yansıma açısı ,
koridor açmak,
cepte taşınan reflektör ( yagi diyebilirler ama değildir ) ile 5 db kazanmak,
su ile yapılan HF anten ,
denizden yapılan telsiz yayınları,
telefon su tesisatı ve elektrik hattı üzerinden gönderilebilen frekanslar ,
sadece bilenlerin anladığı MORS olmayan alfabe ,
kripto benzeri herkesin duyduğu ve anlamadığı haberleşme
ve son proje bitince bu ikinci bölüm baskıya girecek ( LASER BİNDİRMELİ RF FREKANSLARI VE LASER ile TELSİZ GÖRÜŞMESİ )
bunlar ikinci kitabın bölümlerinden seçmeler , dediğim gibi Tevfik Bey, bu konuda bugüne kadar kimsenin yapmadığı projeleri hayata geçirmiştir
birilerine AFAKİ gelsede şu anda yaptıkları benim ve bizim gibi kişiler için bir kılavuzdur.
kendisi ailesinden birisinin sağlık nedeni ile bir süreliğine Bodrum'a gitmek mecburiyetinde kaldı , dönüşte 2. kitaba devam edecek
sizin görüş açınızı bilmiyorum , belki gerçek , belki de dalga geçiyor olabilirsiniz ,
yazıda bir serzeniş var gibi geldi , eğer yanılıyor isem sizden özür dilerim...
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı