Terios 1.3 almak isteyene önerileriniz ne olur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freegraf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,473

freegraf

uzun aradan sonra bakalım neler olmuş hayatta
Yer
istanbul
Sn. Arkadaşlar selamlar,bir kac, zamandır.Arazi aracı konusunda epey git gel ler yaşadım. (offroad yapacak değilim en azından şimdi.asfaltın dişina çıkayım dere ,çamur ,bozuk yollarda gideyim amacı ile bir arac yeter.)kararım.pinin ,vitara arasında gidip ,geliyordu.Terios ta ufak ve zayıf gelir diye bakmadım.Ama şimdi bakıyorum.365 günün kaç gününü arazide gecirecem.kac gününü istbulun en yoğun trafik ve park alanlarında gecirecem.Sorusuna ,vergi yakıt vs eklenince neden terios 1.3 olmasın.Üsttelik,2005 ile 2007 arası az kullanılmış, bir rac bana cazip geliyor.bu arada bütcemide zorlamayacak. Durum böyle olunca bu arac bana terios gözüküyor.böylece halim i, anlattım ,sizden olumlu,olumsuz paylaşım ve tecrübeler bekliyorum.Şimdiden hepinize,teşekürler.iyi paylaşımlar.mehmed.

Etiketler
Ynt: Terios 1.3 almak isteyene önerileriniz ne olur?

Merhaba, uzun süre 2004 vitara 3k baktıktan sonra çok temiz bir 2006 Terios bularak onu aldık. Yüksek sürat yapmayacaksanız problem yoki Dün kısa bir turla off road yeteneklerini de denedik, tatminkar, tek dert lastik, lastik iyi olursa hafif off road da çekişi çok iyi. 30.000 km bakımı yetkili serviste 500 tl tuttu ve bunun için de fren balataları, filtre değişimleri vs de var. Üzerinde orjinal balata ile 30.000 km problemsiz geçmiş(otomatik). Bakım maliyetleri, yakıtı, vergisi, sigortası uygun. Daracık yerlerden geçiyor,dar sokaklarda da birebir. Ben şimdilik çok memnunum.

Doğru karar. İdeal yayla gezintisi, kamp vs aracı. Donanım özelliklerine dikkat ederek alırsanız iyi olur, bazı özellikler opsiyonel olabiliyor.

Sn.Armağan ve Kürşat cevaplarınıza teşekür ederim.ibre şimdiden yönünü tain edecek gibi.iyi muhabetler.

SN. Kürşat şu donanımın detaylarını ,eyer vaktin varsa sana zahmet yazarsan iyi olur.Şimdiden teşekürler.iyi muhabetler.

SN. Kürşat şu donanımın detaylarını ,eyer vaktin varsa sana zahmet yazarsan iyi olur.Şimdiden teşekürler.iyi muhabetler.

2011 model terioslara baktıysanız, sürekli 4x4, orta diferansiyel kilidi ve lsd ile tıpkı ilk nesil rav4 lerin bir boy küçüğü olduklarını görürsünüz.
Daha eski modellere bakacaksanız dikkat edin bu özellikler olsun. Mesela 2011 model 1.6 motorlu suzuki vitarada bunların hepsi yok, görsel olarak o da ilk nesil rav4 e benziyor ama donanım açısından eksik kalıyor.

Sn. kürşat teşeküler.fakat şimdi çıtayı o kadar yüksek tutamıyorum.yan 11 model bana tuzlu gelir.Heleki şu vergi yasaı falan vs.işin içine girince ,çıta epey düştü.1.3 bile yetecek ,galiba.Yoksa bahsettiğiniz özellik gercekten iyi bir özellik.Sağolunuz,iyi muhabetler dilerim.

Araştırmak lazım aynı özellikler eski terioslarda da olabilir. Sonuçta daihatsu toyota ortaklığında çalışan bir şirket. Aynı kafada iş yapıyorlar yani, o yüzden araçlar benziyor.

evet öyle.ama bu daihatsu amcam da türkiye pazarından çekiliyor diye bir şey var ortada,ne kadar eyri ne kadar doğru o da belli değil.Neticede ufak falan ama sağlam araclar.ferozalar hala taş gibi ortalıkta çirit atıp duruyorlar. hal böyle.Bakmak gerek.

evet öyle.ama bu daihatsu amcam da türkiye pazarından çekiliyor diye bir şey var ortada,ne kadar eyri ne kadar doğru o da belli değil.Neticede ufak falan ama sağlam araclar.ferozalar hala taş gibi ortalıkta çirit atıp duruyorlar. hal böyle.Bakmak gerek.

O doğru. 2013 te araç satışından çekiliyorlar sadece servisler kalıyor.

Terios kullananlar neredeler. kimse yokmu ahali ? biraz birşeyler anlatın.canlı canlı...selamlar.

Birde şunu soracaktım.1.3 lerde ilk üretilen galiba 1999 model,ama baktığımda 2003 ve 2006 arası üretilenler çoğunlukta,bu seneler arası üretilen modeller arasına ne gibi bir.değişiklik ve farklılıklar var.bilen varsa,zahmet olmaz ise bir açıklasa iyi olur,faydalı olur.Şimdiden teşekürler.

Daihatsu'ların ithalatçısı değiştiği için ithalatı düzenli yapılamadı ama 2003 ve sonrasında piyasada sürekli yer aldı. O yüzden 2003 ve sonrası modellere rastlamak tabii ki daha mümkün.
2003 model Terios'larla 1999'da piyasaya çıkan Terios'lar arasında makyaj ve donanım dışında bir fark bulunmuyor. Alacaksanız üst model ve donanımlı olan araçları tercih edin. Sonuçta yeni her zaman yenidir.
Bir akrabamızda sanırım 2003 model Terios var, arabaya değil düzenli bakım yaptırmalarını doğru dürüst yıkattıklarını bile görmedim. Ama hala katır gibi her yere gidiyor ve ne bir arıza ne bir tıkırtı, sapasağlam. Hafif arazide de ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak bir araçtır.

daihatsu sevenlerin buluştugu daha aktif bir forum sitesi var.

oradaki yazıları okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz

' daihatsu askina ' diye googleda aratırsanız çıkar.

Konuyu yeni fark ettim :smiley:
2008 model silver terios kullanıcıyım
Üç yıllık deneyimlerim sonucu tavsiyem,gönül rahatlığı ile alın olacaktır :smiley:

2004 1,3 sx kullanıcısıyım. belirtiğiniz istekleri karşılayabileceğiniz en ucuz ve en sağlam 4x4 tür terios.Aracı dx yerine sx almanızı tavsiye ederim.sx dx'e göre biraz daha donanımlı ve makyajı daha güzel.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR