Terios'dan Sonra Forester'e Geçiş Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan szt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,764

szt

Ana Kamp
Web
www.sztoker.com
Arkadaşlar merhaba.
Gördüğüm kadarıyla kullandıkları araçlar konusunda oldukça bilgili insanlardan oluşan bir aile burası. O nedenle sizlerden yardım istiyorum.
2007 model yeni kasa Terios'umu değiştirmek istiyorum. 40.000 TL civarı bütçe ayırabilirim. Genelde asfaltta araç kullanıyorum. Asfalt dışındaki kullanımıma Terios AT lastiklerle yetiyor. Daha zor koşullarda şimdilik işim yok.
2008 model yeni kasa olanlarından Forester seçeneklerden bir tanesi. Ancak ciddi tereddütlerim var.
-Konfor konusunda ( yol sesi, motor sesi, bozuk yollardaki sarsıntı) yeni kasa Teriosla kıyaslamak mümkün müdür?
-Yaşadığım şehirde (Mersin) subaru servisi yok, bu arabadan anlayan usta da yoktur sanırım. Adana'da servis var. Bu durum bana çok sıkıntı yaşatır mı?
-Terios'la şehiriçi 8.5 litre/100 km benzin sarfiyatım var. Tüplü bir foresterla daha fazla mı olur yakıt giderim?
-Böyle bir araç alırsam 5-6 yıl (yaklaşık 60-70 bin km) kullanmayı planlıyorum. Bu plan tutar mı yoksa son sahibi ben mi olurum?

Konfor konusunda her iki aracı da kullananların (şayet varsa öyle birileri) söyledikleri benim için çok kıymetli olacak.
Şimdiden tüm ilgilenenlere teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Terios'dan Sonra Forester'e Geçiş Olur mu?

szt' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.
Gördüğüm kadarıyla kullandıkları araçlar konusunda oldukça bilgili insanlardan oluşan bir aile burası. O nedenle sizlerden yardım istiyorum.
2007 model yeni kasa Terios'umu değiştirmek istiyorum. 40.000 TL civarı bütçe ayırabilirim. Genelde asfaltta araç kullanıyorum. Asfalt dışındaki kullanımıma Terios AT lastiklerle yetiyor. Daha zor koşullarda şimdilik işim yok.
2008 model yeni kasa olanlarından Forester seçeneklerden bir tanesi. Ancak ciddi tereddütlerim var.
-Konfor konusunda ( yol sesi, motor sesi, bozuk yollardaki sarsıntı) yeni kasa Teriosla kıyaslamak mümkün müdür?
-Yaşadığım şehirde (Mersin) subaru servisi yok, bu arabadan anlayan usta da yoktur sanırım. Adana'da servis var. Bu durum bana çok sıkıntı yaşatır mı?
-Terios'la şehiriçi 8.5 litre/100 km benzin sarfiyatım var. Tüplü bir foresterla daha fazla mı olur yakıt giderim?
-Böyle bir araç alırsam 5-6 yıl (yaklaşık 60-70 bin km) kullanmayı planlıyorum. Bu plan tutar mı yoksa son sahibi ben mi olurum?

Konfor konusunda her iki aracı da kullananların (şayet varsa öyle birileri) söyledikleri benim için çok kıymetli olacak.
Şimdiden tüm ilgilenenlere teşekkür ederim.

çok bilgim yok forester la
ama yol halinde teriostan daha iyi olacağı kesin...daha az ses daha iyi yol tutuşu gibi...
mersin-adana bence hiç poblem değil...istanbulda diğer semte gitmekten daha hızlı gidersiniz...
turbo motorları çok yakıyor onu iyi biliyorum... tüplü turbo olmayan bir 2000 cc forester terios benzinliden daha az yakar diye tahmin ediyorum...
yedek parça fiyatlarını ve işletim maliyetini araştırırdım sizin yerinizde olsam... (servisi arar fen balatası, aks, disk, tampon, far, stop gibi şeylerin fiyatını sorardım)

Bir kaç sorunuza cevap vermek isterim. Çünkü Forester almadan benim düşündüğüm sorunların bazılarını düşünmüşsünüz.
Düşündüğünüz paralara az km.yapmış modelli araç aldığınızı varsayarak;
1-Servis olayını dert etmeyin. Perdiyodik bakımlarını az çok iyi bir motor ustası yapar. Servis olayı komşu ilinizde olması yeterli. Burda randevu ve trafik olayını
işin içine katarsanız orada işiniz daha kolay. Servislere çok seyrek uğrayan bir araçtır. Benzinli olması ve kendini kanıtlamış olması sizin fazla düşünmenize
gerek kalmaz bence. Ben servisin hiç olmadığı yerde kullanıyorum. En yakın servis 90km.de. Bu araçların servis olayları bakımdan fazla para kazandırmaz.
Sadece parça değişimi,aksesuar ve kazalardan olur. O yüzden Erzurum gibi yerde dahi servisi işsizlikten dolayı yıllar önce kapatmış.

2-Şehir içinde Teriostan 3-4 litre fazla yakar. Ama nedenleri var; sürekli 4*4 ve ağırlık. Gaz olayına ben karışmam. Sevmediğim bir olay olduğundan, bu konuda
size gezengen kardeşimiz çok iyi bilgi verebilir.

3-Bu aracı en az on yıl hiç sorunsuz binersiniz. Hele yılda 10 binle süre koymanıza gerek dahi yok.

4-Konfor konusunda muadil suvları kullandım ama terios kullanmadım. Gerçekten rakiplerinden kesinlikle geri değildir.

5-Genellikle asfaltta kullanmanız arada araziye çıkmanıza en uygunu forester olacak. Yol sesi az da olsa muadil araçlara göre fazladır. Camlar çerçevesiz olduğundan. Ama bu
da inanın çok hoş bir duruş sergiliyor araca. Spor bir crossover havası veriyor araca.Bozuk yollarda ses olayı ve içerideki aksamlardan ses gelmez. Benim başlıklar altında Forestere yapmış olduğum ses yalıtımıyla ses olayını büyük ölçüde halledersiniz.
Şimdiden hayırlı kararlar vermenız dileklerimle.

tonkano ve 997799 gayet yerinde açıklamalarda bulunmuşlar.

Bende kısaca yazayım.

Terios Foresterdan daha dar ve yerden biraz daha yüksek. Devamlı 4x4 olmasına rağmen yol tutuşu daha düşüktür Forester'dan.
Yeni kasa Forester'larda camlarda çerçeve olduğundan dışarıdan daha az ses gelir, fakat bir eski kasalarda camlarda çerçeve yok, o nedenle Terios daha sessiz gelebilir.
Konfor kıyaslanmayacak kadar farklı. Forester elbette daha iyi.
40bin TL'ye yeni kasa Forester almak zor (neredeyse imkansız gibi). Varsa bende almak isterim doğrusu. Ama bir eski makyajlı kasa olabilir tonkano'nun kullandığından.
Terios vergi açısından avantajlı ama motor gücü yetersiz.
Forester'da simit depolu LPG taktırabilirsiniz, Terios'ta bu mümkün değil, yedek lastik arka kapakta olduğundan.
Terios artık Türkiye'den çekiliyor.

Kısacası iki araç bence kıyaslanmayacak kadar farklı. Forester (hele Turbolu model olursa) LPG'li kullanılacaksa paradan kısıp ucuz LPG taktırılmamalı, mutlaka iyi bir sistem kullanılmalı.

Arkadaşlar detaylı açıklamalarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sayın Gezengen elbette Foresteri Teriosla kıyaslamıyorum. Yani Teriosmu alayım yoksa Forester mı demiyorum. Benim kaygım şu;
Aslında ben Teriosdan oldukça memnunum ama 4,5 yıl oldu değiştireyim dedim. Değiştirmişken daha iyisi olacağından emin olayım. Teriosda arka süspansiyonlar biraz sert. Bozuk-engebeli yollarda sarsıntı fazla oluyor. Örneğin bu olay yeni alacağım araçta olmasın istiyorum. Forester ı alırsam tek olumsuzluğun yakıt fazlalığı olacağından emin olmak istiyorum. Artık onu sineye çekeceğim.
Bugün daha alıcı gözle baktım, haklısınız yeni kasayı alamıyormuşum. 2006 yada 2007 olabiliyor ancak.
Anladıklarım;
-Servis sorun değil, zaten sorunsuz bir araç.
-Araçların ölçüleri ve dizaynları gözönüne alındığında yol tutuşu daha iyi.
-Lpg olmazsa 3-4 litre fazla yakacak. (Turbosuz olursa da bu kadar fark olurmu acaba?)
-Daha geniş ve daha kaliteli iç mekan, daha fazla donanım ve daha fazla güç olacak.

Hala terddütlü konular;
-Lastik sesi, rüzgar sesi, motor sesi?
-Arka süspansiyon konforu?

Yeni kasa Terios'lar bir önceki kasalara göre konfor konusunda epey yol katetmiş araçlardır. ancak unutulmamadır ki Forester'lar 2000 cc ve Terios'lara göre daha üst sınıfta araçlar oldukları için yol sesi ve sürüş konforu konusunda daha iyidir. Her iki araca da binmiş birisi olarak (kullanmadım, yolcu olarak kısa seyahat) Forester'la hem siz hem de yolcular konfor açısından daha rahat edersiniz.
Servis konusunda şunu söyleyeyim, Adana-Mersin arası 68 km. Bence 68 km için hiç riske atmayın, yetkili servisi tercih edin.

szt' Alıntı:
Hala terddütlü konular;
-Lastik sesi, rüzgar sesi, motor sesi?
-Arka süspansiyon konforu?

Arka süspansiyonlar otomatiktir Foresterlarda. Ne kadar yük binerse binsin aracı düz tutar ve arkası çökmez. Bu nedenle biraz pahalıdırlar, ama tamiri söz konusu. Araç alınacakken mutlaka amortisörlerinin kontrol edilmesi yararınıza olacaktır.

Motor sesi özellikle turboda muhteşem. Onun haricinde de standart boxer motor olduğu için keyifli ve beni rahatsız etmiyor hiç. Lastik sesi de kışlık ve büyük lastik taktığımda oluyor. Orjinal lastikleri çok sessiz. Yukarıda da yazdığım gibi bazen rüzgar sesi geliyor camlar çerçevesiz olduğundan. Ama imkanım olsa yeni kasasını hemen alırdım.

tonkano' Alıntı:
Bir kaç sorunuza cevap vermek isterim. Çünkü Forester almadan benim düşündüğüm sorunların bazılarını düşünmüşsünüz.
Düşündüğünüz paralara az km.yapmış modelli araç aldığınızı varsayarak;
1-Servis olayını dert etmeyin. Perdiyodik bakımlarını az çok iyi bir motor ustası yapar. Servis olayı komşu ilinizde olması yeterli. Burda randevu ve trafik olayını
işin içine katarsanız orada işiniz daha kolay. Servislere çok seyrek uğrayan bir araçtır. Benzinli olması ve kendini kanıtlamış olması sizin fazla düşünmenize
gerek kalmaz bence. Ben servisin hiç olmadığı yerde kullanıyorum. En yakın servis 90km.de. Bu araçların servis olayları bakımdan fazla para kazandırmaz.
Sadece parça değişimi,aksesuar ve kazalardan olur. O yüzden Erzurum gibi yerde dahi servisi işsizlikten dolayı yıllar önce kapatmış.

2-Şehir içinde Teriostan 3-4 litre fazla yakar. Ama nedenleri var; sürekli 4*4 ve ağırlık. Gaz olayına ben karışmam. Sevmediğim bir olay olduğundan, bu konuda
size gezengen kardeşimiz çok iyi bilgi verebilir.

3-Bu aracı en az on yıl hiç sorunsuz binersiniz. Hele yılda 10 binle süre koymanıza gerek dahi yok.

4-Konfor konusunda muadil suvları kullandım ama terios kullanmadım. Gerçekten rakiplerinden kesinlikle geri değildir.

5-Genellikle asfaltta kullanmanız arada araziye çıkmanıza en uygunu forester olacak. Yol sesi az da olsa muadil araçlara göre fazladır. Camlar çerçevesiz olduğundan. Ama bu
da inanın çok hoş bir duruş sergiliyor araca. Spor bir crossover havası veriyor araca.Bozuk yollarda ses olayı ve içerideki aksamlardan ses gelmez. Benim başlıklar altında Forestere yapmış olduğum ses yalıtımıyla ses olayını büyük ölçüde halledersiniz.
Şimdiden hayırlı kararlar vermenız dileklerimle.
Sayın Szt kardeşimize yeterli bilgi yazdım ama hala kafasında kırıntılar olmasına üzüldüm. Gerçi sık elemek istiyor ama her aracın handikabı vardır. Neyse karar
kendisinin. Sorunsuz veya en sorunsuz araç bence biraz hayal gibi. Envanter yapmak için de araştırmak güzel. Her şeyin hayırlısı.

Sayın tonkano merhaba. Yazdıklarınız benim için çok değerli. Zaman ayırıp görüşlerini, tecrübelerini yazan insanlara saygım büyüktür. Üstelik siz hakikaten çok ayrıntılı bir cevap yazmışsınız, minnettarım. Yazılanları dikkate almadığımı, umursamadığımı filan sanmayın. Benim sıkıntılı olmam, sık elemem şundan kaynaklanıyor: Zaten 4x4 özelliği olan ve bozuk zeminlerdeki konforu dışında memnun olduğum bir aracım var. Sınırlı bütçeyle, eldeki aracımın handikaplarını giderecek bir araç arıyorum. Takdir edersiniz ki "konfor", "yol sesi", "motor sesi" gibi kriterlerin ölçü birimi yok, muğlak ifadeler. Aslında en iyisi bu tür özellikleri test ederek karar vermek ama burada sözkonusu olan Forester'ı bırakın test sürüşü yapmayı çıplak gözle görme olanağım bile yok.

Umarım içinde bulunduğum durumu anlatabilmişimdir, lütfen gönül koymayın :smiley:

(Zaten ben bu gidişle aracımı değiştiremiycem, umudum kalmadı)

Sayın szt,
şaka tarafıydı. Hele ki, bizim oralarda meşhur bir lafı vardır;"Bir atımlık barutum var" misali sık elemek zorunda olduğumuzdur.
Sizinde öyle olmanız çok güzel. Ben Navara'yı biraz öyle aldım epeyce tuzlu bir deneyim oldu bana.
Ben sizin aracınızın eksiklerini bilemiyorum, kaldı kı aracınızda pek tanımıyorum. Ama size şunu söyleyebilirim; Ben Forester harıcı birçok araç sürdüm ve sahibi oldum. Halende arkadaşın oto kuaförüne gelen çok çeşitli araçları da kullanıyorum. Fikrim şu;
Forester, yalıtım yapılmadığında orta sınıf araçlar gibi ses alıyor. Ama, yumuşak lastik ve alt,üs,yan,tabandan yapılan ses yalıtımından sonra. Üst sınıf araçlara yakın bir sessizlik
oluşuyor.
Hatta birçok mercedes ve bmw aracı sökük olduğunda incelediğimde benim uyguladığım yalıtımdan daha azını uygulamış. Sadece mercedes en güzelini uygulamış. Orjınal
yapılan yalıtım ve imkanlarını sper kullanmış. Araç monte edilirken yapılan yalıtım süper olur. Ayrıca arac diazyn edilirken boşluklar ona göre birakılıyor. Bu boşluklara yalıtım malzemeleri
özel tekniklerle şekillenip seri üretimden çıkarılıp kolayca uygulanıyor. Biz sonradan yaptığımız için bazı yerleri yapmakta zorlanıyoruz. Bazende imkansız hale geliyor. Mesela ben içerden torpido altına yaptım yalıtımı. Ama önden motor içinden yapmadım. Onuda biraz da içeri boxer motor sesi gelsin diye ;D.
Sonuçta araç muadillerine göre güzel bir araç, tek eksığı yakıt; oda süerkli 4*4 olması, sürüş güvenliği ve perfonmans olarak size dönüyor. Hele tüp taktırırsanız mesele tamam.
Sahıp olduğumuz araçların bizim için en iyi araç olması dileklerimle. Sağlıcakla...

Kendimce şöyle bir değerlendirme yaptım, ne dersiniz?
(Forester'cılar kızacak ama :smiley: )

Arazi özelliklerini değerlendirmedim, zira hepsi de işimi görür.

KARSL.jpg

Merhaba olaya gayet analitik bir yaklaşım sergilemişsiniz. Gördüğünüz gibi RAV4'le Forester'in birbirine göre avantajları ve dezavantajları var ama aşırı bir farklılık yok
Ancak özellikle 4x4 araçların hobi kullanımına yönelik olmaları nedeni ile satın alımdaki en önemli etkenlerden biri de araçtan alınan keyiftir; bu işlerde duyguların önemi büyüktür. Bence düşündüğünüz araçları test etme imkanınız varsa önce test edip son kararınızı verin.
Size en keyif veren araç hangisi ise onu alın derim. Çünkü benim gibi istanbulda yaşayan ve aklı başında olan kimse 4x4'e binmez; Kağıt üstünde hemen her yönüyle dezavantajlı araçlardır bunlar. Hele benim gibi, 2500 cc kamyonete hiç binmez :p Bunun tek nedeni tutkudur.

Duygulara göre hareket edin dedim de bu arada ikinci eldeki değer kaybı, piyasa ve servis yaygınlığı gibi hususları da gözardı etmeyin. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri