KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
shackles daha doğru. ben bu makas işi ile bir dönem kafayı yedim. bir bakla aldım. sonra birini ters çevirdim. yeni dizayn ettim. nafile sonunda makaslı araba kullanmamaya karar verdim. ama kullanacaksanız shackles alın derim.
sanmıyorum. yükte kapanır en fazla. aslında bir de "slee offroad" diye bir amerikan sitesi var. Amerikalılar kamyonet ile ilgili daha çok parça üretiyor. Ama 6"kitler gibi anlamsız modifikasyonlardan uzak durun.
Bildiğiniz gibi asıl yükseltme lastikle yapılır. Sadece lastik ile diferansiyel alt noktası yükseliyor. Toyota'larda büyük lastik ebadı takmak sorunsuz. 2" yaylardan 2cm de lastikten yükseltseniz. 7 cm iyi fark yaratır.
ersun şu anda temsilcisi partnerotomotivde magli hazır bitane var, ben pazarlık yaptım telefonda 4.ooo tl veririm dedi,italyadada pahallı meret, airlander modeli ersun
Heytem, bak burada bir ilan var
http://www.sahibinden.com/arac_ustu_cadir_autohome_maggiolina_airlander_small_2120_eu_kdv_-02WQQaXQQ11145239WQQpXQQdisplayitem
bu ebat lastik bir fırt büyük gibi. araç çok hantallaşır. 315/75/16 gibi duruyor. 285/75/16 daha iyi olur. 315 hem çok pahalı hem de ağır. Ancak 200PS üzeri makinelerde kullanılması lazım.
önceki sayfalarda resmini koyduğum aracın lastikleri de 315*75*16. abartı bi hantallık sözkonusu değil.
285 bence biraz küçük kaçabilir. bir de rally chip düşünüyorum ben, baya bir rahatlatır heralde bu lastikleri.. bu arada benim jantlar 15" bu ebadın muadili kolay bulunur mu 15"e. 315*75*15 gibi?
Ben de iki farklı araçta bu iki ebadı da kullanıyorum. Yükseklikleri arasında 1cm fark var. 285'in fiyatı 500 TL civarında. Diğerini Amerika'dan getirebiliyorsunuz. Maliyeti 850 TL'yı geçiyor. 4 tane almakla iş bitse iyi ama her an bir tane daha almanız gerekebilir. Aralarında ciddi ağırlık farkı var. Genişlikte 3cm fark kar üzerinde büyük avantaj. Karar sizin Ben Goodyear MT/R leri yeni yağmış karda 15psi - kayada 12psi ile kullanıyorum. Yanaklara çok iş düşüyor.