Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,657
Ynt: Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

shackles daha doğru. ben bu makas işi ile bir dönem kafayı yedim. bir bakla aldım. sonra birini ters çevirdim. yeni dizayn ettim. nafile sonunda makaslı araba kullanmamaya karar verdim. ama kullanacaksanız shackles alın derim.

Etiketler

yeni alacagım makasda omenin makası zaten..
shackles yuklu durumda sorun çıkarır mı? malum araç pick-up bazen agır seyler tasımam gerekiyor..

sanmıyorum. yükte kapanır en fazla. aslında bir de "slee offroad" diye bir amerikan sitesi var. Amerikalılar kamyonet ile ilgili daha çok parça üretiyor. Ama 6"kitler gibi anlamsız modifikasyonlardan uzak durun.

benim hedefim 1.5"-2" zaten.. sonrada 31-10.515 veya 32-10.5-16 lastik..

ben bu oranda yükseltmeyi düşünüyorum. önceki yolladığım kırmızıdan daha iyi sanki, lastik ve yükseklik oranı çok yerinde olmuş.
sizce?

Bildiğiniz gibi asıl yükseltme lastikle yapılır. Sadece lastik ile diferansiyel alt noktası yükseliyor. Toyota'larda büyük lastik ebadı takmak sorunsuz. 2" yaylardan 2cm de lastikten yükseltseniz. 7 cm iyi fark yaratır.

ersun şu anda temsilcisi partnerotomotivde magli hazır bitane var, ben pazarlık yaptım telefonda 4.ooo tl veririm dedi,italyadada pahallı meret, airlander modeli ersun

Heytem, bak burada bir ilan var
http://www.sahibinden.com/arac_ustu_cadir_autohome_maggiolina_airlander_small_2120_eu_kdv_-02WQQaXQQ11145239WQQpXQQdisplayitem

fastjunkie' Alıntı:

ben bu oranda yükseltmeyi düşünüyorum. önceki yolladığım kırmızıdan daha iyi sanki, lastik ve yükseklik oranı çok yerinde olmuş.
sizce?

bu ebat lastik bir fırt büyük gibi. araç çok hantallaşır. 315/75/16 gibi duruyor. 285/75/16 daha iyi olur. 315 hem çok pahalı hem de ağır. Ancak 200PS üzeri makinelerde kullanılması lazım.

önceki sayfalarda resmini koyduğum aracın lastikleri de 315*75*16. abartı bi hantallık sözkonusu değil.
285 bence biraz küçük kaçabilir. bir de rally chip düşünüyorum ben, baya bir rahatlatır heralde bu lastikleri.. bu arada benim jantlar 15" bu ebadın muadili kolay bulunur mu 15"e. 315*75*15 gibi?

Ben de iki farklı araçta bu iki ebadı da kullanıyorum. Yükseklikleri arasında 1cm fark var. 285'in fiyatı 500 TL civarında. Diğerini Amerika'dan getirebiliyorsunuz. Maliyeti 850 TL'yı geçiyor. 4 tane almakla iş bitse iyi ama her an bir tane daha almanız gerekebilir. Aralarında ciddi ağırlık farkı var. Genişlikte 3cm fark kar üzerinde büyük avantaj. Karar sizin :smiley: Ben Goodyear MT/R leri yeni yağmış karda 15psi - kayada 12psi ile kullanıyorum. Yanaklara çok iş düşüyor.

15 Jant'a 315'i unutun. 285/75/16 nın ideal jantı 8"x16". Amerikan ölçülerine geçmek lazım 8,5"x15" Jant var mı bilmem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,096
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

SON KONULAR

Geri