Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omergin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,472

Etiketler
Ynt: Toyota Hilux Yükseltme (2008 Mod)

daha evvel sormuştum toyota parçaları yok amerikan parçası getirioruz demişti.

tar otoya sipariş verdim arb yükseltme kit olarak eylül sonu geliyor , geldiği zaman ayrıntılı resimlerini koyarım.

biz Toyota'cılar kadar da tembeli yok sanırım sitede, herkes yükseltti araçları biz yerimizde sayıyoruz ;D

Dün çamurluk ve lastik arasındaki mesafeleri ölçtüm, arkada 17 cm, önde 8 cm lik bir boşluk var. (baştan savma ölçümlerdir)
Önler için 10 cm lik bir çözüm bulamazsam sanırım şu 5 cmlik spacerlarla arkaya dokunmadan aracın önünü 5 cm kaldırıcam http://tinyurl.com/lapx4v, en azından 30-9.5-15 belki 31 falan takabilirim.
Ayrıca Hilux için hertürlü amortisör ekipmanı var --> http://tinyurl.com/mjuth6

Bu arada benim jantlar offsetli, ancak sağdaki lastikler soldakilerden daha dışarıda ??? sebebi üzerinde tahminde bulunabilecek biri var mı, kafamı ciddi kurcalıyor bu konu artık.
Jantların offsetleri aynı, 4 ü de aynı anda geldi..

fastjunkie' Alıntı:
biz Toyota'cılar kadar da tembeli yok sanırım sitede, herkes yükseltti araçları biz yerimizde sayıyoruz ;D

Dün çamurluk ve lastik arasındaki mesafeleri ölçtüm, arkada 17 cm, önde 8 cm lik bir boşluk var. (baştan savma ölçümlerdir)
Önler için 10 cm lik bir çözüm bulamazsam sanırım şu 5 cmlik spacerlarla arkaya dokunmadan aracın önünü 5 cm kaldırıcam http://tinyurl.com/lapx4v, en azından 30-9.5-15 belki 31 falan takabilirim.

Bu arada benim jantlar offsetli, ancak sağdaki lastikler soldakilerden daha dışarıda ??? sebebi üzerinde tahminde bulunabilecek biri var mı, kafamı ciddi kurcalıyor bu konu artık.
Onur,
Dördününde aynı anda gelmesi aynı offsete sahip demek değil. Bence tek tek ölçmek lazım offsetleri. Arabanın şasesinde bir hatadan daha büyük ihtimal jantlarda hata olması bana sorarsan...

bizim araçların tamponu zaten çok sarkık hiç hoşuma gitmiyor ama bu spacerlardan sonra amortisöre ihtiyaç olmaz mı ?

sağa ve sola dönüş çapları ve direksiyon turlarıda farklı tekerleklerin açıklık farkından kaynaklanıyordur belkide hiç dikkat etmedim

umutcelikel' Alıntı:
Onur,
Dördününde aynı anda gelmesi aynı offsete sahip demek değil. Bence tek tek ölçmek lazım offsetleri. Arabanın şasesinde bir hatadan daha büyük ihtimal jantlarda hata olması bana sorarsan...

Abi ama lastikler defalarca değişti tak çıkarda.. Benim hatırladığım kadarıyla sağ taraf hep biraz daha dışarıdaydı ???. Biryere baktırıcam en sonunda ama milletin ağzına da pay verince sibop kapaklarına kadar sorun çıkarabiliyorlar :mad: .

fatihk26' Alıntı:
bizim araçların tamponu zaten çok sarkık hiç hoşuma gitmiyor ama bu spacerlardan sonra amortisöre ihtiyaç olmaz mı ?

sağa ve sola dönüş çapları ve direksiyon turlarıda farklı tekerleklerin açıklık farkından kaynaklanıyordur belkide hiç dikkat etmedim

Aynen ya, ön tampon resmen süpürge. 2010 modelde biraz daha toplamışlar yukarı. Hele benimki, drag aracı gibi :smiley:, o alçaltılmış basiretsiz pick-uplar gibi :smiley:))

yükseltme kit için son 20 gün arkadaşlar , biraz daha sabredin , gelir gelmez resimleri koyucam.

fastjunkie' Alıntı:

Sol ön ve sağ ön tekerleklerin doğru rot ayarı yapıldığında zaten aynı hizada olmaması gerekiyor. Rot ayarı karayollarındaki genel dever açısına göre (asfalt üzerinde yağış neticesinde su birikintisi oluşmaması için yola verilen yatay eğim) yapılır.

Aracınızda ön düzende veya şasede bir anormallik yoksa bu farkı çok dikkatli bakmadıkça görmeniz pek mümkün olmaz. İçinizin rahat etmesi için rot balanscıya giderek ölçüm yaptırabilirsiniz. Aracınızın katalog değerlerine göre rot balans ayarı yapıldığında sorun çözülecektir.

ergunucyasar' Alıntı:
Sol ön ve sağ ön tekerleklerin doğru rot ayarı yapıldığında zaten aynı hizada olmaması gerekiyor. Rot ayarı karayollarındaki genel dever açısına göre (asfalt üzerinde yağış neticesinde su birikintisi oluşmaması için yola verilen yatay eğim) yapılır.

Aracınızda ön düzende veya şasede bir anormallik yoksa bu farkı çok dikkatli bakmadıkça görmeniz pek mümkün olmaz. İçinizin rahat etmesi için rot balanscıya giderek ölçüm yaptırabilirsiniz. Aracınızın katalog değerlerine göre rot balans ayarı yapıldığında sorun çözülecektir.

rot balansıznı geçen sene yaptırmıştım, ondan sonra da araziye girmedim zorlayacak şekilde.. dediğiniz sebepten ötürü sanırım. çünkü jantlarım az offsetli ve lastikler az biraz dışarda, dikkatli bakınca da daha kolay belli oluyor fark. onun dışında herhangi bir anormallik olacağını sanmıyorum nitekim araç 1 yıllık.

bu arada sağ ön ve arka lastik, sol ön ve arka lastikten daha dışarıda.. ön arka için de geçerli aynı şey sadece önde değil.

fastjunkie' Alıntı:
Abi ama lastikler defalarca değişti tak çıkarda.. Benim hatırladığım kadarıyla sağ taraf hep biraz daha dışarıdaydı ???. Biryere baktırıcam en sonunda ama milletin ağzına da pay verince sibop kapaklarına kadar sorun çıkarabiliyorlar :mad: .

..

Üç seçenek var.

1-Gelen jantlar yanlış geldi.
2-Aracın şasesinde bir sıkıntı var.
3-Aracın kamber ayarında kayma var.

Umarım üçüncüsüdür,eğer bana yakınsanız bi ara uğrayın bi bakalım. ;)

Merhaba,
2WD 2006 model hilux um var, ucuz yollu bir yukseltme dusunuyorum cunku aracin bende ne kadar duracagi belli degil.
4x4 e gecme ihtimalim yuksek ama o zaman akdar araci biraz yukselmtek istiyorum. henuz bir tamamlanmis yukseltme gormedim.
acaba bu isi yapanlar paylasabilir mi yaptiklarini

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR