Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,188,717
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

simurg2' Alıntı:
cihan abi dizel normalde 10-12 litre yakıyordu 100km şimdi ne olduysa 15-16 litreye çıktı hava filtreie mazot filtresi degişti (gerci üst bagaj var ama oda okadar fark etmez )

erkancım port bagaj ve büyük lastik toplamda % 25 -30 arası farkettirir aklında bulunsun ,daha ekonomik olsun dersen ,dizel ile çalışan lpg sistemleri vardı galiba ve % 30 tasarruf sağlıyormuş bir incele istersen

Etiketler

cihanülker' Alıntı:
erkancım port bagaj ve büyük lastik toplamda % 25 -30 arası farkettirir aklında bulunsun ,daha ekonomik olsun dersen ,dizel ile çalışan lpg sistemleri vardı galiba ve % 30 tasarruf sağlıyormuş bir incele istersen

Cihan aynen dedigin gibi oluyor, standart disco V8 20-22 lire gaz yakarken ben yukseltme ve tavan bagajindan dolayi 25-26 litre yakiyorum. Bu tam senin verdigin yuzdelere geliyor.

Şmdi lastıklerim büyükmü küçükmü bilemiyorum yeni lastık ölçüm 235x85x16 önceki lastıklerim 255x70x16 idi orjinal lastıklerinin ne olduguna gelince 7.5x16 gibi bir şey heralde ama umut çeliker arkadaş var 35 lastıkle ondada üst bagaj var km de0.380 krş yaktığını söylüyor şimdi benim lastıkle 32 -üst bagaj var motor 3400 düzdizel 3b kodluben 0.450-0.500 den aşağı düşmüyor yakıtım umut kardeş 35 lastık üst bagaj var motor 3400 düzdizel 0.380 yakıyor biryerlerde bir yanlış var ama çözemedim bilen anlayan bir anlatsın bana arkadaşlar bu iş nasıl oluyor

çağlar kardeş ne zaman istersen afrika turu için araç emrinde ama işte bu aralar biraz iştahlı ;D ;D ;D ;D ;D bol bol mazot içiyor

simurg2' Alıntı:
Şmdi lastıklerim büyükmü küçükmü bilemiyorum yeni lastık ölçüm 235x85x16 önceki lastıklerim 255x70x16 idi orjinal lastıklerinin ne olduguna gelince 7.5x16 gibi bir şey heralde ama yavuz çeliker arkadaş var 35 lastıkle ondada üst bagaj var km de0.380 krş yaktığını söylüyor şimdi benim lastıkle 32 -üst bagaj var motor 3400 düzdizel 3b kodluben 0.450-0.500 den aşağı düşmüyor yakıtım yavuz kardeş 35 lastık üst bagaj var motor 3400 düzdizel 0.380 yakıyor biryerlerde bir yanlış var ama çözemedim bilen anlayan bir anlatsın bana arkadaşlar bu iş nasıl oluyor

Erkan sanirim sen Umutu diyorsun, onun yaptigi hesap uzun yolda, sehir icine girince o da 15 litre yakar, bu da yaklasik 45 kurus yapar

Aşkın jeepdeki vx80 e gidip baktım ilgilenenler için :smiley:

Araç 127 000 de görünüyor ama satan adam kendisi ilk sahibinden de ben sattım bu aracı bir 50 000 eklenicek bunun kilometresine oynamışlar dedi. Aracın hiçbişeyi yok istenilen servise götürülebilir dedi.

İç durumu 10 üzerinden 7, dış kaporta boya ıvır zıvır 10 üserinden 6 bence , yorgun bir araç ilgi alaka görmemiş üzülmüş içine kapanmış alıp biraz ilgi gösterip para harcanırsa canavar gibi olur. 37 500 yazıyor aracın üstünde bence 30-32 maximum edeceği rakam. 34' e olcayto abiye aldığımız büyükçekmecedeki araç buna göre dışdan çok daha temizdi.

simurg2' Alıntı:
Şmdi lastıklerim büyükmü küçükmü bilemiyorum yeni lastık ölçüm 235x85x16 önceki lastıklerim 255x70x16 idi orjinal lastıklerinin ne olduguna gelince 7.5x16 gibi bir şey heralde...

Erkan cım,7.50 ise orjini ki öyle biliyorum bende,sende takılı olan lastikle eşdeğer.
Haa ama 255/70 R 16 dan tabiki büyük. ;)

Tempus' Alıntı:
Aşkın jeepdeki vx80 e gidip baktım ilgilenenler için :smiley:

Araç 127 000 de görünüyor ama satan adam kendisi ilk sahibinden de ben sattım bu aracı bir 50 000 eklenicek bunun kilometresine oynamışlar dedi. Aracın hiçbişeyi yok istenilen servise götürülebilir dedi.

İç durumu 10 üzerinden 7, dış kaporta boya ıvır zıvır 10 üserinden 6 bence , yorgun bir araç ilgi alaka görmemiş üzülmüş içine kapanmış alıp biraz ilgi gösterip para harcanırsa canavar gibi olur. 37 500 yazıyor aracın üstünde bence 30-32 maximum edeceği rakam. 34' e olcayto abiye aldığımız büyükçekmecedeki araç buna göre dışdan çok daha temizdi.
eyvallah abi sagol verdiğin bilgiler için..bu siteyi bu yüzden cok seviyorum.. ;)

CDM-SUBARU' Alıntı:
Erkan cım,7.50 ise orjini ki öyle biliyorum bende,sende takılı olan lastikle eşdeğer.
Haa ama 255/70 R 16 dan tabiki büyük. ;)
erkan kardeş işin vahimi burda ben şöyle hesap ettim 235x75x16 orjinal ebat bizim şu anda üzerinde olan lastık 235x85x16 arada şöyle bifark oluyor oranlarsak 1.06 yani 100 kmde 6 km az gösteriyor km sayacı 150 tl mazotla 300km yazdı sayaç 300x1.06:318 km eder yanı 150 TL ye 2.980 tl ye yaklaşık 50lt mazot oda yaklaşık 0.468 tl km başına düşen yakıt bu yolun 100km arazı 200km otoban 90-100km hızda benin hesabım şayet senin bahsettiğin gibi fark yoksa durum daha vahim demektir erkan kardeş

simurg2' Alıntı:
erkan kardeş işin vahimi burda ben şöyle hesap ettim 235x75x16 orjinal ebat bizim şu anda üzerinde olan lastık 235x85x16 arada şöyle bifark oluyor oranlarsak 1.06 yani 100 kmde 6 km az gösteriyor km sayacı 150 tl mazotla 300km yazdı sayaç 300x1.06:318 km eder yanı 150 TL ye 2.980 tl ye yaklaşık 50lt mazot oda yaklaşık 0.468 tl km başına düşen yakıt bu yolun 100km arazı 200km otoban 90-100km hızda benin hesabım şayet senin bahsettiğin gibi fark yoksa durum daha vahim demektir erkan kardeş

468 kuruş yakıyor sa o araç dizelin cazibesi hiç kalmamış ...benzinli lpg li tercih etmek lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,615
Kayıtlı Üye Sayımız
166,909
Kaydolan Son Üyemiz
SEZGİNM

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR