Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi
becasse' Alıntı:
Çağlar bey,araçta sizin yaptığınız modifikasyonlardan başka ekstra birşey görmüyorum.Maliyet açısından farklı bir rakam çıkarmı.yani bu sabah ki araç o fiyata alınıp,bu şekilde olması için 20.000 lira harcanırmı.
seçimlerle ilgilidir harcama ,bütçeyle ve aldığınız aracı nekadar süre kullanma niyetinizle.
farzımisal benim aracım yok ve yeni bir 80 aldım.sırasıyla şu şekilde hareket ederdim.
önce aracın bakımı (yağlar filtrelerkablolar bujiler vs.vs. 500-1500
sonra lpg,, sanıyorum 2500
cooper stt veya bfgoodrich at (kullanım şekline göre) 33 lastikler -5 adet 2000 lira
sonra yükseltme 2500 e yakındır sanıyorum şu anda
sonra vinç para varsa warn üst modellerden (1500-2500 dolar) yoksa yine warnın tabor modeli (1000 dolar)
sonra şnorkel (safari) 800 lira sanıyorum
sonra ön-arka demir tampon -stepne taşıyıcı +portbagaj +alt koruma (çadırda olsa üstte iyi olur
) ahmet ustayla anlaşılır
yada bir üstteki maddeyi (tampon vs. ) yurtdışı ARB den getirelim dersek yaklaşık 15 bin lira sadece bu kalem yer ;D ;D
sonra iyi bir telsiz + double din müzik sistemi + navigasyon 1000-2000 arası
döşemeler elden geçmek isterse 800-1200 arasıda ona gider.
birde arkaya güzel bir buzdolabı ve invertor lazım.hadi gitti yine 1500
bizi dağdada -asfalttada evladiyelik ,sorunsuz ,güvenli ve konforlu taşıyacak bir 80 kasa için bunlar gerekli diye düşünürüm.(şahsi yaklaşımımdır)
tabi bunları çok temiz ve bakımlı bir arac aldığımızı varsayarak konuşuyoruz.yoksa sadece aks kafaları bozuk değiştirmek isteseniz servisi tanesine 1000 lira der.
;D
umarım ürkütmedim 80 kasa düşünenleri ;D tabiki bunlar bütçe işi 2-3-5 seneye de yayılarak yapılabilir yada kredi kartına kıyılıp bir seferdede halledilir.
ama sonrasındada gözünüz kapalı istediğiniz coğrafyaya gidebileceğiniz efsane olmuş bir araca sahip olursunuz. ;D