Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,246,235

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

arkadaşlar merhaba aracımla ilğili bir sorunum var belki bilirsiniz benim araç toyota bj75 3400 düz dizel sorum yada sorunun şu aracıma şnolker üst bagaj ve lastık değışiminden sonra yakıt tüketimi bir haylı arttı 300tl yakan araç 500tl ye çıktı maksımum 10-12 litre 100km yakan araç 13-15 litreye çıktı araç ile en fazla 100km hızla otobanda 4x2 de gitmeme rağmen mazot filtremi değiştırdım enjektörleri temizlettim pompadan mazotu kıstır diyorlar aracın çekişinde bir problem yok gazı bir ayarda az az basarak gitinmi kara duman sorunu yok sankı gazpedalında bir ayar var biraz yüklenince rampa yada düzde kara dumana başlıyor ama bir ayarda gidersem rampaları kara dumansız cıkıyor pompacıya sorduğumda dizelde yüke bindimi kara duman olur pompayı kısarsak araç çekmez dendi acaba pompa cokmu açıktır.ALADAĞLARDAKI gezide benim araçtan olan altan arkadaş 290 otoban ağar arazı enfazla 350-370 demişti oysa benim araç 450-500 lerde geziyor km de oda otobanda bu gidişle araca binemeyecegiz v8 kadar yakıyor birde onunkadar gitse en azında v8 bındık deriz ama hızlada işimiz yok barı yakıtta üzmesin yakıtı sürekli shell den kırsal motorın kullanıyorum yardımlarınız ve cevabınız için teşekkürler

Bir tane siyah vardı hafta sonu gördüm 50 000 istiyordu, 280 000 de filandı sanırım ve detaylı fotoğraf vs yoktu

arkadaşlar merhaba aracımla ilğili bir sorunum var belki bilirsiniz benim araç toyota bj75 3400 düz dizel sorum yada sorunun şu aracıma şnolker üst bagaj ve lastık değışiminden sonra yakıt tüketimi bir haylı arttı 300tl yakan araç 500tl ye çıktı maksımum 10-12 litre 100km yakan araç 13-15 litreye çıktı araç ile en fazla 100km hızla otobanda 4x2 de gitmeme rağmen mazot filtremi değiştırdım enjektörleri temizlettim pompadan mazotu kıstır diyorlar aracın çekişinde bir problem yok gazı bir ayarda az az basarak gitinmi kara duman sorunu yok sankı gazpedalında bir ayar var biraz yüklenince rampa yada düzde kara dumana başlıyor ama bir ayarda gidersem rampaları kara dumansız cıkıyor pompacıya sorduğumda dizelde yüke bindimi kara duman olur pompayı kısarsak araç çekmez dendi acaba pompa cokmu açıktır.ALADAĞLARDAKI gezide benim araçtan olan altan arkadaş 290 otoban ağar arazı enfazla 350-370 demişti oysa benim araç 450-500 lerde geziyor km de oda otobanda bu gidişle araca binemeyecegiz v8 kadar yakıyor birde onunkadar gitse en azında v8 bındık deriz ama hızlada işimiz yok barı yakıtta üzmesin yakıtı sürekli shell den kırsal motorın kullanıyorum yardımlarınız ve cevabınız için teşekkürler
arkadaşlar yorumu olan yokmu

heytem abi maltepedeki olani daha once gormemıstım.
orj doseme diyor ama tyt da orj çift renk hiç gormedim. arti vides konsoluda ayni renk deriyle kapli.
yan barlar orj degil.
camlar lazer vede ayna sokmek istersen butun camlari sokup tekrardan lazerle eski haline getirebilirsin.
duz vides olanda maslakdaki araç daha once benim almak istedigim
araç hakkinda bildiklerim on aks kafalari bozukdu yapildimi bilmiyorum.
motorun yenilendigi dogru 270 binde sogortadan yaptirdi adam ilk sahibide 24 v var bir tanande bu adamlarda degil ama
araç komple boyali guneş yanıgı vardi araçda
araca bayramda bakti bir kaç kere onda daha yenı bilgiler vardir. Fiyat hakkındanda sana işik yakabilir;)

Erkan kardeşim geçmiş olsun hoş geldin.
sepet mazotun baş duşmani
yuksetme lastiklerde yardimcilari
ayni dert bendede var
duman işi dogru pompayi kisarsan araç iyice yigilacak gitmek isteyince daha cok basacaksin.
ben sifir enjektor getirdim biliyomusun bilmiyorum sif bu duman yuzunden araçda az bir fark olusti ama her şeyin ilaci o degil.
şimdi turboya taktim o ben basiyorum doyor ben basmiyosun diyorum saat taktim o saatde basiyor diyor ben hayır dıyorum.
tem servis suat usta turbonda sorun yok basiyor dıyor.
sonunda pes ettim basiyor ama kendısıytle kustuk bır kere arabamda istemiyorum diyorum.
şaka bir yana turbonun içindeki mil bana gore biraz fazla boşluk yapmiş turbocuya gore normal boşluk ama degişecek çunku benı acayip huzursuz edıyor.

Mücahit kardeş cevabın için teşekkürler en sonuda üst bagaji sokup atacağım araç üstü çadırım var kıyamıyorum ama eylülde 5000km yol yapmayı düşündüğüm bir gezi planımız var karadenizden başlayıp akdenizde sonlanacak bu geziden önce bu işi nihayetlendirmem lazım yoksa araçtan soğumaya başladım aracımı seviyorum ama v8 kadar yakan bir dizel beni üzüyor 5000km yolda km 500 kuruş yakması 2.500tl gibi bir yakıt parası yapar ozamanda bu işin astarı yüzünden pahalıya gelecek acaba şnolkeri takerken mi bi hata yaptık diyorum ama elini yaklaştırınca şnolkere elini kapıyor öyle hava emişi var bu konuda yardımı olacak tüm toyotacı yada dizelden anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum

erkan şnolkere neden taktinki motora soguk vede temiz hava veriyosun başka birşey yapmiyor. Ben litre olarak kiyaslama yapmadim ama bir kaç arkadaş daha az yaktigini soylemiştiki mantiklisida o
bire bir yakiti attirma durumu olamaz ha hava fazla olacak o zaman mazotu acacaksinama bu yapilmamiştir heralde senin araçda neticede aşiri beslemeli bir sistem degil.

mücahit kardeş araç 300 yakarken araçta ne vardı ne yoktudan gidiyorum üst bagaj şnolker şnolkerden değilse üst bagaj vede araç üstü çadırdan oda yüzde 10 -20 olsa 350 etmesi lazım bilemedin 400 ama bizimki lm de 500 tl yakmaya başladı beyin fırtınası yapıyorum (sanki dizelden çok anlar gibi )en azında burda sesli düşünüyor gibi oluyor belki aynı olay başından geçen vardır bize ip üçlerı verir diye.

dostum enjektorlerinden emınsen geriye pompa kaliyor.
ben enjektorlerı degıştim pompanında içini degişti.
ama gene tam istedigim gibi degil araç yigiliyor suat ayarladi biraz ama daha kurcalıcaz parca bekliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler