Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,008,389

Etiketler

Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Çaglar bey,

sabahtan akşama kadar depo-yazılım prog..egitim ..bazı terslikler bugün üst üste.. :mad: :mad:

kafa olmuş kazan.

ara ara fırsat bulup gözucuyla foruma girip bakıyorum..

sizleri izliyorum ara sıra.. :smiley:

Haa..sahiden bir sorum var.Şimdi vx80 de önler sabit aks oldugu için önlere de dif. kiliti oluyor.VX100 lerde ise ön aks sistemi degiştigi ve sabit aks olmadıgından bu olmuyor.

peki lexuslarda ön aks nasıl ?

mdr' Alıntı:
Çaglar bey,

sabahtan akşama kadar depo-yazılım prog..egitim ..bazı terslikler bugün üst üste.. :mad: :mad:

kafa olmuş kazan.

ara ara fırsat bulup gözucuyla foruma girip bakıyorum..

sizleri izliyorum ara sıra.. :smiley:

Haa..sahiden bir sorum var.Şimdi vx80 de önler sabit aks oldugu için önlere de dif. kiliti oluyor.VX100 lerde ise ön aks sistemi degiştigi ve sabit aks olmadıgından bu olmuyor.

peki lexuslarda ön aks nasıl ?

toyota fzj80 (hzj80-hdj80 vs.)versiyonu ile birlikte birkaç sabit akslı modele daha (fzj75-hzj75 vs.gibi) opsiyonel olarak ön-arka diferansiyel kilidi koymuştur.
lexus lx450 ile toyota vx80 (95-97) model aynıdır.lexuslarda daha yumuşak süspansiyon,daha yumuşak koltuk ve deri, iç ahşap trim ,ses sistemi farkı ,aracın bodysinde yarıdan altına ayrı kabartma fiber parçalar koymuştur.direksiyon kaput ve bagaj logoları farklıdır.onun dışında motor -yürüyen,elektrik-elektronik herşey aynıdır.

dif kilidi mevzusuna dönersek faydalı bir icattır olsa güzel olur olmasada oldurulur...bazı 80 kasalarda (ve lexus lx450 lerde) ön-arka vardır.bazılarında sadece arka vardır (vx100 lerdeki gibi) bazılarında limited slip vardır.bazılarındada açık diff dediğimiz kilitsizdir.her halukarda bunlarda orta kilit vardır ve low seçeneğine aldığınızda önden ve arkadan birer lastiği kilitler.

ilandaki lexusta önde kilit düğmesini göremedim.belki limited slip dene sınırlı kaydırmalı vardır.

vx100 lere gelirsek toyota önde torsiyon (salıncak) sistemi kullandığı araçlara öne kilit koymuyor.( örnek fj cruiser -arka kilitli önde yok-ön salıncak sistem)
sabit aks hadisesi vx100 lere geçildiğinde son buldu.gerçi halen çeşitli coğrafyalara kasa tipi 100 kasa ama ön-arka sabit akslı ,hiçbir lüksü bulunmayan araçlar üretilmekte ve satılmakta.

80 seri ve 100 seri

80 seri.jpg

100 seri.jpg

80 seri1.jpg

100 seri1.jpg

Çağlarda kitap gibi adam he ;D

Bu arada Mücahit bey yanlış anlamayın aracınıza bok atmıyorum, hatta kafa kafaya değişsen şimdi değişirim ;D ama lexus ların için vx80 lerin içinden baya farklı. Çok daha modern ve luks duruyor. Koltuklar daha rahat.

Bu arada ben şu an hayatımda sahip olabileceğim en iyi araca biniyorum. Bununda çok iyi farkındayım. Araçda kusur bulabildiğim hiçbirşey yok yakıt tüketimi dışında. oda aslan besleyen yemini düşünmez hesabı. Benim araç satma muhabbetimin nedeni, istanbulda şehir için hergün 40-50 km yol yapıyorum ve tek aracım var. 2. bir araca ihtiyaç duyuyorum , yakıt dışındada istanbulun en dar sokaklı yerlerine çekime gidiyorum, kapalı parklara giremiyorum vs vs. Bu nedenle ilk amacım biraz çalışıp 2. bir araç almak, onu beceremezsem mecburen satmak zorunda kalabilirmiyim diye düşünüyorum. Ama ilk tercihim satmamak ve ömür boyu binip çocuklarıma bırakmak üstüne.

Tempus' Alıntı:
Çağlarda kitap gibi adam he ;D

Bu arada Mücahit bey yanlış anlamayın aracınıza bok atmıyorum, hatta kafa kafaya değişsen şimdi değişirim ;D ama lexus ların için vx80 lerin içinden baya farklı. Çok daha modern ve luks duruyor. Koltuklar daha rahat.

Bu arada ben şu an hayatımda sahip olabileceğim en iyi araca biniyorum. Bununda çok iyi farkındayım. Araçda kusur bulabildiğim hiçbirşey yok yakıt tüketimi dışında. oda aslan besleyen yemini düşünmez hesabı. Benim araç satma muhabbetimin nedeni, istanbulda şehir için hergün 40-50 km yol yapıyorum ve tek aracım var. 2. bir araca ihtiyaç duyuyorum , yakıt dışındada istanbulun en dar sokaklı yerlerine çekime gidiyorum, kapalı parklara giremiyorum vs vs. Bu nedenle ilk amacım biraz çalışıp 2. bir araç almak, onu beceremezsem mecburen satmak zorunda kalabilirmiyim diye düşünüyorum. Ama ilk tercihim satmamak ve ömür boyu binip çocuklarıma bırakmak üstüne.

nacizane tavsiyem benim gibi yap 98-2001 arası otomatik 1,6 honda civic lpgli.. heryere git.. kredi kartına taksitlede alırsın..böyle aracı satarsın sonra tekrar bulamazsın.

benden söylemesi.

çağlar' Alıntı:
nacizane tavsiyem benim gibi yap 98-2001 arası otomatik 1,6 honda civic lpgli.. heryere git.. kredi kartına taksitlede alırsın..böyle aracı satarsın sonra tekrar bulamazsın.

benden söylemesi.

ya dediği gibi bir araç alıcam lpg ile kullanıcam yada daha yeni ufak bir dizel alıcam multijet filan. Askere gitme mevzusu büktü belimi yoksa almıştım şimdiye. Ve kesinlikle satarsam bulamam bu aracı o yüzden satmak son çözüm.

Arkadaşlar,

uzunn zamandır Tugsan arkadaşımızın hiç yazılarını göremiyorum.Bilgisi olan var mı ?

ilana bak.. :D

2003 model vx 80..allah allah.. ;D
en son 98 yılında üretilen demekki bu yıl tekrar özel istek üzerine üretilmiş.. ;D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-land-cruiser-2003-model-7-koltuklu-22-000-km-de-32520699/detay

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR