<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Tüm 4x4'lerin Yakıt Tüketimleri</b><br />
<br />
Başka bir başlık altında yazmıştım ilk olarak bunu fakat konunun açılış tarihinin eski olduğunu görünce burayada kopyalamak istedim.<br />
<br />
Araç 2011 model 4x2 Mithsubishli L200<br />
<br />
Yakıt tüketimini denemek için 4 gün önce İzmirden yola çıkıp Uşak,Manisa,Balıkesir,Bursa ve Adapazarına gittim geldim. Yola başladğımda aracın toplam kilometresi 1200 km civarındaydı döndüğümde 2600 civarında. İlk birkaç bin kilometreden sonra yakıt tüketimi azalır derler ya bilmiyorum ne kadar doğru birazda denemek için bu yola çıktım.<br />
<br />
Bu arada araçta 265/70/16 ölçüsünde Lassa Competus A/T lastik takılı. Yolculukta 2 kişiydik sırt çantalarımız haricinde kasa yüksüzdü.<br />
<br />
Yolculuğun ilk gidiş kısmında özellikle İznik civarında çok dik çıkışlar ve bozuk asfaltsız yollardan gittik. Düzgün yollarda 110-120 ortalama ile kullandım. Arada 140 civarında otobanda yol aldım. Bir ara denemek için 180 in üzerinde 40-50 kilometre kadar gittim. Gidiş yolculuğunun %90'ında klima açıktı. 60 litre Petrol Ofisi Euro Dizel mazotla 660 km yol yaptım ışık yanana kadar. Hesabıma göre 9.1 litre harcamışım.<br />
<br />
Dönüş kısmında Adapazarından yola çıkıp mola harici durmadan Bursa üzerinden İzmire döndük. Yine Petrol ofisinden 64 litre mazot aldık, Önceki dolumdan sonra bir süre ışık yanık vaziyette yol almıştık bir sonraki Petrol ofisini bulana kadar. 100-120 ortalama ile yol almaya dikkat ettik <br />
(orta şeritte gitmemize rağmen arkadan gelen selektör tacizcilerine sabrımızın el verdiği sürece diyelim )<br />
Gösterge 700 km'yi gösterdiğinde İzmire döndüm. Ertesi gün şehir içinde 30 km civarı kullandım daha ışık yanmadı ama an meselesidir çizgi ışık yanma bölgesine çok yakın.<br />
<br />
20km kadar daha gittiğimde ışığın yandığımı varsayarsak ortalama tüketimim 8 litre olmuş.</div>