Türk İşi Kaybolma Hikayesi "Uludağda Dağcılar Kayboldu"

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,537
Ynt: Türk İşi Kaybolma Hikayesi "Uludağda Dağcılar Kayboldu"

Selamlar...

Bahse konu haberi yapan muhabir arkadaş (H.T) senelerdir tanıdığım ve güvendiğim bir muhabirdir. Yorumları okuduktan sonra haberi yapan (H.T) ile yaptığım görüşmede bana aktardıklarını paylaşmak istedim. "Kazazede tarafından (!) 08.05 ' de NTV aranmış, 08.20 de Jandarmaya bilgi verilmiş" ,ayrıca Jandarmanın telefon gelmeden önce olayı NTV' de geçen alt yazılardan haber aldığını ve 08.20' de de aranmasından sonra olayın teyit edildiğini belirtmiştir.
Şeytanın Avukatlığı; merak ettim şimdi kaybolan(!) neden ilk olarak basını arar da yardım alabileceği yerleri aramaz.... :-\

Saygılar....

Etiketler

skydiver26' Alıntı:
Selamlar...

Bahse konu haberi yapan muhabir arkadaş (H.T) senelerdir tanıdığım ve güvendiğim bir muhabirdir. Yorumları okuduktan sonra haberi yapan (H.T) ile yaptığım görüşmede bana aktardıklarını paylaşmak istedim. "Kazazede tarafından (!) 08.05 ' de NTV aranmış, 08.20 de Jandarmaya bilgi verilmiş" ,ayrıca Jandarmanın telefon gelmeden önce olayı NTV' de geçen alt yazılardan haber aldığını ve 08.20' de de aranmasından sonra olayın teyit edildiğini belirtmiştir.
Şeytanın Avukatlığı; merak ettim şimdi kaybolan(!) neden ilk olarak basını arar da yardım alabileceği yerleri aramaz.... :-\

Saygılar....

Adam sanki dağa haber konusu yaratmak için gitmiş ???

skydiver26' Alıntı:
Selamlar...

Saygılar....

Haberi yapanın cevap hakkı saklıdır ancak öyle şeyler yazılmış ki alt yazı geçince bu işte yine bir işgüzarlık yoksa ben de ne olayım demiştim. Uludağ 33 dağcının kaybolması için hiç uygun bir mekan değil üstelik bu kadar büyük bir dağcı grubunun dünyanın herhangi bir yerinde kaybolabileceğini de sanmıyorum. Keşke dağcılık klübünün adını verip dağcılar kayboldu denilerek haber yazılacağı yerde klübe ya da il temsilcisine ya da herhangi bir dağcıya ulaşılıp sorulsa böyle komik bir habere imza atılmamış olurdu. Son olaydan sonra artık "ya yine sizinkiler kaybolmuş abi bunlara navigasyon cihazı verin bari" diye alay konusu olmaktan bıktım.

Ayrıca o ntv yi arayan arkadaşı bi bulursam bi araba odunu kafasında kırmak isteğimi kendisine söyleyeceğim. Yüzme bilmiyordun ne işin vardı wolframın orada kış kampında be adam.

yasarergun' Alıntı:
.......... Son olaydan sonra artık "ya yine sizinkiler kaybolmuş abi bunlara navigasyon cihazı verin bari" diye alay konusu olmaktan bıktım.
.........................

Yaşar Hocam aynı dertten bende oldukça muzdarip' im....Üstelik olay daha duyulmadan kaybolanların arasında mıyım diye teyit etmek ve dalga geçmek için arayanlar oldu...

uludağ'ı sakın sakın küçük görmeyin !
kitle olmayan tek yükselti halinde çıkan dağlar çok sakat olur,
uludağ, hasan, ağrı, erciyes..
uludağ 'a aman dikkat !

agbilgic' Alıntı:
uludağ 'a aman dikkat !

dağ küçük görülmez, tüm dağlar ciddiye alınır amanosların hataydaki zirvesine 2236 metreye henüz kış zirvesi yoktur. buradaki olayda kim küçük gördü ya da öyle bir şey ima etti ki ?

agbilgic' Alıntı:
uludağ 'a aman dikkat !

Gökhan'ım.

" Tek Yükselti halinde çıkan " değil de " Tek Yükselti Halinde ÇIKMAYAN ... " olması gerekmez mi.?

Ağrı - Hasan - Erciyes Zirvesi çok belirgin sayılır. Zirve yakınlarında ki tepelerin yüksekliği daha az olduğu için zirveyi kaçırmak pek kolay değil.
Ama Uludağ Büyük Zirve yakınlarında epey tepe var zirveye benzerlik gösteren.
Yoğun sis ve tipi de Uludağ zirvesine ulaşamaan çevrede daireler çizmek her zaman olası olduğunu okumuştum.

Yaşar hocam sen ne diyorsun. ?

TezzMertek' Alıntı:
Gökhan'ım.

" Tek Yükselti halinde çıkan " değil de " Tek Yükselti Halinde ÇIKMAYAN ... " olması gerekmez mi.?

Ağrı - Hasan - Erciyes Zirvesi çok belirgin sayılır. Zirve yakınlarında ki tepelerin yüksekliği daha az olduğu için zirveyi kaçırmak pek kolay değil.
Ama Uludağ Büyük Zirve yakınlarında epey tepe var zirveye benzerlik gösteren.
Yoğun sis ve tipi de Uludağ zirvesine ulaşamaan çevrede daireler çizmek her zaman olası olduğunu okumuştum.

Yaşar hocam sen ne diyorsun. ?

GPS var :smiley:
google earthdan zirveyi işaretle gps e nokta gir git de seni götürür :smiley:
artık gps olmadan dağa çıkmanın doğru olmadığına inanıyorum

ben kaybolmaktan bahsetmiyorum;
tek yükselti halinde (uludağ da dahil !) yükselen dağlarda hava
çok daha sıkı bir şekilde patlıyor, zirve yolunda iken "sobe" oluyorsun !

metroloji uzamanı değilim de, şunu düşünüyorum; tek sipsivri çıkan
yükseltiler, havayı daha çabuk çekebiliyor ..

Hımm anladım şimdi Gökhan Paşam.
:smiley:

Yaşar Hocam sende haklısın.
;D

Ama bu düşüncen nedeni ile akşamları arıyorlar işte.
" Yaşar Hocam sizinkiler kaybolmuş yine."
:p

hoca'lar uludağ'ı aman aman küçük görmeyin !
kışın adama terten giydirir ! kayakçılar bile otelin dibinde
badem olabiliyorlar !!!!!!!!!!

agbilgic' Alıntı:
hoca'lar uludağ'ı aman aman küçük görmeyin !
kışın adama terten giydirir ! kayakçılar bile otelin dibinde
badem olabiliyorlar !!!!!!!!!!

Dağa giden adam tedbirini alır öyle gider. Kayakçılar bile derken sanki onların eğitimi bizimkilerden fazla imiş gibi bahsetmeyin. Ayrıca eğitimli ve techizatlı bir dağcı grubunda sorun yaşanması ihtimali en az olan ve en kolay müdahale edilecek yer uludağdır.

hocam, siz de herşey den "nem" kapıyorsunuz ... ???
"kayakçılar bile ??? " adamlar otelin dibinde kayıyorlar ! ondan "bile..."

"en teçhizat, en donanım, en tecrübe, en cart, en curt" !!
"uludağ'da havanın patlamış halini * " yaşamadınız herhalde ???
o teçhizatı alır, ................ !!!

kulakları çınlasın ! , 15-20 sene önce yılmaz sevgül, v.s. millet ile
volfram'da geberiyorduk !!!

agbilgic' Alıntı:
hocam, siz de herşey den "nem" kapıyorsunuz ... ???
"kayakçılar bile ??? " adamlar otelin dibinde kayıyorlar ! ondan "bile..."

"en teçhizat, en donanım, en tecrübe, en cart, en curt" !!
"uludağ'da havanın patlamış halini * " yaşamadınız herhalde ???
o teçhizatı alır, ................ !!!

kulakları çınlasın ! , 15-20 sene önce yılmaz sevgül, v.s. millet ile
volfram'da geberiyorduk !!!

Hocam nem kapmıyorum :smiley: bundan emin olabilirsiniz

yaşadıklarınız da doğrudur ama dağcılıkta uludağ gibi bir dağda b planınız yoksa ve çok zor durumda kalıyorsanız eksiklik zor durumda kalanlardadır diyorum. Zaten dağa gidiyoruz bunun bilincindeyiz. Hava patlar, bozar, kar olur, çığ düşer, çadır patlar, tulum ıslanır, akut dağ hastalığı olur, beyin ödemi olur olur da olur. Bu durumda hayatta kalmak ve hatta bu durumlarda bile zora düşmemek dağcılıktır.

hatta bana göre en saygı duyulacak bilge dağcı dönmeyi bilendir. Kendini zor duruma düşürecek şeyleri önceden tahmin edip ya da başlangıç noktasında iken dağı zorlamayandır.

dağcılık = önlem almak
dağcılık = risk *

* yoksa "dağcı" değil, "yüksek irtifa yürüyüşcüsü" olursunuz..
antoli boukreev ? annapurna mı nerede ?,
çığ aldı götürdü, efsane dağcı'yı !
kötü dağcı mı ??

dağa çıktın mı, ("tay tay tom" değil, ip boyu, step'li çıkış..),
risk gelir; burada kamikaze olmayacaksın tabii ki ! ...
baba dağcı; "zırt" dönen değil ( çok gördük ! );
"hakikaten ölümcül riski gördüğü" zaman tüyen dağcı dır ...

Gökhan bey,

"Risk almayana dağcı değil yüksek irtifa yürüyüşçüsü denir" tanımı size mi ait yoksa dünya çapında genel kabul görmüş bir tanımlama mıdır? Ben dağcılık konusunun çok başındayım. Öğrenmek için soruyorum.
Selamlar
Efe

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.