TURKAR-YERLİ UNİMOG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sync Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,551
Ynt: TURKAR-YERLİ UNİMOG

Gurol OZYILDIRIM' Alıntı:
Yolunuz açık,Başarılarınız daim olsun Deneme sürüşlerine katılmış arkadaşlar var çokta memnunlar arazi gidişinden hemen hemen hergün test edilmeye devam ediliyor hemde en zorlu hava ve yol koşullarında...
Araçla ilgili farklı başlıklarda da çeşitli yazılar yazılıyor. Anlamadan bilmeden araca laf eden arakadaşlara videoları izlemelerini rica ediyorum...
http://www.turkar.biz/default.aspx

Etiketler

bayayhan' Alıntı:
tasarım çok kötü değil sonuçta sert arazi aracı yapmış abiler , bu aracı kesinlikle test etmemiz lazım forum adminlerinden yöneticilerinden rica edelim bir bağlantı kursunlar belki istanbula gelip bize test ettiriler yada ne bileyim ortak bir nokta bulunur ustalar gider test eder .
sonuçta bu işten anlayan son kullanıcılar olara bizimde söyleyecek yazacak tavsilerimiz var , raconu biz kesersek bu araç türkiyede sivil kullanımda çok satar . yookk ben sizi tanımıyorum ulee siz kimsiniz sizin tavsiyenizden bana ne derse 3-5 adet üretip" hayaldi HAYAL KALDI "olur.
bu arada iyi bir araçsa ve fiyatıda iyise birtane alıp karavana çevirebilirim hemide hemen.

Ayhan bey tabikide tasarımı çok kötü değil aslında, fakat bu sınıfta araç üretmekte mantıklı değil bana göre, otomotiv sektörüne ilkkez giren bir işletme yatırımlarının sürekliliği için yıllık üretim maliyetlerinin üzerinde bir satış yapmaları gerekirki üretimlerinin devamlılığı olsun, binek araç veya çift kabin 4x4 - 4x2 kamyonet pazarına girmiş olmaları daha isabetli ve doğru bir seçim olurdu bana göre.
Ankara da pi makinenin üretmiş olduğu pi kam 4 ( http://www.pimakina.com.tr/4x4_6x6_araclar.php?sno=1 ) turkar gibi araçları yollarımızda göremeyişimizin sebebi belkide budur bu tür araçlar ya ordu yada tarım sektörü için cazip araçlar bu yüzden toplumun geneline hitap eden araç tasarlayıp üretmek gerekir

keşke sizin dediklerinizi dikkate alsalar diyeceğim ama arkdaşlarda 5 milyon avro cuk yatırmışlar du bakalım ne sonuç çıkacak.

bayayhan' Alıntı:
keşke sizin dediklerinizi dikkate alsalar diyeceğim ama arkdaşlarda 5 milyon avro cuk yatırmışlar du bakalım ne sonuç çıkacak.
Umarım düşündüğüm olmaz ama satılan araç sayısı üretimin devam etmesi için yeterli sayıda bulunmayarak bu proje rafa kaldırılacak

iroqua' Alıntı:
Umarım düşündüğüm olmaz ama satılan araç sayısı üretimin devam etmesi için yeterli sayıda bulunmayarak bu proje rafa kaldırılacak
Bir yere 5 milyon Eur yatırım yapıyorsanız zaten var olan talep, üretim arzı, yatırımın maliyeti ve yatırımın geri dönüş süresine ilişkin beklentiler dikkate alınır. Kimse cebinden 5 milyon Eur kolay kolay çıkartmaz. Buna göre de bir proje finansmanı kapsamında kredilendirme yapılır.
Tabii ki kimse parasının batacağı bir projeye yatırım yapmak istemez. (Başta hitap edeceğiniz kesim ordu veya tarım gibi talebin daha kolayca ölçülebilir olduğu spesifik alanlarsa rekabet koşulları biraz daha az olabilir, önünüzü görmek daha kolay gibi geliyor bana)
Umarım başarılı bir yatırım olur ve ülkemimizin ulusal bir markası olarak zaman içinde gelişir.

Markanın, tasarımının, ARGE'sinin ve de üretimin bize ait olduğu bir aracın maliyeti biraz yüksek olabilir. Belki benzer araçları Çin veya Hindistan gibi pazarlardan çok daha düşük maliyetlerle almak da mümkündür bilmiyorum ama hemen herşeyi bize ait olan bir yatırımın istihdama ek olarak başarılı olması halinde ihracatı ve uzun zamana yayılan bilgi birikimini de beraberinde getirecektir. Biz Mısır veya Suriye değiliz
Mercedes Unimog'un ilk tasarım çalışmaları 1942'de başladı ve bugünkü halien gelebilmek için 70 yıl geçti. Almanlar da Amerika'dan çok amaçlı bir hafif kamyon almayı tercih etseydi bugün hayran olduğumuz bir Unimog olmayacaktı.

Dün televizyonda dinledim. Eksik veya yanlış bilgi verebilirim lütfen daha iyi bilenler varsa düzeltsin. Türkiye'de 1940larda bir uçak fabrikası varmış ve Amerikalıların Marshall yardımları karşılığında dönemin hükümetinden kapatılmasını istemesiyle kapatılmış.

Düşünebiliyor musunuz 1940 - 2011 tam 71 sene. Bu fabrika çalışıyor olsaydı günümüzde ne seviyede olurdu? Belkide tüm dünyada Türk mühendisinin tasarladığı, Türk fabrikalarında imal edilmiş ( Montaj değil %100 yerli imalat) yolcu uçakları kullanılıyor olurdu. Bizde dış ticaret açısından mesela Almanya'ya 1 uçak ihrac edip karşılığında 500 adet otomobil ithal etmiş olurduk. Şimdiki gibi 1 otomobil karşılığında 7 000 adet Tshirt ihraç etmek zorunda kalmazdık. ( Rakamları afaki verdim. Anafikri anlatabilmişimdir umarım)

O yüzden TURKAR markasını yaratanları canı gönülden destekliyorum. Unutmayın bizim Alman, Fransız, Amerikalı mühendisten, yatırımcıdan tek eksiğimiz özgüvenimiz. Kimse bana tembel milletiz biz demesin ben şahsen haftada 60 saat çalışıyorum. Seviyemde bir yönetici Almanya'da haftada 45 saat çalışıyor. Millet olarak kafamız çalışmıyor, zekamız yeterli değil diye sanırım hiçkimse düşünmüyordur bile.

CİNCİN' Alıntı:
Markanın, tasarımının, ARGE'sinin ve de üretimin bize ait olduğu bir aracın maliyeti biraz yüksek olabilir. Belki benzer araçları Çin veya Hindistan gibi pazarlardan çok daha düşük maliyetlerle almak da mümkündür bilmiyorum ama hemen herşeyi bize ait olan bir yatırımın istihdama ek olarak başarılı olması halinde ihracatı ve uzun zamana yayılan bilgi birikimini de beraberinde getirecektir. Biz Mısır veya Suriye değiliz
Mercedes Unimog'un ilk tasarım çalışmaları 1942'de başladı ve bugünkü halien gelebilmek için 70 yıl geçti. Almanlar da Amerika'dan çok amaçlı bir hafif kamyon almayı tercih etseydi bugün hayran olduğumuz bir Unimog olmayacaktı.
Tabiki haklısınız cihat bey ama mercedes firması bu güne kamyon yapmaya başlayarak gelmedi spor otomobili üreterek yarışlarda başarı kazanarak ün ve reklam yaptılar daha sonra savaş zamanı gereksinimlerden dolayı unimog tasarlandı keza land cruiserler, jeep ler, land roverler, uaz lar, gaz lar yine ordunun talebi üzerine hayat buldu ordumuzun bünyesine land roverler girmeden evvel bir turkar olsaydı ihale şartlarına göre araç ya değiştirilip yada yeni bir araç tasarlanıp üretilebilirdi belki bu gün arazi aracı olarakda turkar yada başka bir yerli 4x4 e biniyor olacaktık.
Tabiki hicbirşey için geç kalınmış değil yeterki teşfik için arz olsun daha önce tuzla jeep leri üreten bizdik şuan land rover i otokar bünyesinde yine biz üretiyoruz ama bizim ihtiyacımız olan %100 kendi aracımız bu gün anadolunun kırsalında kullanılan tofaş renault marka ne kadar çok araç var hepimiz farkındayız, oradaki insanlarımız yok kliması olsun yok esr asr 8 hava yastığı peşinde değiller bütçeleri dahilinde parcası ucuz günlük kullanıma yönelik araç istiyorlar bu insanlar 20 yaşında araçlara binmek yerine 10.000 tl ile 15 000 tl arası 0 kilometrede binek otomobile binmeyi tercih ederler herhalde, birde devlet babamız teşfik amacıyla bu araçlardan ötv yi kaldırırsa piyasadaki arza 24 saat üretim devam etse karşılamaya yetmez bence bu dikkate alınması gereken bir durum

CİNCİN' Alıntı:
Çok haklısınız.

iroqua' Alıntı:
Tabiki haklısınız cihat bey ama mercedes firması bu güne kamyon yapmaya başlayarak gelmedi spor otomobili üreterek yarışlarda başarı kazanarak ün ve reklam yaptılar daha sonra savaş zamanı gereksinimlerden dolayı unimog tasarlandı keza land cruiserler, jeep ler, land roverler, uaz lar, gaz lar yine ordunun talebi üzerine hayat buldu ordumuzun bünyesine land roverler girmeden evvel bir turkar olsaydı ihale şartlarına göre araç ya değiştirilip yada yeni bir araç tasarlanıp üretilebilirdi belki bu gün arazi aracı olarakda turkar yada başka bir yerli 4x4 e biniyor olacaktık.
Tabiki hicbirşey için geç kalınmış değil yeterki teşfik için arz olsun daha önce tuzla jeep leri üreten bizdik şuan land rover i otokar bünyesinde yine biz üretiyoruz ama bizim ihtiyacımız olan %100 kendi aracımız bu gün anadolunun kırsalında kullanılan tofaş renault marka ne kadar çok araç var hepimiz farkındayız, oradaki insanlarımız yok kliması olsun yok esr asr 8 hava yastığı peşinde değiller bütçeleri dahilinde parcası ucuz günlük kullanıma yönelik araç istiyorlar bu insanlar 20 yaşında araçlara binmek yerine 10.000 tl ile 15 000 tl arası 0 kilometrede binek otomobile binmeyi tercih ederler herhalde birde devlet babamız teşfik amacıyla bu araçlardan ötv yi kaldırırsa piyasadaki arza 24 saat üretim devam etse karşılamaya yetmez bence bu dikkate alınması gereken bir durum
Haklısınız ama bu cihanda kim ister bunu ? Zebil gibi ithal araçları yığarken memlekete kim izin verir buna , uçak fabrikamız neden kapandı , devrim otomobilleri neden hayata geçmedi.. Başta Abd olmak üzere kapitalist devletlerin baskısı. Başka hiç bir şey değil.Menderes zamanında yapılan , daha doğrusu aldığımız Marshall yardımlarından beri belimizi doğrultamadık. Ekonomik bağımsızlığımız elden gitti , mesela o zamanlarda traktör fabrikası kurmadık , traktörleri ithal ettik.Hazıra dağ dayanmaz tabi , yardımlar bitince ekonomik bunalım yaşandı. Daha sonra Menderesin baskıcı politikası vs. vs. sonrası malumunuz. Zaten Türkiye tam bağımsız bir devlet olsaydı "Yaşasın tam bağımsız Türkiye" diyenleri asmazlardı.
Saygılar , Deniz.

Bir yerden başlamak lazım ama aklımız kaliteli ürün yapıp uzun vadede kazanç sağlamak yerine kalitesiz ürün yapıp kısa sürede kar elde etmek olmamalı bu olduğunda önce cabuk kar elde ederiz ama sürdürülebilirliği olmaz ve biz herzaman önce işin bu boyutunu düşündük millet olarak.
Birde ben anlamıyorum abd yi örnek alalım adamalar her türlü ırktan oluşan bir ulus ama konu vatan severlik olduğu zaman tek bir yürek oluyorlar bizde ise ülkeyi sömüreyim cebimi doldurayım anlayışı mevcut birlik olamıyoruz, siyasetimiz hep bu yönde kendimizi yiyip bitirmekten kafamızı kaldıramıyoruz bilim, ilim adamlarımıza sahip çıkamıyoruz ya gerektiği gibi koruyamıyoruz ve bu nedenle öldürülüyorlar yada bu insanlara gereken özen gösterilmediği için beyin göçü oluyor

Yapılan eleştirilere Kapak gibi haber
Türk malı Turkar ABD'li firma ile anlaştı.http://www.hurriyetoto.com/haberler/626/turk-mal%c4%b1-turkar-abdli-firma-ile-anlast%c4%b1

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,952
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.