Türkiye'de İlk %100 Yerli Üç Tekerlekli Motosiklet (Caza)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turhan usta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,032

Etiketler
Ynt: Türkiye'de İlk %100 Yerli Üç Tekerlekli Motosiklet (Caza)

karaman' Alıntı:
alinda görün son sahibi olursunuz.

satın alacak maddi gücüm olsun şu dakka satın alırım yurdum ustası emek vermiş ve üretmiş oldukcada güzel yapmış tamamen yerli üretim dünyanın en B.....N malları türkiyede satılıyor ve telep var ki bu arac gercekten kaliteli bir arac yakından gördüm saygılar

BANA KİMSE ALDIRAMAZ . HAZEY BENİM ARKADAŞIM 3 TANE ALDI. MOTOR VOLSVAGEN KAMLUMBAĞ MOTORU OSTİM BEN 18 YILDIR MOTORSİKLET KİRALAMA İŞİ YAPIYORUM. GİDERKEN KENDİ ÇAMURLUĞUNU KOPARARN TEK MOTOR. İSTİYORSANIZ SFIRININ YARI FİYATINA. VAR MARMARİS PLANAET MOTORDA.

karaman' Alıntı:
BANA KİMSE ALDIRAMAZ . HAZEY BENİM ARKADAŞIM 3 TANE ALDI. MOTOR VOLSVAGEN KAMLUMBAĞ MOTORU OSTİM BEN 18 YILDIR MOTORSİKLET KİRALAMA İŞİ YAPIYORUM. GİDERKEN KENDİ ÇAMURLUĞUNU KOPARARN TEK MOTOR. İSTİYORSANIZ SFIRININ YARI FİYATINA. VAR MARMARİS PLANAET MOTORDA.

herhalde aynı makinadan bahsetmiyoruz bu arcın üzerinde düz sıra reno motoru var şanzımanda reno piyasda kablumbaga motorlu modeller var bu arac su sogutmalı reno motoruna sahip

arkadaşım hazey türk tek onlar yaptı.ben ben yüze yakın motorsiklet aldım hayatımın tek hatası kanuni tiger aldım. o kadar kötü yapımki kara yolunda giden. en ber bat motorsiklet 4300 yenisi 3500 km 2000 tl ver sana satayım benim arkadasım üç tane aldı. 90000tl 30000 tl elinden zor cıkardı.. en kısa zamanda al. hayatın değişir sana iyi sürüşlerdilerim saygılar

karaman' Alıntı:
arkadaşım hazey türk tek onlar yaptı.ben ben yüze yakın motorsiklet aldım hayatımın tek hatası kanuni tiger aldım. o kadar kötü yapımki kara yolunda giden. en ber bat motorsiklet 4300 yenisi 3500 km 2000 tl ver sana satayım benim arkadasım üç tane aldı. 90000tl 30000 tl elinden zor cıkardı.. en kısa zamanda al. hayatın değişir sana iyi sürüşlerdilerim saygılar

turan ustanın ürettigi motor un markası CAZA-----HAZEY degil karıştırıyorsun her halde

3 teker motosiklet yerli malı yurdun malı bunu herkes okumalı

3 teker caza hakkında bilgiler . CAZA 1982 yılında tadilat projesiyle yapılmaya başlanmıştır . Firmamız 12.07.2007 tarihi itibarıyle sanayi bakanlıgının tip onay belgesi izniyle uluslararası tescilli CAZA markasıyla büyük bir titizlikle üretime başlandı. Aracımıza takılan her parça dünya standartlarına uygun olup ,yerli olması başlıca temel amacımızdır . Dünya da üretilen üç tekerlekli aynı katagoride üretim yapan rakiplerimizle rekabet edebilecek kalitededir .Tedarikçi yedek parça üreten yerli üretici firmaların dünyanın çeşitli yerlerine ihracaat yapan firmalardır. MARKA. CAZA. TİP. MİNOTAURUS. ARAÇ KATAGORİSİ.L5 (97/24 AT yönetmeliginin F'sine göre üç tekerlekli motorsiklet AT TİP ONAY NUMARASI :37AİTM /MOTOY 2007 /KS 0008/00AT TİP ONAY TARİHİ 12/07/2007 DİNGİL VE TEKERLEK SAYISI :2 DİNGİL VE TEKERLEK .TEKERLEK TABANI(M.M):2085 UZUNLUK(MM)3040 GENİŞLİK:(MM)1760 YÜKSEKLİK (MM)1291 ARACIN ÇALIŞIR DURUMDAKİ KÜTLESİ 696 KG.BU KÜTLENİN DİNGİLLER ARASI DAGILIMI 696 KG. ARACIN YÜKSEKLİK KÜTLESİ 621 KG.MAXİMUM YÜKLÜ AGIRLIK 771 KG.BU KÜTLENİN DİNGİLLER ARASI DAGILIMI 120.95 MOTOR ÜRETİCİSİ RENAULT MAİS MOTOR TİPİ R1 177. SİLİNDİR SAYISI 4. ÖN TEKER EBAT 110/90.16. ARKA TEKER EBATI 235/45.17

Karaman kardeşe cevap)

Üç teker motor seven herkesi selamlıyorum. Sitemizde caza hakkında bilmek istediginiz her detaya degindik pek çok takdir ve teşekkür mesajları aldık buda bizi onurlandırdı,gururlandırdı.Buradan bizi destekleyen tüm caza sevenlere teşekkürlerimi sunuyorum.Bunun yanı sıra devede kulakta olsa bizi eleştiren kardeşlerimde oldu ,tabiki eleştiri yerinde dogru dürüstçe artniyet olmadan bilinçlice yapıldıgında eyvallah. Eleştiriler beni daha da mükemmelini yapmaya teşvik eder. Ama gelen eleştiriden bu kardeşimin caza'yı hiç tanımadıgı kanaatine vardım ve bilmedigi bazı konuları aydınlatma geregi duydum. TÜRKİYEDE yerli üretim bir zamanlar yerli malı yurdun malı diye bir slogan vardı(yerli malı haftası).1960'lı yıllarda yerli üretilen DEVRİM marka otomobil yapıldı.Ama nasıl yapıldı?Yer Eskişehir Devlet Demir Yolları vagon tamir atolyesi tamir atolyesinde şasesine yapılabilir kaportasınada eh oda olabilir denildi.Ama nasıl?milimetre kareye yüz çekiç vurularak.Kaportasına;motor blok dökecek potanın hacmi kafii degil.Krank yapılacak ona uygun çelik yok şanzıman yapacak dişli yapacak freze yok;jant yapacakpres yok;lastik yapacak ham madde yok.Bu zorluklar içinde DEVRİM %100 yerli Türkiyenin ilk Türk otomobili yapıldı. Ne bir italyan nede fransız ortagı vardı. Bu otomobil tören sırasında benzini bitti diye dış güçlerin kışkırtmasıyla (bizi eleştiren karaman kardeşimde aynı zihniyete sahip olan kişilerden biri)bir daha böyle yapmayın der;ve hayal kırıklıgına ugrayan emegi geçen mühendislerimizden biri Türkiye'de Karaman gibi kişiler oldukça Türkiyede'de hiçbir başarı cezasız kalamaz der. Şimdi size soruyorum bu zihniyette olan kişiler nereden bilebilirler yoku var edebilmeyi?Tamamı made in Türk.Bu otomobile emek veren bu projeye imza atan herhangi bir yerine cıvata takan o sanatkarların elleri öpülmeli 'sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir',Ben vatanına katkıda bulunan yerli malı üreten herkese sonsuz teşekkür ederim. Karaman isimli kardeşimiz üç tekerlekli motorsikleti alında görün diyor.Üç teker imal eden meslektaşımızın yapmış oldugu HAZEYTÜRK'ü kötülemektedir.Yolda çamurlugu düşmüş üstelik bu üretici meslektaşıma binbir zorlukla Türk malı hazey motor yapmış yolda çamurlugu düşmüş ve sen DEVRİM arabası gibi bir daha böyle birşey yapmayın diyorsun.Sanat kabiliyeti:sıfır okumuş mühendis olmuşsa aile zoruyla;sıfıryerli malını yurdumun malını sevmezse:sıfır. hayır bende bunların hepsi var derse, popstar yarışmasına katılan makina mühendisi! kardeşimiz gibi kendi bestesi nane nane çok nane şarkısını söyler. yerli malına çamur atmaya hakkı olamaz.Bu motor dışarıdan ithal olursa made in Germany made in France yazıp çamurlugu düşerse ne dersin?8 senelik Almanya gurbetçiligim de Almanlar kendi ürettikleri mamüleri çok severler,Fransızlarda, Amerikalılarda...Biz dünyanın en akıllı insanlarıyız der japonlar.Japon araçlarında 13 anahtar kullanılmaz,13lük cıvata yoktur niye? Hiroşimaya atom bombası ayın 13!ünde atıldı diye.Buda japonların milliyetçiligi.Peki biz neden made in TURKEY'i sevmiyoruz. Önünü açmıyoruz ,desteklemiyoruz.Çok daha mükemmelini yapabilecek akıla, zihniyete sahip iken dış güçlerin esiri olmayı yegliyoruz.Türk milleti zekidir,Türk milleti çalışkandır.: Bilim ve sanat bir kuşun iki kanadı gibidir. Bu iki kanadı kullanabilen toplumlar uçar ve özgür olurlar.Uçamayanlar ise tavuk olurlar. Tavuk toplum önüne atılan bir avuç yemi gagalarken arkadan yumurtalarının alındıgını fark etmez.Ben tavuk olmak istemem. Hoşçakalın..Turan YILDIRIM YAVUZ.

Turan ustam ben seni her dayim taktir ediyorum keşke herkes senin gibi bu memlekete bir şeyler üretsede katkıda bulunsa emege saygısıslık eden art niyetli şahsiyetleride kınıyorum calışmalarında başarılar

Şunu düşünün koskoca Türkiye'de bu işi oturtmuş, ruhsat alınabilir hale getirmiş bir kişidir Turhan usta. Yorumlarımızı bu emeği dikkate alarak yapmak lazım.
Bu arada yaptığı araçlarında hiç dökülür tarafları yok. Aksine eger incelerseniz söylenecek söz bulamazsınız. Birde eskiden yaptığı bir kırmızı var ki benim gözüm ondadır. Gerçi şu an bir direğin tepesinde ama olsun (burada mesaj Turhan ustama ;D)

Sevgili Turan usta,

Birkaç gün önce başka arkadaşlar için yazmış olduğum yazının bir benzerini size de yazmak istiyorum.

Cumhuriyetimizin kuruluş yılların da savaş'tan çıkmanın neticesi büyük bir yokluk ve yoksulluk vardı. Bu yokluk döneminde Atatürk'ün kendisine verdiği soyada mazhar olan Nuri Demirağ adlı müteşebbis onuncu yıl marşına ilham veren demirağlar la ördük ana yurdu dörtbaştan dizelerinin ilham kaynağı idi.
Bu müteşebbis o zamanki demiryollarının büyük bir kısmını yapmış ve türkiyenin ilk özel uçak fabrikasını beşiktaş da bulunan kendisine ait şu anda deniz müzesi olarak kullanılan ve yanındaki eski itt sharp lorenz tv fabrikaları binasını uçak fabrikası olarak yapmıştır. O sırada dünyada uçak fabrikası sadece 4 ülkede vardı. Dünyanın ilk alüminyum gövdeli uçağını yapan Nuri Demirağ nın hiç bir uçağı teknik bir arızadan düşmemiş ve kaza yapmamış olmasına rağmen (yakın zamana kadar Yunan ordusun da ve Danimarkada kullanılmıştır.) yapılan yüzlerce uçak Atatürk'ün ölümü üzerine ondan hemen sonra gelenlerce sattırılmamış, anlaşmalar iptal edilmiş ve Nuri beyin fabrikasına ve şu andaki Atatürk havalimanının olduğu yerdeki Nuri beyin kendi parası ile aldığı ve kurduğu sivil pilot okulu elinden alınarak kamulaştırılmıştır.
Şu anda bile hiçbir kitap da Türkiye'nin 1938 senesinde dünyanın ilk alüminyum gövdeli yolcu uçaklarını bir Türk müteşebbis olan Nuri Demirağ'nın yaptığını ve bunun sonunda adamın bütün variyatının elinden alındığını, kısaca cezalandırıldığını bundan birkaç gün önce yine bu forumda paylaşmıştım. Ancak ben bunu yazdıktan sonra kimsenin bir cevap vermediğini gördüm.
Ayrıca benden sonra 11/9/2009 tarihinde Nuri Demirağ ile ilgili habertürk tv'de gece 12 de bir belgesel izledim .Devamıda haftaya olduğunu öğrendim. şidettle tavsiye ederim izlemenizi. google'da NuD36 ve Nud38 yazdığınızda görsellerde ilk yerli türk uçaklarını görebilirsiniz. Ayrıca Nuri demirağ diye sorguladığınızda da bu müteşebbisi taıyabilirsiniz.

Not: Nuribey ile hiçbir yakınlığım akrabalığım yoktur.
Tek yakınlığım vatanı için çabalıyanların safında bulunmak ve elimden geldiğnce bu ve benzeri kişilere manevi destek olmaktır. Hikmet Önsüer

bu memleketten Atatürkten sonra ne Nuri beyler yıkıldı ne üretken insanlarımız cezalandırıldı kurtuluş mücadelesini biz Türkler verdik başardık şavaştan sonrada kalkınma hamleleriyle kısa zamanda büyük gelişmeler kaydettik hızımızı ne zamanki atatürk öldü ondan sonra kestiler ve halada o karanlık bizden olmayan bizler yüzünden bu günlere ve bu durumlara geldik sonumuz hayır olur umarım :( :( :( :(

Ustam. Hani diyor ya "Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz" o hesap... (Devrim Arabaları)

Bunlardan bir tane İstanbuldan Karabük'e arkadaşımın düğününe giderken görmüştüm çok dikkatimi çekmişti gerçekten harika bişe. CAZA yazısını görmüştüm ama aracın markası olduğunu bilmiyordum. Araçtan hareket halinde iken telefonla çektim fena çıkmamış :smiley:

3322.jpg

[imgzoom]http://i0909.hizliresim.com/2009/9/13/3363.jpg[/imgzoom]

Sayın

Hikmet ÖNSÜER

Yazdıgınız konuyu okudum. Türkiyenin acımasız gerçekleri. İnşşallah bu adaletsizlıik bir gün son bulur. Sizler gibi duyarlı
arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. Nuri DEMİRAĞ hakkında da adres verdiğin için çok teşekkür ederim. Okudum
ve çok duygulandım. Önümüzdeki günlerde yurt dışında yaşadığım bir olayı anlatıcam.

Selamlarımla: Turhan Yıldırım YAVUZ

sayın panzerci arkadaşım

İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim. Ayrıyetten jestin içinde.

Turhan Yıldırım YAVUZ

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR