Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,417
Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

bu arac 4 ceker olucakmı? olucaksa nasıl olucak nasıl basardınız cok merak edıyorum. birde bu lastıkler ıle nasıl bı off road performansı saglanabılır acaba?
 

Etiketler
Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

Yanlış hatırlamıyorsam 2007 yılı başlarında, herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan sonsuz hareket üretebilen Er-Ke Dönergeç adını verdikleri bir aygıt icat edildiği, ismini hatırlamadığım bir kuruluş tarafından emekli paşalarında gönüllü olarak katıldıkları bir basın duyurusu ile bildirilmişti.

Konu başlığını okuyunca bu olay aklıma geldi.
 






Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

Semih Bey atölyenizde kafanızda geliştirdiğiniz projelerinizi gerçekleştirmekteki çabalarınızı yakından biliyorum.Emek harcayarak topladığınız araçlardan UNİMOG vb.lerinin yanına böyle özgün bir aracı da eklemenizden dolayı sizi kutlarım.Elbette bu bir başlangıç ve size özgü bir başlangıç ve deneme modeli.Zamanla geliştirilip, gerek plan proje ve presedürler açısından birçok karmaşık yapıyı çözerek böyle özgün imalatlar oluşturmak neden olmasın.Zor,zahmetli,karmaşık ve proseürlerioldukça fazla olan bu gibi imalatta önemli olan iyi niyet ve başlangıç.Bu anlamda araştırmacı bir imalat yaklaşımınızla ve azminizle bu yolda mesafe katedeceğinizi umarım.Dedim ya bu yol uzun ve meşakkatli.Bir sürü engel var.Dilerim şimdilik atölye ve araştırma aşamalarından sonra uygun bir prototipi oluşturur belki de ileride bu gidişle işi büyütürsünüz.Neden olmasın.Başlangıç işin başı.Hadi bu alanda gelişen projelerinizle özgün imalatlarınıza devam edin.Ekonomik,trafik sorunu olmayan,park problemi olmayan,güvenli ve dayanıklı pratik araçlar konusunda sizin gibi bir mucit (evet mucit diyorum.)Çünki bunu Japonlardan ve Çinlilerden önce gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz .Tebrik ederim.Bir de şu bürokratik engelleri,Finans problemlerini halledip işi büyütürseniz çok faydalı bu çabayı daha ileriye götürmek mümkün.Bunu projelerinizi ve çabanızı yakından bildiğim için söylüyorum ve başarılar diliyorum.Dahası böyle bir aracı daha da ekonomik enerji sistemleri ile hareket ettirme projenizi de söylemiştiniz atölyenizde.Bu gibi proljelerinizde başarılı olmanız dileklerimle.Selamlar.
 


Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

teşekkürler mustafa bey, resimdeki ilk üretimimiz EKO yu engelli bir arkadaşımıza armağan ettik,şu anda son derce keyif alarak kullanıyor. bu araçta hedef en az yakıtla en verimli kullanımı sağlamak idi. yakıt sarfiyatı ve kullanım kolaylığı açısından hedeflerize ulaştık.
şimdi sırada görsel olarak daha özgün bir gövde yapısına sahip olan üç ve dört tekerlekli modeller var, çalışmalarımız devam etmekte.
 

Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

:smiley: merhaba oğuz bey,
gerek daha önceki karavan projelerimizde,gerekse mini motorlu araçEKO prrojemizde olumlu yada olumsuz ama teşvik edici eleştirilerinizle yapılan çalışmalara katkıda bulundunuz, herzaman olduğu gibi sizeçok teşekkür ederim. selamlar, saygılar.
 

Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

öncelikle başarılı olmanızı temenni ederim .yerli malı yurdun malı hele bir üretilsin çinlilere inat alırım bir tane tabii onların ki gibi kalitesiz olmazsa en kısa zamanda bekliyorum satışınızı .... başarılar
 



Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

hayırlısı olsun diyelimde....!!! nasıl bir yerli imalat anlamadım motor yabancı ki geri vitesi yok...!!! jant ve lastikler ithal eeee geriye ne kaldıki zaten..? bana göre baştan sonucu belli olan bir proje dersem ayıp olmaz inşallah...... kolay gelsin....................
 


Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

impesa' Alıntı:


Abi bu ne yaa bişe dicem şimdi gene kızacaksınız. Yaratıcı olalım biraz yaa bunun gibileri yurdum insanı dağ köylerinde pancar motoruna şase ve 4 teker takarak evinde de yapabiliyo :mad:
 

Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

Bunun tekerlekleri ve motoru Motosikletten galiba, dolayisiyla geri vitesi de ondan yok. Ama ben pek olumlu yorumlayamayacagim, engelli bir kisiye yaramis olmasi memnun edici sadece.
 




Ynt: Türkiyede İlk; Mini Jip Üretildi: Eko.

Merhaba Semih Bey ( İmpesa ),

Geçmişte; %100 yerli bir Türk otomobil markası yaratmak düşüncesi ile bir takım girişimleri olmuş, boyunun ölçüsünü almış ve ailesi - çevresi tarafından bir süre deli muamelesi görmüş, konuyu bilmeyen, anlamayan insanlara durumu anlatmaya - izah etmeye - ikna etmeye çalışmış, negatif eleştirinin, konu ile dalga geçmenin, sizin fikrinizi yerden yere vurmanın gayet normal olduğunu düşünen insanlar, bürokratlar, yetkililer ile uzun konuşmalar yapmış ve bu tip hedeflerden Tövbe etmiş biriyim ( çok ciddiyim ).
Doğuştan gelen bir çizim kabiliyetim ve Mimar Sinan Üniversitesi mezunuyum, herhangibir yakıt tüketen ve hareket enerjisi üreten hertür araç ile ilgilenmekteyim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim ve medeni cesaretinizden dolayı sizi ve ekip arkadaşlarınızı kutlarım.

Ortaya çıkmış olan aracı bu tasarımı ile, bir kuruma ve/veya tüketiciye satamayacağınızı ( işin kendini çevireceği sermayede satamayacağınızı ) söyleyeyim.

Benim önerim ( Eğer ilgilenirseniz ): Size 4 - 5 adet karoser tasarımı çizip ( ölçüleri bilmediğim için, ölçüsüz olarak ), renk kombinasyonları, kullanacağınız malzeme tavsiyelerim ile size göndereyim. Bu çizimler üzerinden, siz ölçülendirerek çalışmalarınıza devam edersiniz. Konu ile ilgili herhangibir ücret ve/veya hak talebim olmaz. Bu yazımı print alıp, böyle bir durum olursa kullana bilirsiniz ;D

Konu başlığınızı tesadüfen gördüm ve tüm yazılanları okudum. Karavan1 nick'li arkadaşımızın övgü ve tebriklerine katılarak, kararlılıkla yolunuza devam etmenizi dilerim. Nacizane fikrim: prototipinizin daha makyajlı ve albenili olması gerektiğidir ve bu konuda fikirlerimi, çizimler ve önerilerim ile size sunmak isterim ( Madem çorba pişiremedim, bari başkasının çorbasında katkım olsun ) ;D

Kolay gelsin.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,457
Mesajlar
1,518,160
Kayıtlı Üye Sayımız
172,110
Kaydolan Son Üyemiz
Bukrek

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst